• efsanevi gundam serisinin mangasina paralel olarak 2002 yılında yapilmiş 50 bölümlük süper bir anime .. ayrica (bkz: robotech)
  • konusu: dünyanin coordinator ve natural olarak ikiye bölünemsinin sonucu coordinatorlar uzayda plant adi verdikleri uydularda yaşamaktadir.askeri entrika anlaşmazlik ve sürtüşmeden dolayi earth military forces' un plant a nuke atmasinin 1. yılı dolmuştur . plant in askeri gücü olan zaft , orb adindaki neutral olduğunu idda eden ülkede earth military için üretilen mobile suitleri çalmak için girişimde bulunur . bu girişim sırasinrda zaft askeri olan asuran zara çocukluk arkadaşi ve neutral olan (ve ayni zaamnda bir coordinator olan) kira yamato ile karşı karşıya gelir... 50x25dk lık süper bir anime
  • dunya ittifagi (dogallar) ve zaft (koordinatorler – genetik olarak duzeltilmis insanlar) arasindaki savas bir yildir devam etmektedir. zaft tarafsiz bir sehir olan heliopolis’e saldirir. amaclari heliopolis’in dunya ittifagi icin yaptigi son model mobil giysi (mobile suit) gundam’lari calmaktir. baskin basarili olur ve zaft bes gundam’dan dordunu ele gecirir. o sirada heliapolis’te egitim goren kira yamato kendisi de bir koordinator olmasina ragmen son kalan gundam’i zaft’a ve o sirada bir zaft pilotu olan cocukluk arkadasi aslan zara’ya karsi kullanmak zorunda kalir. kira koordinator olmasina ragmen ne zaft adina ne de dunya ittıfagi adina savasmak istemiyordur; ama o an gidebilecegi tek yer oldugundan dunya ittifaki tarafinda yer alir ve gundam’i arkadaslirni korumak icin kullanir.

    2003 yapimi olan anime, gundam serileri arasinda en iyilerinden biri. ilk olarak animenin muzikleri cok hos. bazen savas sahnelerinde ayni goruntuleri tekrar kulanmalari siksa da cizimleri oldukca guzel. animede alisagelinenin aksine iyi-kotu taraf olmamasi gundam seed’i benzerlerinden ayiran guzel bir ozellik. 50 bolum suren animenin su an gundam seed destiny adinda devami yapiliyor.
  • boxed dvd seti raflarda yerini alan anime serisi*
  • internetin ne kadar yararlı birşey oldugunu anlamama vesile olmuş anime serisi. sadece ilk 20 ve son 10 bölümü var şu an ama devamı gelecek.
hesabın var mı? giriş yap