• son derece haklı olmaları durumu.

    yaşanan deprem ile birlikte herkesin aynı anda ilk iş olarak telefonunu eline alıp eşini dostunu aramasına değil operatörler hiçbir sistem kaldırmaz. kaldı ki istanbul'da yapılan birçok kalabalık organizasyon esnasında -örneğin harbiye açıkhava konserinde- telefonların çekmediğine şahit oldum. çünkü aynı anda aynı alanda yüzlerce insan şebekeyi kullanmaya çalışıyor. dünyanın hiçbir ülkesinin operatöründe bunu kaldıracak bir teknoloji yok.

    avrupa'nın en çok örnek gösterilen ülkelerinden hollanda, yılın 365 gününün 300'ünü kötü havalarla geçiriyor. buna rağmen kışın en ufak bir kar yağdığında neredeyse tüm toplu taşıma araçlarının iptal olup şehrin kilitlendiğine şahit oldum. hollanda'nın kış için hazırlıklı olması beklenirdi değil mi? neredeyse her gün yağan yağmur sırasında internet yavaşlıyor. ama kimse ortalığı ayağa kaldırmıyor, tam tersine durumu kabullenip başka neler yapabileceğine bakıyor. ailenizi mi arayamıyor sunuz, şebeke mi gitti? interneti kullanmayı deneyin, şebekeyi yormayın sms atmayı deneyin.

    yaşanan aksilikler bir tek türkiye'de oluyormuş gibi davranmaya gerek yok. bunda tabiki bizim heyecanlı karakterimiz ve manipülatif olmamız etkili. olayları vakur karşılayamadığımız gerçeği var. operatörler yerine önce kendimize dönüp bakmamız lazım diyeceğim ama bu durum binlerce yılın birikimi.

    edit: küfür eden arkadaşlara selamlar.

    edit 2: itü profesörü açıklamış zaten:

    https://www.google.com.tr/…den-kesildi-5357425/amp/

    dünyada hiçbir şebeke böyle bir trafiği kaldıramaz

    prof. dr. ertuğrul karaçuha, dünyada hiçbir ülkenin kriz anlarında yoğun talebi karşılayabilecek bir telefon şebeke altyapısına sahip olmadığını vurgulayarak, şu değerlendirmelerde bulundu: “deprem anında iletişimin kesilmesinin ana sebebi anlaşılır olması açısından şöyle açıklanabilir: istanbul’daki herkes arabasını alıp boğaz köprüsüne gitmeye kalksa o kadar arabanın köprüden geçmesi mümkün değil. dolayısıyla deprem anında herkes telefona sarılıp eşini, dostunu aramaya kalkınca iletişim sistemlerindeki trafiğin artmasına bağlı olarak sistem kilitleniyor ve iletişimde kesintiler meydana geliyor.

    kurulum maliyeti 10 kat artar

    dünyada hiçbir şebeke böyle bir trafiği kaldıramaz. herkesin aynı anda sesli arama yaptığı bir durumda sistemin çalışır halde olması şebeke kurulum maliyetlerini 10 kat artırır. şebekenin bu talebi karşılaması teknik olarak imkan dahilinde fakat ekonomik bir seçim olmadığı için abd dahil olmak üzere hiçbir ülkede bu şekilde bir altyapı bulunmuyor.”

    edit 3: sen operatörden normal iletişim hizmeti alıyorsun arkadaşım. ona göre bir maliyet çıkartılıyor. depremde sınırsız ulaşıcam diyorsan git uydu telefonu al sınırsız arar hatrını sorarsın konu komşunun. mantığın dışına çıkmayın.
  • --- spoiler ---

    sms atın, interneti kullanmayı deneyin.

    --- spoiler ---

    çok akıllısın kardeşim. gerçekten şu anda çok utanıyorum nasıl aklıma gelmedi sms atmak veya whatsapp vs. kullanmak diye. müthiş bir zeka abidesi ile karşı karşıyayız.

    edit : illa açıklatacaksınız değil mi ? hat tamamen işlevsiz haldeyken nasıl sms veya internet kullanacaksınız ? yani ortada bir hat yok. o sms ve internet hizmetinin size vahiyle mi geldiğini sanıyorsunuz ? yıl 2019 neleri açıklamak zorunda kalıyoruz arkadaş biraz düşünün.

    edit 2 : yok arkadaş cidden anlamamakta ısrar ediyorsunuz. telefonunuzdan sim kartı çıkarın. servis yok veya sadece acil aramalar yazar. heh işte öyle bir durumda hangi sms'ten hangi internetten bahsediyorsunuz ? hat yok. tamamen türk telekom yok oldu. puff uçtu gitti yani. ne sms ne arama ne internet. hepsi gitti. türkcell kullanan arkadaşlar, lütfen artık ama benim telefonum arama yapamıyorken internetim çalışıyordu diye mesaj atmayın. biraz kafanızı çalıştırın. sizde servis var. yani türkcell diye kenarda yazıyordu değil mi ? heh işte bizde o yoktu. türkcell'in bir anda yok olduğunu düşünün. cidden biraz mantıklı düşünmeye çalışın. bu durum arama yapmayın sms atın durumu değil. hepsinin komple gitmesi durumu.
  • (bkz: mal beyanı)
  • kullanicinin adam yerine konmamasi hakli mi? ınternette yoktu aksama anca geldi. cebinde telefon tasiyanlar bir tugla tasimis oldu. firmalarda adam yerine koyup su saate kadar sorun devam edicek veya gorevlilere kaynak sagladigimiz icin yogunlukdan hizmet veremiyoruz vs deme ihtiyaci bile hissetmedi kafamamiza gore internetinizi de telefonunuzu da keseriz havasi.
  • katılmadığım önerme.

    gsm operatörleri sadece hayatın güzel olduğu anlarda bize kontratlı telefon ve kotalı internet satmak için yoklar.
    afet durumlarında haberleşmenin devam etmesi için gereken alt yapıyı sağlamak ve koordine etmek gerekiyor.
    99 depreminde de bu depremde de gördük ki askeriyenin alt yapısı müthiş bir şekilde çalıştı.

    şimdi bu önermeyi söyleyen arkadaş diyebilir; " 15 milyon kişi aynı anda aramaya kalkarsa tabi çöker"
    doğrudur, düzgün kurulmamış ve doğal afetler göz önüne alınmamış bir alt yapıya yüklenirseniz kilitlersiniz.
    bunun için de önlemler alınabilir, devletle ortak projeler yönetilebilir, baz istasyonları ortak kullanılabilir vs. vs.
    ama hala daha çok yoğun ondan kilitlendi denmesi aptallığın göstergesidir.
    kur arkadaşım alt yapını.

    deprem anında baz istasyonları "acil aramalar" dışında aramaya kendini kapatabilir ve otomatik olarak telefonlara gönderilen mesajla aramaların kapatıldığını ancak mesajlaşma sisteminin aktif olduğunu söyleyebilirsiniz. böylelikle baz istasyonu dakikalarca meşgul edilmez, mesajlar anlık olarak iletilmese bile bir şekilde sıraya alınıp iletilebilir.

    doğal afetler için drone uygulaması yerine, afet sırasında aktifleşecek ve destek olacak baz istasyonları kurabilirsiniz.
    yeşil alan kalmadı ama kalan yeşil alanlarda "sadece afetlerde aktif olacak" baz istasyonları kurabilirsiniz böylelikle kimse "ya bu baz istasyonu bizi kanser ediyor" da diyemez sürekli dalgaya maruz kalmadığı için.

    hadi diyelim bunların hiç biri yapılamaz ve tamamen safsata olsun.
    ulan bi tane gsm firması çıkıp da "geçmiş olsun, büyük istanbul depreminden önce böyle bir deprem olması ve yaşanan olumsuzluklar bize bir ders verdi. siz değerli müşterilerimiz için iletişimin kesilmemesi adına gereken tüm önlemleri almaya başladık" diye bir açıklama yapıp örnek bir duruş sergilemedi.

    internetin hızı düştü diye "rezalet" diye başlık açan insanlar doğal afetlerde gsm operatörlerine yüklenildi ve haklılar diye yorum yapınca hoş olmuyor doğrusu.

    edit: sms at demem adama dert olmuş, düzelteyim güzel kardeşim anlayacağın dilden.

    şirketler kar etmek için varlar bu doğru, devlet olarak benden özel iletişim vergisi kesiliyorsa gerekli alt yapı sağlanacak.
    80 milyonluk ülkede 80 milyonluk baz istasyonu olmaz bu doğru, ancak elinde şu an %10'luk bir nüfus için baz istasyonu sağlıyorsan bunu %30'a çıkar. özellikle de afet anında.

    baz istasyonları evlerin üzerinde, evler yıkılınca bunlar da yıkılacak. dün yaşadıklarımızdan daha beterini yaşayacağız bunun önlemini al. bak bunu normal bir vatandaş olarak ben ön görüyorum sen de eve dikme amına kodumun baz istasyonunu.

    depremde, doğal afette aktifleşen baz istasyonları kur, kurdurt. kar etmek istiyorsan özel iletişim vergilerinden alınan parayla proje yap devletle beraber kur.

    youtube da arka arkaya slayt gösterisi yapan videolar izleyip burada ahkam kesme, git nepal depremini araştır.
    araştırma özürlüysen al sana anlatayım;

    - 25 nisan 11:56: 7,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi ve 2g sisteminin 16.75% 3g sisteminin 23.23% göçtü.
    hemen ardından gsm operatörleri kriz masası oluşturdu. halka açık alanlar, hastaneler, kriz masaları için iletişimin devam etmesini sağladılar.

    kriz masasında alınan kararlar sonucunda insanlara ücretsiz sms ve veri paketi verildi, iletişimin aksamaması içi mobil vericilere yakıt takviyesi yapıldı, bakım ekipleri sahaya yönlendirildi.

    -26 nisan: değişen çevre ve artçılar sebebiyle kopan network akışını düzenlemek ve denetlemek için sahadaki ekiplerin sayısı arttırıldı.
    gsm operatörleri sahada yaralıları kurtaran ekiplere ve yayın kuruluşlarına özel data hatları ve sim kartları sağladı. bunlar direkt olarak afet bölgelerine ulaştırıldı ve iletişim kopmadı. kopmadı amın evladı oku bak kopmadı.

    -27 nisan: nepal'deki kesintilerin oranı; 2g bölgesini kaplayan ve kesintilerin olduğu alan (17%) 3g bölgesini kaplayan ve kesintilerin olduğu alan (2%)

    27 nisandan itibaren gerek helikopterler gerekse mobil ekiplerle birlikte tüm zarar giderilmeye çalışıldı ve ülkedeki network onarılmaya devam etti. ncell bu konuda oldukça başarılıydı.
    7,8 gibi büyük yıkıcı bir depremde bu kadar çaba ve başarıya rağmen sadece 4 mayıs akşamı ülkenin %94'ü onarılabildi.

    şimdi andaval kardeşim iyi dinle seni dronelar kurtarmayacak;

    nepal bu depremden büyük bir ders çıkardı ve bununla ilgili çok büyük bir makale yayınladı.
    kriz anında mobil iletişimin kesilmemesi ya da kesilmesi ihtimalinde neler yapılacağı, önceliğin nereye verilmesi gerektiği, kendi içlerinde kriz ve müdahale ekibinin kurulması, müdahale edilmesi gereken yerlerin ulaşılabilirliği, ulaşılamazsa neler yapılması gerektiği ve bir sürü şey. ama hiç biri senin savunduğun aptal gsm operatörleri gibi bir şey olmamış demedi. çabaladı adamlar.

    sosyal medyadan "konuşma, yaz" diye kampanyalar başlattılar, insanları aramaya değil mesaj atmaya teşvik ettiler. böylelikle sıkışmayı engellemeye çalıştılar.
    adamlar bir sonraki depreme hazırlık için çalışmalar yaptı, sivil toplum örgütleriyle birlikte çalıştaylar düzenledi, senin savunduğun gibi twitterdan " problem yok" mesajı yazan operatörleri savunmadılar.
    hatalarımız var gördük, düzelteceğiz dediler.
  • eğer ücret karşılığı bir hizmet alıyorsanız , bu hizmette kesinti yaşanamaz .

    yaşanır ise başarılı bir hizmetten söz edilemez . ücretiniz ya iade edilir ya da tek taraflı sözleşme feshedilir.

    edit: bazı çaylak/yazar kimseler, söylediğime karşı çıkarak bu olayı normalmiş gibi göstermek adına bana mesaj atıyor . hayatında kasabasından dışarı çıkmayan, tek dünyası elindeki telefon olan kimseler dünya da acaba böyle bir şey olsaydı millet nasıl tepki gösterirdi, haberleri bile yok. size her şey normal . deprem öldürmez, insanlar öldürür . siz ve zihniyetiniz katilsiniz
  • bu hizmeti hayrına vermediğine göre; marifet, böyle günlerde bu ihtiyacı karşılamaktır.
  • türktelekom haklı değil onlar patladı.

    ama diğerleri haklı, nasıl 3+1 evinizde olası misafirleri de hesaba katıp 10-15 tuvalet yapmıyorsanız, gsm şirketleri de aynı anda herkes kullanabilir diye ülke nüfusu kadar kapasite yapmazlar.

    isteseler de yapamazlar çünkü bunun için her apartmana baz istasyonu dikmeleri gerekirdi, herkes buna razı olacak mı?
    (bkz: her apartmana bir baz istasyonu kampanyası)

    medeni bir şekilde sınırlı kaynakları doğru kullanmayı öğrenmemiz lazım, arabın yağı bol bulunca götüne sürmesi gibi sınırsız kaynaklar talep etmek tam bir ortadoğulu kafası.

    mesela şimdi herkes çeşmeleri açsa ve 7/24 kapatmasa bu akış sonsuza kadar gider mi sanıyorsunuz? sınırsız sandığınız çoğu şey, aslında sınırlıdır ama doğal akışı bozulmadığı sürece sınırsızmış gibi gelir çünkü çoğu zaman her isteğinizde erişebilirsiniz. misal, ülkede 50 milyon kişi bir anda yoğun bakımlık olsa 50 milyon yoğun bakım niye yok mu diyeceksiniz? sizce olması gereken ülke nüfusu kadar yoğun bakım kapasitesi midir? bunun ne kadar gerizekalıca bir istek olduğunu farkedemiyor musunuz?
  • sadece iletişim altyapıları değil, insan hayatını etkileyen tüm sistemler, hemen herşey özel durumlara uygun tasarlanmak zorundadır. bir mahallede 5000 kişi yaşıyorsa, operatör (atıyorum) aynı anda bunların %10'u telefonu kullanır diye 500 cihaza göre altyapı kurarsa ilk krizde veya olağandışı kalabalıkta o şebeke çöker. bu normal değildir, kabul edilemez.

    başka sektörden örnek vereyim. mesela bir markanın arabalarının gövdesi çok zayıfsa, her kazada içindekiler ölüyorsa bu firmanın "ama biz kaza durumunu hesaba katmıyoruz, kaza olağandışı bir durum, biz normal yol koşullarına göre araba yapıyoruz" demesi normal midir? bu durumda bu firma haklı sayılır mı?
hesabın var mı? giriş yap