• her açıdan çorak dağları görebileceğeniz gümüşhaneye gelip üniversite ortamına en yakın ortamı bulmak isterseniz ( üniversite partilerinde bile alkol olmayan ortam ) ikinci öğretimi tercih etmeniz gerekmekte. ama çok ümitlenilmemeli, zira tek sosyal aktivite mekanı amatörce nargile hizmeti veren basit bir çay bahçesidir. bir süre sonra yöresel müzikler dinlemekten fenalık geçirirsiniz.
  • bina olarak da, kadro olarak da en iyi yapılanan üniversitelerden biri.

    (bkz: ironi)
  • yapılanmanın dibine vurmuş üniversite. son olarak bahar şenliğini de öğrencilerin sosyalleşmesini engellemek amacıyla yapmayacakmış. hayır zaten gelen öğrenciler hapishane gibi görüyor üniversiteyi, yönetim kadrosu da üzerine iyice gardiyanlık görevi yapıyor. öğrencilerine allah sabır versin diyoruz.
  • gümüşhane diye bi yer var bi de üniversitesi var, öyle mi? hey maşallah
  • süper bir rektöre sahip üniversite, kendisi rektörlüğünün yanısıra tam 7 fakültenin de dekanlığını yapmaktadır, bravo sayın rektörüm, işte yerli ve milli rektör dediğin böyle olur

    http://www.gumushane.edu.tr/yonetimi_kurulu/
  • gümüşhane'de olmasına rağmen yine de bir şekilde gelişebilen üniversitedir. son dönemde çokça bina inşa edilmiştir. ancak üniversite yerleşkesinin şanssızlığı tamamıyla dağın üzerine ve şehrin en uç noktasına kurulmuş olmasıdır. öyle ki sırf bu yüzden daha önce dolmuşlarla taşımacılık yapılan şehirde özel halk otobüsü hattı kuruldu. bunun dışında o iibf önünde öğrencilerin çıktığı patikayı bir zahmet merdiven yaparlarsa seviniriz. çünkü yaklaşık kırk beş derecelik açıyla yol çıkmak gerçekten tehlikeli ve tiksindirici.

    üniversitedeki işimi bitirip şehre dönerken otobüse para vermemek için yürüyen iki genci aracıma aldım. biri bingöllü, diğeri malatyalı'ymış. neden buraya geldiklerini ve kendi şehirlerinde okumadıklarını sorduğumda puanlarının kendi şehirlerinde istedikleri bölümlere yetmediğini söylediler. bu arada sağolsunlar çevreyolu denilen ancak 1+1 erzurum - trabzon asfaltındaki 50 km'yle çekim yapan radarda da beni uyarıp cezadan kurtardılar. bence memleketin daha düzlük olan şehirlerindeki üniversiteler tercih edilmeli. şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki şehir dolayısıyla tercih edilmesi çok da sağlıklı olmayan bir üniversite. sırf üniversite geldi diye beş sene önce bile çok da uygun olmayan hayat şimdi daha pahalı. kiralar uçmuş durumda. şehir ilk zamanlar öğrenciyi çok ağır öpüyordu, şu an bu alışkanlık biraz kırıldı ama yine de izleri özellikle ev kiralarında devam ediyor. öğrenci şehre ne kattı dersek, en başında nüfus kattı. 35.000 olan nüfusu 36.500 yapmak için kendisine belde bağlayan şehrin nüfusu sırf seçimlerde kendisini buraya kaydettiren öğrencilerle 52.000 oldu. birkaç sene öncesine kadar geceleyin yemek yenecek yer olmayan şehirde yeni mekânlar açıldı. bunlar bizim için küçük şeyler olsa da gümüşhane'yi göz önüne alınca sırf öğrenciler tarafından sağlanmış olsa bile güzel şeyler. bundan sonra ne değişir? yine bir iki değişiklik olur ama onları değiştiren siz olmayın, bırakın başkaları değiştirsin.
  • şaka gibi ama gerçek bir üniversite, neden mi?
    yönetim kurulu

    bu da gelecek nesiller için ekran görüntüsü
  • ktü'de kadro verilemeyen bilumum bireylerin kaydırılacağı okul. (bkz: rize üniversitesi) (bkz: artvin çoruh üniversitesi)
  • ülkücü gerizekalı ne idüğü belirsiz öğrencilerimsilerinin kol gezdiği üniversitemsi.
  • (bkz: tek kişilik dev kadro)

    ülke olarak başkanlık sistemine hazırız, hatta padişahlığa bile hazırız bence.
hesabın var mı? giriş yap