• amatör ruhlu profesyonellerin oluşturduğu bir müzik gurubudur.

    grup pusula, herbiri kendi mesleklerinde profesyonel, kariyerlerinde başarılı olan, bunun yanı sıra müziğe olan tutkuları ile hobi amaçlı müzik yapan bir kaç arkadaşın “kendin için sanattan, toplum için sanata” düşüncesini benimsemesi ile kurulmuştur.

    pusula grubunun üyeleri, müzik ile iştigal etmelerinin temel amacını, sanatı toplum için yapmalarının nedenini ve pusula’nın misyonunu; “bulunduğu yerleşim bölgesinin sosyal yaşam alanlarına katma değer yaratmak ve topluma faydalı olabilmek” olarak tanımlamaktadırlar.

    pusula grubu, 2008 yılında ilginç bir şekilde “sahnede” kurulmuştur. prova, çalışma veya herhangi bir ön hazırlık olmaksızın sahneye çıkılmış, canlı performans yapılmış ve grubun temelleri sahnede atılmıştır. grup üyelerinin, bu oluşum öncesinde izmir, muğla, konya, eskişehir, bodrum, milas, ören, güvercinlik, güllük gibi bir çok şehirde canlı performans, etkinlik ve konser tecrübeleri bulunmaktadır. kendi bestelerinin ve cover çalışmalarının yanı sıra, bir çok yerli yabancı soft rock ve pop müzik parçalarından oluşan repertuarları bulunmaktadır.

    pusula grubu, her hafta sonu çeşitli mekanlarda, kafelerde, barlarda canlı performanslar yapmaktadır. grup pusula üniversitelerin, yerel yönetimlerin ve sivil toplum kuruluşlarının düzenlediği sosyal amaçlı şenlik etkinliklerinde sahne almıştır. bu oluşumu daha da meşru bir zemine oturtabilmek için pusula’nın üyeleri, milas sanatçılar derneğine üye olmuşlardır.

    grup pusula’nın üyeleri müziğe olan tutkularını, ” her sabah imkansıza daha da yakın olarak uyanmak , yeteneği ve tutkusu ile kendini aşmak ” olarak tanımlamaktadırlar.

    pusula’nın vizyonu ise açık uçludur.

    ukte by herocka
  • çökertme yorumunu beğendiğim gruptur. gece gece denk geldiğim iyi oldu: http://www.youtube.com/watch?v=xx8y30pbbj0
  • bodrumda zibilyon senedir on iki ay canli muzik yapan yegane grup can-ceyhun kardeslerdir ve onlar da grup pusula ile ayni mekanda hafta ici icra yaparlar.

    grup pusula icin olumsuz yorum yapmak istemem ancak;

    grubun oturmus bir karakteri oldugunu soylemek mumkun degil. cok ortalarda buldum kendilerini, biraz ondan, biraz sundan, ortaya karisik.

    hani sazindan, sozunden, tinisindan, gozunuz kapaliyken bile tanirsiniz ya oturmus gruplari, iste bu arkadaslarda o yok malesef.

    muzik zaman ve emek isi, belki ilerleyen zamanla birlikte isler degisir.
hesabın var mı? giriş yap