• ibrahim tatlises'in "esrar"li zamanlarinda (80'lerin baslari) yaptigi 10'larca harikulade depresif sarki arasinda one cikan, daha umutlu, daha pozitif havasiyla dikkat ceken "az aci"li parcasi. ayni adli lp'den. o donemki ortagi burhan bayar'in imzasi kolaylikla okunuyor sarkida. bir kac sene sonra yine burhan bayar'in yaptigi gulumse biraz bu sarkinin devamidir sanki.. sozleri de su sekilde:

    ne yapalim demekle olmuyor dostum
    artik caresini bulmamiz gerek
    bizi bize düsman eden insani
    içimizden cikarip atmamiz gerek

    duygumuz aynidir inan ki dostum
    katila katila gülmemiz gerek
    bitsin artik yasimiz bitsin acimiz
    bambaska yarinlar kurmamiz gerek
    bize bizden baskasi dost olmaz dostum

    var olan gercegi görmemiz gerek
    sebeple kavgaya kimimiz kime
    kanayan yarayi sarmamiz gerek

    duygumuz aynidir inan ki dostum
    katila katila gülmemiz gerek
    bitsin artik yasimiz bitsin acimiz
    bambaska yarinlar kurmamiz gerek
    bize bizden baskasi dost olmaz dostum
  • ibrahim tatlisesin, 80 li yillarda cikardigi ölürsem kabrime gelme istemem albümünde ki en güzel sarkilardan birisi.
    sarki arabesk le türkü karisimi gibi geliyor bana. bestesi kesin burhan bayara ait. müziginden belli olmuyor mu?
  • her dinlediğimde aklıma kürt sorunu geliyor bu şarkıda. sözleri böyle yorumlamak haddime mi bilmiyorum, ama çok yakışıyor işte.
  • "bizi bize düşman eden insanı" dizesindeki "insanı" kısmını, sırasıyla ülkeyi/öfkeyi şeklinde okumaktadır ibo.

    (sanki. bazı kayıtlarda. yani.)
  • en sevdiğim kombinasyonlardan biirne obua sonrası bağlama ve keman partüsyonlarına sahip, ibrahim tatlısesin sesinin en ahenkli oldugu zaman, en güzel şarkısı işte, bir de gurbet treni vardır, ahhhh çekişi vardır unutulmaz.ibo bu çizgide devam edebilseydi, sanırım bambaşka bir tarzın adamı olur, bambaşka olur du. işte o zaman kimse buna bir isim takmak istemez olmuş derdi. sonuçta ibrahim tatlısesten geriye kalacak eserler bu bir iki şarkı olacak.başka da yok.
  • biri kötü espri yaparsa mesela böyle bir şey söylenebilir. söylenmeyedebilir. ama şahsi fikrimi sorarsanız söylemeyin bence. daha fazla yavşaklığa ihtiyacımız olmayan şu günlerde hele hiç gerek yok etrafınızdan bu tarz ucuz ve aciz artı puan toplama çabalarına. ne yani arkadaş çevreniz arasında fazla dikkate alınmıyor musunuz? bence gidişatı fazla dürtmeye gerek yok. bence doğru anın kapıdan girmesini bekleyin. sabırlı olun. beklemeyi öğrenmeniz lazım. poker oynamak gibidir bu işler. iyi bir poker oyuncusu on oyunun sadece birine o da olmadı ikisine girer. bu bir gerçektir. fazla zorlamamak en iyi yöntemdir. çünkü sizin elinizin ederini belirleyen şey elinizdeki kartlardan ziyade diğer oyuncuların ellerindeki kartlardır. bilmem anlatabildim mi? ha?.. anlatabildim mi? ok şimdi siktir git.
  • türkiye'de gelme istemem ismi ile iki şarkı(ölürsem kabrime gelme istemem-aman kardaşım) eklemeli çıkan bu albümün a yüzünün müzik yönetmeni burhan bayar, b yüzünün müzik yönetmeni ise osman bayşu'dur. be ilginçtir ki b kısmındaki bu işi anlamadım ve gönlümde tek sen varsın şarkılarının müzikleri burhan bayar'a aittir ve benim b kısmındaki favori iki şarkım da budur. sen ne büyük müzisyensin be burhan abi. iki saniyede çıkartırım senin hangi şarkıyı yönettiğini. neyse, özellikle b kısmındaki abdullah nail bayşu imzalı gönlümde tek sen varsın şarkısındaki performansları akıl almazdır, araya sıkıştırılan uzun hava, saf bir uzun hava performansı değil, imparator'un seyfettin sucu etkisi ve efkarlı arabesk döneminin etkisi ile kendi içinde bir tarz oluşturmuştur. yani ondan başka bir allah'ın kulu okuyamaz böyle bir uzun hava. zaten a kısmı ile b kısmı arasındaki fark bariz, burhan bayar'ın ne büyük bir adam olduğunu bilenler için bu farkı görmek zor değil. gene de yazayım;

    a kısmı

    ölürsem kabrime gelme istemem
    bu da geçer
    acı gerçekler
    seni yakacaklar
    gülmemiz gerek
    hiç kimseye sözüm yok

    b kısmı

    gönlümde tek sen varsın
    bu işi anlamadım
    emine
    aman kardaşım
    çoban kızı
    yalelli (kavak kavaktan uzundur)
    çay içinde adalar
  • mikrotonal akustik gitar ile nacizane bir yorumu için:
    https://www.youtube.com/watch?v=1ibgcyowm0y&t=3s
  • bu sözler ve bu güfte ile hala bir siyasii parti bu şarkıyı neden kullanmaz, hala aklım almıyor. şarkıyı kullanan partinin oyu en az 2-3 puan artar.
  • bu gerekçeyle yapılmış çghb 2'nin seyircisiz oyununu izledim. karantina günlerinde iyi geldi. gülmemiz gerek.
hesabın var mı? giriş yap