• hristiyanlarin bir araciyla(muhtemelen peder)tanriya kendisini affetmesi icin yaptiklari eylem. kilisede yapilir. kapali kabinlerde olur. 2 kabin arasinda surgulu kapisi olan kucuk bir konu$ma karesi vardir.peder ben bi gunah i$ledim diye soze ba$lanir.(yazdiklarimin hepsi amerikan filmlerindeki gunah cikarma sahnelerinden edinilen izlenimler dogrultusundadir,gercek hayatta farkliliklar olabilir.)
  • örnek bir günah çıkarma metni...

    rahip bey, yani sevgili rahibim.. yemin ederim ki ben o rahibeye haybeye şeetmedim.. hem rahibe olduğunu bile bilmiyordum...
    tamam şeettim, ama sor bir "niye şeettin" diye*
    -soruyorum evladım, niye şeettin ve şeetmekten kastın nedir?
    rahibeyi ben rakibe sandım... o itibarla... yani öldü ama...
    hayallah... affet beni rahibim... gözünün yağını yiyim (bkz: gözünün yağını yemek)
  • hayatiyla ilgili gecmiste gizli kalmis boktan taraflari ilgili kisilere bildirerek icini rahatlatma olayi.
    mini örn:
    -ya olm, eskiden inanilmaz bencil bi heriftim, yanlizliktan cok korkardim. bi kaç ay önce aslinda x'e asik olmustum. y'yicok sevdim ve cok seviyorum, su anda da z'ye asigim.

    edit: hayatini sozluge doken gerzek yazarimiz aged, ne gerek var diyerek 3 sene sonra bu entryden utanmis ve kisi isimlerini x y z ile degistirmistir.
  • muslumanlikda ki karsiligi tovbe etmek olabilecek eylem.
  • gitmeden gunahini koyup gitmektir. bazen insan bunu yapmak istiyor. uzduklerinden ozur dilemek. sevdiklerinden af dilemek icin. olum korkusu sardigi zaman, zamaninin kalmadigini anliyorsun. her sey icin gec oldugunu. bilmem ki olmek icin agustos sicagi nasil olurdu. geri donmek istesende mukavele onceden yapilmis, kaporasi bile yatmis. klavyelerin tikirtilari arasinda veda ettigin sessizligin o komik sesini duymak ile basliyor. ruhun bedinene veda etmeden uzdugun herkesin affina ihtiyacin, ayni coklukta da anlatmak istedigin hikayen kaliyor sahipsiz bedeninde..
    (bkz: bokunu cikarmamak)
  • rahibin yanına gidip itiraf etmenin dışında, ahiretdb'e admin yetkisiyle bağlananlar günahlarını silebilirler
  • islam'da olmayan kurumlardan. eksikliğini hissediyoruz, gönderilsin istiyoruz. ilk günahı ben çıkartacam, söz...
    (bkz: tarihte ilk günah çıkartan kişi)
  • ing. (bkz: confession)
hesabın var mı? giriş yap