• en meşhur parçalarından biri bize ölüm yoktur. hatta marşlarımızda grup yorum da söylemiştir bunu...
  • kültür ve sanatta tavır dergisi bünyesinde organize olmuş bir müzik topluluğu idi bu yamulmuyorsam.. ankara menşeli bir gruptu yine yamulmuyorsam..
  • grup yorum'un stepne grubu, eleman deposu gibi bir şeydi.. grup yorum'un bir kaç üyesi, adettendir, gözaltında olunca, grup ekin üyelerinden birkaç kişi onlarla konserlere çıkardı.. bu grubun şarkılarının çoğunun düzenlemesinin grup yorum'dan kemal tarafından yapılmış olması pek de şaşırtmamalı insanı..

    aklımda kalan en güzel şarkıları, kasetlerine "geleceğim" ismi ile koydukları veda şiiriydi..
  • ankara'da kurulmuş bir müzik grubu. kuruluşu 1988'e dayanmaktadır. bir süre sonra, siyasal çizgisi netleşerek, grup yorum ile aynı politik-pratik düzlemde buluşmalarına rağmen, yorum'dan farklı bir tat verdikleri söylenebilir. 1990’da çıkan ilk çalışmaları "kavgayı seçtim-zamanıdır dağları delmenin" tümüyle kendi yaptıkları düzenlemeler ile kaydedilmiştir. daha sonra çıkan "bize ölüm yok" ve "gün bizim", düzenlemelerine yorum tarafından da katkıda bulunulan çalışmalardır.

    kendi müziklerini “kültür ve sanatta tavır” dergisinde bir yazıda çağdaş halk müziği (bkz: çağdaş halk müziği)olarak adlandırmışlar ve örgütlü sanatçı kavramını savunmuş ve uygulamışlardır. bu yazıda çağdaş halk müziğinin arabeske devrimci bir seçenek olduğu savunulmuştur.
  • diskografi:

    kavgayı seçtim (1990)
    bize ölüm yok (1991)
    gün bizim (1992)
  • kadir özel ve ihsan cibelik öncülügünde kurulmuş, oldukça başarılı parçalar üretmiş ankara'lı müzik grubu. grup yorum ile beraber konserler vermişler, doksanlı yılların ortalarında grup yorum'da yaşanan değişim sonucunda kısmen grup yorum bünyesine katılmışlar kısmen de kaybolmuşlardır.
  • 1988 yılında ankara'da odtü'lü ve gazi'li bir grup devrimci genç tarafından kurulan müzik topluluğudur. yaptıkları müziği "çağdaş halk müziği" olarak adlandıran; kendi bestelerinin yanında halk türkülerini de çokseslendirerek yorumlayan; 80 sonrası peydahlanan ve adına "özgün müzik" denilen saçmalığı ortadan kaldıran; hiçkimsenin stepnesi olmayan ancak aynı çizgide olan gruplarla dayanışma içerisinde bulunan insanlar tarafından kurulmuştur.
  • kürtçe evin adlı muhteşem bir şarkıları vardır.. şarkı sözü, bestesi onlara ait mi bilmiyorum ama çok güzel seslendiriyolar..
  • ben grup yorumun yerinde olsam, ekinin şarkılarını yeniden düzenler ve ekin vol. ii yaparım.

    tamam albümün adı böyle olmaz ama "grup yorum: ekin şarkıları" olabilir mesela. ekinin müzik yaptığı dönemki şartlar gereği, enstrümanlar daha iptidaiydi tabi, orgla müzik yapılıyordu. şimdiki imkanlarla yorum eşsiz bir eser ortaya çıkarabilir. hatta şimdiye kadar niye beklediler, bilemiyorum.

    hadi yahu, vursun davullar vursun... durmasana bre oğul heey!
  • bandiera rossanın yani avanti popolonun ilk kısmını ve tabi en çok bilinen kısmını italyanca kürtçe ve türkçe söylemişlerdir.
hesabın var mı? giriş yap