• ikinci dünya savaşının bittiği yılları anlatan ve muhteşem bir kurguya sahip olan, okuması insana keyif veren kitap. şu an türkçe çevirisi sanırım yok ama umarım çok yakında olur, burdan çevirmenlere duyurulur...
    http://www.randomhouse.com/rhpg/guernsey/
  • insanı bambaşka dünyalara sürükleyen, çok iyi bir roman. ekim 2009'da türkçe çevirisi yayınlanmıştır.
  • netflix tarafından çekilen filmi on ağustos tarihinde yayınlanacak olan, mary ann shaffer ve annie barrows kitabı.

    ikinci dünya savaşı sonrası, 1946 yılının londra'sında geçen hikaye, guernsey adası'nda -almanlar tarafından işgal edilen tek ingiliz toprağı olarak bilinir- kurulan edebiyat ve patates turtası derneği hakkında bir kitap yazmak isteyen yazar juliet ashton'ın hayatını konu ediniyor.

    fragman: https://www.youtube.com/watch?v=vp9edmx0ow0
    türkçe altyazılı fragman: https://www.youtube.com/watch?v=ombfigejn2k
  • film halini izlerken kocamaan sarılmak isteyeceğiniz kitap. ben önce filmini izledim ama ilk iş kitabını da sipariş edeceğim.

    gelelim filme, hatta hiç mi gitmesek? öyle güzel öyle güzeldi ki yıllardır özlemini çektiğim biri gelmiş de çok güzel muhabbetler etmişiz, birbirimizin gözlerinin içine bakarken yaşlar dolu olduğunu görmüşüz gibi bir his uyandırdı içimde. yani özetle "samimi". şimdi gelelim büyük bir kitle bu filmden hiçbir şey anlamayıp "bu ne şimdi yeaa" diyecek. desinler efendim, herkesin sevmesine hiç mi hiç gerek yok.

    hayat dolu tabağınızın üstünde biraz sevgi, biraz keder ve çokça samimiyet ekleyip yemeyi seviyorsanız, kaçırmayın.
  • hem kitabı hem de filmi çok tavsiye edilesi bir eser. netflixte sürekli karşınıza çıkacaktır.
  • netflix de bugün gösterilmeye başlanan film. türü ve konusu ilgi alanına girenler için tavsiye edilir. iyi seyirler
  • bende ilk defa bir filmi izleyip kitabını okuma istediği uyandıran film.
    izleyin belki hiç tanımadığınız, bilmediğiniz yerlere ait olduğunuzu farkedersiniz.
  • dandik netflix filmlerinin arasında adeta çölde bir vaha. ses olsun diye açmama rağmen büyük kısmını izledim, zamanın nasıl geçtiğini de anlamadım. kadroda, canım jen barber'ı görmek de pek tatlı bir sürpriz oldu. tavsiye edilir kısacası, izleyiniz efendim.
  • pazar gecesi için mükemmel bir film seçimi oldu.kurgusu sakinliği,adanın güzelliği ve tabii ki edebiyat... tek kelime ile "bayıldım".lily james'in dönem filmlerinde ayrı bir başarısı var bence gerçekten çok yakışıyor o tarz rollere , zarif ve duru bir güzelliği var zaten bu tarz filmler için biçilmiş kaftan diyebiliriz.ekstra olarak michiel huisman ile iyi bir uyum yakalamışlar ve diğer oyuncularında hakkını vermek gerek.kit ruhuma dokundun çocuğum ve elizabeth aslında hep olmayı istediğim sonuna kadar kalbinin sesini dinleyen, cesaretli ve özgüvenli o kadınsın .
  • dün akşam izlediğim ve bayıldığım film. başrolünde çok sevdiğim lily james oynamakta ve bir yazarı canlandırmaktadır. guernsey’in başlı başına bir ülke olduğunu bilmiyordum filmi izleyene kadar. bende orayı ziyaret etme isteği uyandırdı. hem manzaraları, hem oyuncuları enfes hem izlerken ağlayacağınız hem de gülebileceğiniz müthiş bir netflix filmi. herkese tavsiye ederim.
hesabın var mı? giriş yap