• güneş 29 eylül 1973'de izmit'te doğdu. lisenin son yıllarında gitar çalmaya başladı. üniversite sırasında doğan ile kurdukları invictus band ile uzun süre istanbul'da konser ve bar performansları verdi. 1996 yılının sonbaharında redd'in ilk tohumlarının atıldığı ten ve red ile birlikte çaldı. bu süreç redd'in 2000 yılında başlayan albümün hazırlık aşamasına kadar sürdü. bu süreçte grupla birlikte çok sayıda konser ve bar performansı projesinde yer aldı.

    yıldız teknik üniversitesi, istanbul üniversitesi ve university college london, institute of archaeology'de mimari restorasyon ve arkeoloji eğitimleri alan güneş, istanbul teknik üniversi'tesinde mimarlık tarihi yüksek lisansını tamamladı.

    bu alanlarda yazı ve makaleleri olan güneş'in türkiye'de arkeoloji'nin sorunlarının tartışıldığı arkeoloji niye? nasıl? ne için? adlı, oğuz erdur ile birlikte editörlüğünü yaptığı kitabı bulunmaktadır.

    güneş, trakya üniversitesi arkeoloji bölümünde öğretim görevlisidir
    kaynak:www.redd.com.tr
  • 1992 yılından beri hayatını arkeolojiye adamış, aşıklı höyük, arslantepe, göllüdağ, kaletepe, tepecik, kazılarında çalışmış, halen musular, akarçay tepe, çatalhöyük kazılarında arkeolojiyi “bilim” olarak yapmaya devam eden kişidir. 2004 yılında “an architectural perspective on the issue of the origins of settled society in the mid-anatolian region: a comparison with developments in the levant, middle euphrates and eastern tauris cultural regions” başlıklı araştırması ile arit * tarafından hanfmann bursu’na layık görülmüştür. dünya arkeoloji kongresi yakin dogu temsilcisi ve toplumsal arkeoloji platformu’nun kurucularındandır. arkeoloji: niye? nasıl? ne için? başlıklı kitabının oğuz erdur ile birlikte editörlüğünü de yapmış olan duru’nun önemli yayınlarda basılan çok sayıda makalesi de bulunmaktadır. arkeoloji bilimi uzerine devam eden akademik calismalarina ve basarilarina ragmen kendisi hiç bir akademik ünvana ya da dereceye sahip değildir.

    ek edit: (bkz: phd candidate)(ben bu entriyi yazalı 5 yıl olmuş da o yüzden)

    zamanın ötesine mum dikme editi: akademik dereceleri takmayan, kendini tekrarlayan ve ünvanların arkasına sığınmış nice profesörlerden daha bilen bir kişidir, siz ne alınıyorsunuz?

    zamanın ötesi editi2: o şimdi doktor. ( ben bu entryi yazalı 10 yıl olmuş da ondan:)
  • her haklı çıktığında elini öpseydim, ne bende dudak kalırdı ne de onda el.
  • (bkz: zapatistas)
  • ismi gibidir. ne anlarsaniz..
  • aynamdır.
    ne anlarsanız...
  • dun pencereden disariyi seyrederken dusundum, birden bire aklima bu omurde gecebilecek ortalama suremin yarisini gecirmis oldugum geldi.
    yani saglikli bir bicimde yasayacagimi varsayarsam, bu yasadigim kadar zamani daha gecirdigimde hayat suremin yaklasik sonuna gelmis olacagim. yolun yarisini gecmisim.

    gecirdigim omur yari suresinde tanidigim en enteresan insandir gunes duru, en guclu olanlardan biridir, en prensipli olandir, en inatci, en sade, en durust, en guvenilir insandir; yerine getiremeyecegi hicbir sozu vermez, verdigi her sozu tutmaya cabalar. amaclari vardir sahip ciktigi. herkesin kolay kolay "taniyorum" diyebilecegi biri degildir, biraz yakinina girmis olanlardan cogu kendisini ancak "tanidiklarini zannederler" ama hicbir sey bilmezler hakkında. meslegine ve bilgiye asik bir arkeologdur, işin havasinda degil; bilgiyi üretmeye, bilgiye ulasmaya dairdir çabası. iyi bir müzisyendir, duyamadiginiz sesleri duyar. bes duyudan fazlasina sahiptir; bilemediklerinizi bilir, gormediklerinizi gorur, duymadiklarinizi duyar. susar ama. bu yuzdendir ki hakkinda konusmayi, atip tutmayi sever insanlar; belki yaklasamadiklarindan. bir cok insanin "ben yaptim oldu" diyebilecegi seyleri cok sahane yapar; mesela sahane bir fotografci, harika bir restoratordur ama hic bagirmaz bunlari, bildirmez de. bilinmesini onemsemez. herkesin cok onemsedigi bir cok seyi onemsemez, gorunusler ile, gosterilenler ile isi yoktur. bu dunya uzerinde gecirdigim surenin yaklasik beste birini durmaksizin kendisini severek gecirdigim, halen durmaksizin sevdigim kisidir ayrıca, uzerimde her zaman cok etkisi vardir, yazdiklarimi cizdiklerimi acimasizca elestirirken de, memnun olmadigim seyler hakkinda dalasirken de degismez bicimde en yakinimdir. bu gun bu satirlari yazma nedenim hayatimin toplamina donup baktigimda hissettigim birden fazla seyin beni gulumsetiyor olmasindan ziyade, kucuk dunyalarinda kiyametler koparan, kendilerini bilmeyen, bilmeye dair yurunecek yolun farkinda bile olmayan her yastan insanlarin anlamsiz tepinmelerinin orta yerinde gunes duru'nun kendi gibi kalabilmesine duydugum hayranliktir, bir kez daha ve her zaman.
  • 06 şubat 2009 tarihinde sabiha gökçen havalimanı'dan izmir'e uçan,işlemini yaptığım ve kendisiyle konuşma şansı yakaladığım,redd'i ne kadar sevdiğimi söyleyebildiğim müstesna müzisyen.uçuş kartını hala saklıyorum.
  • her şeyi bilen adam
hesabın var mı? giriş yap