• orijinal kayidindaki muslum baba sesi daha cok muslum kardes, muslum abi filan gibi cikar. canli performansta dinlenmelidir.
  • müslüm gürses'in kendini araba tamponuna baglatarak ickiyi biraktigi film. http://www.youtube.com/watch?v=yvmeicb4wyq
  • müslüm gürses'in arabanın tamponuna bağlı şekilde süt ile içkiyi bıraktığı filmin adıdır.

    (bkz: #11205829)

    videodan izlediğim kadarıyla anlatayım ( video uçar yazı kalır)

    zira içkiden kurtulmak isteyenler olabilir.

    --- içki terapisi 1 ---

    müslüm gürses : mg
    içki vermeyen kadın: ivk

    mg: (ığğhhh ıhhğğ gibi sesler çıkararak ve yalvararak ) bi damla nolur bi damla içki.dudaklarıma sür rahatlayayım. hiç olmazsa biraz koklat. nolur koklat biraz.nolur ığğ ıhğ nolur ağh uğh

    ivk: sana içki değil süt gerekli şimdi**. bunları boşunamı aldık**

    mg: yalvarırım oğlumun başı için bi damla içki ...
    ....

    bu boyle gider

    ivk gerçekten vermez *. müslüm baba bir üst levele geçer.

    --- içki terapisi 2 ---

    ivk arabaya biner arabada kanyak filan vardır. müslüm baba arabaya binmez ivk arayı kullanmaya başlar müslüm baba karının şey pardon içkinin/arabanın peşinden koşar.
    ( bu arada ivk arabanın içinden pis pis güler.) bu sahneden sonra sonraki levele geçip geçmediği belli değildir çünkü sonraki sahnede müslüm baba elinde süt şişesiyle alem yapmaktadır.

    --- içki terapisi 3 ---

    müslüm baba kendini spora verir ve kültür fizik hareketleri yapmaya başlar. (çok önceden ısınması lazımdı ama olsun film bu film) arada da ivk girer sahneye sigara içerken , tam o anda müslüm baba içkiyi bırakırken ivk sigaraya başlamış izlenimi uyanır insanın kafasında. neyse, müslüm baba tabi sütleri götürüyor arada tam yeni bir şişe süt açmışken içkilerin oldugu çantayı görür , ayağa kalkar (bu arada sürekli aynı şarkı çalıyor arka planda) , elinde sütle çantaya yaklaşır , elini çantaya sokar içkiye bakar *** alır içki şişesini ( bu arada ivk nin gözleri dönmüş şekilde hayretle müslüm baba ya bakmaktadır) , içkiyi açmaya başlar, içkiyi açar okşar*, tam bu sırada şişe çocuk olur birden*müslüm baba dayanıklıdır kendini süte vermeye karar verir , şişeyi yere atmak suretiyle tuzla buz eder. ivk müslüm babanın bayramını kutlayacakmış *gibi koşar.

    mg: kötü günler bitti.

    ve video biter.

    bir sonraki aşamada müslüm baba yı bebelac ** ile kavun ve beyaz peyniri bırakırken görebiliriz.

    evveeeetttt.

    teşekkür ederim. esenlikler dilerim. arz ederim.
  • tüdanya' nında her zaman olduğu gibi mükemmel yorumladığı şarkı.
  • hep banaciligin afisidir, mihenk tasidir.

    yazarin isyani: karsiliksiz (odun) vermeyi, ama hep kendinden vermeyi, toylugunda, gencliginde kendine dert edinmeyen bunyenin gotune hayatin soktugu kaziktan sonra soyle inlemeler de duyulabilmektedir yazar kimseden:

    bir kere de sen guldur! bir kere de sen kendinden bir seyler ver?!
  • youtube alemlerinde özge isimli bir şahsın yalın ve sade sesiyle harikulade yorumladığı parça..

    (bkz: http://www.youtube.com/watch?v=2zqcblwt0zu)
  • en iyisini yapabilecek insan en iyisini yapmışken başka bir insan neden onun yaptığını yapmaya çalışır anlamam. şimdi bu şarkıyı müslüm gürses okumuş, başka birinin okumasının anlamı var mı? yok. tüdanyasındır, kibariyesindir, bergensindir o zaman okursun, ses etmem ama izzet yıldızhansan orda duracaksın işte. parasını verip, telif almakla şarkı okunmuyor maalesef. ibrahim tatlıses gibi ego ölçü birimi tavan yapmış, türkiye'nin en güçlü seslerinden biri olan, bir şarkıcı bile "mutlu ol yeter"i müslüm gürses'ten sonra okuduğu için mahçubiyet içine girmişken, bu ne kendini bilmezlik, bu ne bağnazlık, bu ne bana dokanmayan yılan bin yaşasıncılık. çapsızlık almış yürümüş, şarkının yarısına kadar zor dayandım, allahtan diğer sekmede müslüm baba hazır da, bastım play'e.

    farkımız tarzımız müslüm baba baş tacımız.
  • bazı radyolar tarafından kesilse de şarkının başında 1 dakikalık muhteşem bir bağlama introsu var. bitişini arabeskçi testi olarak kullanabilirsin, intro bitip şarkı girince böyle tarif edilemez bir şeyler oluyorsa içinde, sende arabeskçisin arkadaş. yok eğer bir şey olmadıysa "o poptır ce pompit ap ayne finayne" ye devam.
  • izzet yıldızhan versiyonu da gayet sağlam şarkıdır. hatta iddia ediyorum en iyi versiyonu odur.
  • bu manyak filmin afişi de şöyle bi şeydi;

    http://images.gittigidiyor.com/…rses__2192592_0.jpg
hesabın var mı? giriş yap