• mecidiyeköy'ün iç taraflarında bir gecekondu semti.
  • eminönünden 66 numaralı otobüse binilerek ulasılabilecek mahalle.
  • gul bahcelerıne ve dut agacalarına ve ıhlamur agaclarına sahıp gecekondu degıl mustakıl evlerı barındıran bır mahalle ıken envaı cesid ayının dolustugu bir mahaalle kıvamına gelmistir.
  • bu mahallenin cöplüklerinde bir kedinin diger kediyi omuzlarindan tuttugu 3. bir kedinin de tutulan kediyle ciftlestigi gözlmelerim arasindadir. digeri icin
    (bkz: 30 derece yokuslu sokakta mac yapmak).
  • deyim yerindeyse öğrenci mekanıdır. itu yıldız ve boğaziçilerin öğrenci evlerinin bulunduğu semt... ev sahipleri genellikle sivaslıdır.
  • taksicilerin bibirini vurduğu, sokakta uyuşturucu içilip satıldığı, kalabalık boktan mecidiyeköy mahallesi.
  • 9 yıldır içinde yaşadığım mecidiyeköy sınırları içerisinde bulunan , ve bence mecidiyeköyü rahatlıkla tanımlayabilecek "şey"...

    kirlidir...hırsızlarla doludur...sokakta top oynayan çocuklar diğer sokaklara nazaran daha şerrefsizdir..ha bi de bunlar köpekleri "fiyk fiyk" şeklinde ıslıklayarak düşmanlarına salarlar..

    ama esnafları iyidir açıkçası..ha bide profilo sağolsun(aslında gebersin çürüsün gitsin hiç s.kimde diil de) evlerin fiyatı bayağı artmıştır..eheheh biz kardayız!

    ancak profilo gülbağ a giden kavşağın içine etmiştir.zira akşam saatleri gülbağa girmek , 1000 tane çin seddini, en ucuz yapışkanla yapıştırılmış kürdanları merdiven bazında kullanarak aşmaya çalışmaya benzemektedir..çilee....
  • her yere yakın bir sisli ilcesi mahallesi. 30 derece egimli yokuslarından inerek ve bir diger 30 derecelik egimli yokustan cikarak, yuruyerek 25 dakika icinde 4. levent'e ulaşabilirsiniz.

    yanlız o yokuslarda yururken, o egimli yamaclara yapılmış 10+ katlı apartmanların, ki bunlar bitisik nizam veya bina araları maksimum 2 metredir, allah korusun beklenen buyuk istanbul depreminde domino etkisi yaratıp yaratmayacağını merak edersiniz. yokuşlar bitip düzlüğe çıkıldığında 1960 larda yapılmış izlenimi veren çok düzgün sokaklar ve binalar sizi karşılar. ama hepsi bakımsız ve kiraya verildiği her hallerinden bellidir.

    kısaca, süprizlerle dolu bir semttir

    edit : resmi mahalle adı gülbahar mahallesidir
  • gençliğimi çürüten yer.sıkıntılarımın en büyük kaynağı.park yeri yüzünden nerdeyse bir grup laz tarafından dayak yememe ramak kalmış bölge.ayrıca yetmiş derecelik yokuşları olan bir de bu yokuşlara araba park edebilme yeteneğine sahip insanları barındıran garip,çok garip mahalle.
    (bkz: istanbulun en dik yokuşları)
hesabın var mı? giriş yap