• (bkz: tiranlık)
  • zayif karakterli insanlarin gucu ellerine gecirdiklerinde(mesela birisi kendilerini gercekten sevdiginde) hissettikleri goreceli gucun sarhosluguna kapilarak denyoca hareket etmeleri ve belki de gecmise ait kirginliklarinin acisini bu kisiden cikarmak.
    (bkz: gucu gucu yetene)

    bunun disinda o gucu hak etmeden eline geciren herkes teoride bunu kotuye kullanacaktir denilebilir. buradaki hak ediş bazen o kişinin karakterinin saglamligiyla ölçülür. ve buradaki güç ile kastedilen, herhangi bir göreceli üstünlük durumu olabilir.

    kötüye kullanmak için o gücün peşinden koşanlara ise zaten pek söylenebilecek bişey yok.. onlar pis pis siritarak etrafimizda gezinmeyi surdurecek.. yolsuzluk, dolandiricilik, kendi menfaatini korumak icin yalancilik(bilgi saklamak da buna dahildir)* benzeri kavramlarin örnekleri cocuklugumuzdan beri gundelik hayatimizin icinde zaten. ve sonucta herkes kendisinin istedigi kadar temiz kalacak. gucunu iyiye veya kotuye kullanmak herkesin kendi secimi. sorun körelen vicdanlarda zaten. karsindaki bunun kötü olmadigina inandirmissa kendisini, bunu hak olarak goruyorsa kendisinde, rahatsiz bile olmuyorsa, kendisi bir şeyleri fark edene kadar yapilabilecek pek bir şey oldugunu sanmiyorum. neticede herkesin aydinlanmasi kendisine. karanlikta oturmak isteyen de oturur. sıkılana kadar.
  • çevirme yapan trafik polislerine mind trick yapmak.
  • (bkz: darth vader)
    (bkz: rte)
hesabın var mı? giriş yap