• 4-5 tane gülün -reçel yapımına başlanmadan önce- kokusunun ve aromasının en yoğun olduğu sabahın erken saatlerinde, henüz güneş yükselmeden toplanarak ayıklanıp yıkanması ve sonrasında gül yapraklarının 1 tatlı kaşığından biraz fazla limon suyu ve 2 yemek kaşığı toz şekerle ovularak; diğer işlemler yapılıncaya kadar bir kenarda bekletilmesi işlemi. hoş

    başka bir yerde, tencereye 4 su bardağı şeker ve 4 bardağı su konur, kıvama gelinceye kadar kaynatılır. toplamdaki 15-20 tane -gene ayıklanıp yıkanmış- gül yaprakları, yarım limon suyu ve biraz da limon tuzu ilavesiyle tencereye katılır. birkaç taşım kaynattıktan sonra gül mayasıeklenip, biraz daha kaynattıktan sonra ocağın altı kapatılır. isteğe bağlı bir çubuk tarçın ve birkaç karanfil eklenir. ama tarçınla karanfili çıkarmayı sakın unutmayın , reçelin rengi değişir sonra:) afiyetle*

    teşekkür edit'i: dün ekşisözlük'ten ''gül mayası uktesini 1 yıl sonra doldurdunuz. ukteyi veren adına teşekkür ederiz! 27.05.2018 19:19'' biçiminde bir mesaj geldi ancak yazarın nickname'i belirtilmemiş, kendisine teşekkür ederim.

    2. teşekkür edit'i: ukteyi veren değerli yazar @muneccim tercuman'mış. bir kez daha teşekkür ederim kendisine. sağ olsun.
  • evdeki tüm tonikleri çöpe attıracak kadar güzel bir şeydir.
  • kendisi ile dün tanıştım. kuzenimle cilt ve gözenek yapımız benzer, o bir süredir bunu görsel kullanıyormuş. memnun kalınca bana da almış. ürünü düzenli kullanacağım ama kokusu çok keskin yani yoğun gül kokusu sevmiyorsanız pek hoşunuza gitmeyecektir. çünkü buram buram gül kokuyorsunuz.

    dışarıda içine ne koydukları belli değil diye iki yıl önce, evde kendi gül suyumu yapmıştım. bir süredir de cildime gül suyu sıkıyorum (hazır alıyorum) ama sanırım gül suyunun cilde, gül mayası kadar faydası
    olmuyormuş. zaten ben gün içerisinde yüzüm nemlensin diye sıkıyorum ya da makyaj öncesi ve sonrasında cildim rahatlasın diye kullanıyorum.

    bir de yıllardır diadermine hydralist nemlendirici sprey kullanıyorum. görsel
    bu ürünü de gül suyu gibi gün içerisinde yüzümü nemlendirmek ve makyaj öncesi/sonrası cildim rahatlasın diye kullanıyorum.

    eğer gül mayası tek başına yeterli olursa onunla devam edeceğim. dünden beri kullanıyorum cilde inanılmaz bir yumuşaklık veriyor. cildim hassas olduğu için zaman içerisinde bir yan etkisini görmezsem beni mutlu edecektir. ama keşke kokusu bu kadar baskın olmasaydı, bence şimdilik ürünün eksi yanı bu.
hesabın var mı? giriş yap