• (bkz: kaol)
  • karbonat ile ovmak oldukca etkili bir yontemdir, ozellikle gumus takilar soz konusu oldugunda.
  • yüzde yüz çalışan bir yöntem; gümüş takı, biblo vs.nizi alıyorsunuz, koyu renk bir halının üstüne sürterek temizliyorsunuz.
  • sigara külü ile ovuşturmak en pratik yöntemlerden biridir.
  • piyasada satılan gümüş temizleyicilerin den bir tane alarak gümüşleri parlatmak çok etkili bir yöntemdir. tabi birde şöyle uzun bir yöntem var: sigara külü + karbonatı karıştırdıktan sonra üzerine 2-3 damla limon suyu dökülür. bu karışımı birbirine tutması amacıyla bir bezelye tanesi kadar diş macunu bu karışıma sıkılır. daha sonra gümüşler bu karışımla bir güzel ovalanır. bir kaba sıcak su konur. alüminyum folyonun parlak yüzeyine tuz serpilip gümüş bu tuzlada ovalanır. alüminyum folyoya sarılır. sıcak suya konulur. yarım saat kadar bekledikten sonra çıkartılan gümüşler koyu renk bir halıya sürtünerek temizlenir. afiyet olsun.
  • sigara külü, diş macunu gibi fantastik maddeler kullanmadan da basitçe parlatılabilir.
    bir leğene * bizim gümüşlerin boyu kadar sıcak su doldurulur. sıcak suyun içine yemek sodası(nahco3) * * ve aynı miktarda sofra tuzu(nacl) konur ve eriyinceye kadar karıştırılır. mümkün mertebe bol bol kullanın bu ikiliyi. baktınız sıcak suda daha da çözülmüyor karışımınız tamam demektir. şimdi ihtiyacınız olan 1 metre alüminyum. alüminyum folyo katlanıp leğenin tabanına serilir.
    parlatmak istediğiniz gümüşü leğenin içinde tamamı batacak şekilde alüminyum folyonun üzerine oturtmanız gerekmektedir. gümüş, alüminyum folyonun üzerine oturduğu anda ilahiler, besmeleler eşliğinde kendiliğinden parlamaya başlayacaktır. eğer alüminyum folyo bir kenarda gümüş diğer kenarda yüzüyorsa ayin tamamlanmayıp gümüş parlamayacaktır. ikisi birbirine do-ku-na-cak!

    son olarak, gümüş kendi rengine döndüğü anda sudan çıkartın. ince bi ovalayın, sonra durulayın, kurulayın. volaaa. pırıl pırıl gümüş.

    not: gümüşü alüminyum üzerinde rengi normal rengine döndükten sonra uzun süre bırakırsanız(misal +30dk ki suda tutacağınız süre kapkara gümüş için bile maksimum 20 sn), gümüş yemek kaşığı olarak koyup, gümüş çay kaşığı olarak elinize alırsınız. benden söylemesi. mal olmayın, hızlı davranın. mesuliyet kabul etmem.
  • karbonat ve diş macunu yöntemleri denenmiş fakat başarılı olmamıştır. ayrıca kutularda değil açıkta asılarak muhafaza edilmiş ve bu yol ile de bir başarı elde edilememiştir.

    gümüş takılarımı evde kendi kendime temizleyebilmek istiyorum. bilinen markalardan aldığım halde gümüşlerim çok çabuk kararıyor, acaba bir yerde hata mı yapıyorum? sürekli parlatmak için aldığım yerlere götürmek de işime gelmiyor.

    imdat çağrısı niteliğinde bir entrydir.
  • kullandıktan sonra bulaşık deterjanı ile temizleyip öyle kaldırın . parlatmak için de sigara külü kullanın (iğrenç ama gerçek).
  • limonu sıkarak elde ettiğimiz limon suyunun icerisine tuz ilave edip, gümüşlerimizi bu suyun icinde bekletmek.
  • cif, dis macunu, sigara kulu, vs kullanmayin. cif, dis macunu falan cizer. kullanacaksaniz cila kullanin. (bkz: vikaul) (bkz: metylan) bes on liraya alin talimatlara uygun kullanin sonra da yikayin.
hesabın var mı? giriş yap