• gübretaş'ın bulduğu rezervdir. güncel kur ile 47 milyar tl'ye tekabül ediyor. temiz. istanbul'un kentsel dönüşüm için yetecek bir miktardır. tabi kullanmayı bilene...

    -- haberin içeriği --

    tarım kredi iştiraki gübretaş'a ait maden sahasında 3.5 milyon onsluk altın varlığı tespit edildi. 6 milyar dolarlık rezerv bulunması sonrasında gübretaş hissesine alımlar geldi.

    tarım kredi genel müdürü fahrettin poyraz "(altın madeni rezervi) bugünkü fiyatlar üzerinden hesaplandığında, 6 milyar dolarlık bir değerden bahsediyoruz." dedi.

    halka açık olan gübretaş'ın maden sahasında bulunan altının türk lirası karşılığı 47 milyar lira seviyesinde. gübretaş hissesi altın rezervi keşfi gelişmesiyle birlikte yüzde 10 oranında yükseliş yaşadı ve 51.6 lira seviyesine yükseldi.

    şirketin yüzde 75.95'i tek bir kuruma ait

    gübretaş'ın yüzde 75.95'i türkiye tarım kredi kooperatifi'ne ait. kalan kısmının yüzde 8.76'sı oğuzhan şahinkaya'ya, yüzde 15.29'luk kısmı ise halka açık ve diğer kişilere ait.

    (bkz: https://www.hurriyet.com.tr/…zervi-bulundu-41695504)
  • hatta altinlari kulce kulce bulmuslar. hemen yaninda da dogalgaz bulmuslar. tarlanin kosesinde de brent petrol varmis
  • (bkz: alamos gold inc) bunu fazlasıyla beğendi.

    yüzde %5'mi alıyorduk kar payı?

    hatırlatma editi: (bkz: türkler taş taşımakta çok iyiler hatta en iyiler)
  • --- spoiler ---
    istanbul'un kentsel dönüşüm için yetecek bir miktardır.
    --- spoiler ---

    binalar az beklesin, kanal istanbul ellerini açmış bekliyor o parayı.
    sonra şahlanacağız.
  • aslında 15 gün önce açıklanan bilgi. ancak anadolu ajansı son dakika gibi haber yaptı ve gübretaş hissesi tavan şu an. anadolu ajansı göz göre göre borsaya etki etti. alım fırsatı bekleyen yatırımcıya geçmiş olsun.
  • 108.86 ton yapar, emin misin kuzum diye sorasım gelir.

    ekleme: şurada geçen bilgiye göre dünyada 35bin ton üzerinde altın var. buna göre toplam altın arzının yaklaşık 0,31% artacak demektir. bu ne demek bilmiyorum. ciddi bir etki yapar mı fiyatlara acaba. ha ondan önce tabi bu altın peşkeş çekilir mi onu tartışmak lazım belki de.
  • bence beklesinler şimdi çıkarmasınlar altın çok düştü bu aralar. yazın değerlenecek diyorlar. temmuz-ağustos'ta çıkarıp bozsunlar gümüş alsınlar. sonra 1 yıl daha geçince şak diye hepsini satıp toki'den ne kadar boşta daire varsa toplasınlar kiraya versinle ömürleri boyunca rahat ederler.

    not: araya 50-100 adet de dükkan kapatırlarsa süper olur kurumsal kiracıya verirler.
  • güncel tutar olarak çok da önemli olmayan rezervdir.

    %83'e tekabül eden kısmı hibe edildi bile
  • --- spoiler ---
    hisse senedi fiyatı: gubrf (ıst) ?51,65 +4,67 (+%9,94)
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap