• türkiye büyük millet meclisi 21. dönem milletvekili
    güneş taner, istanbul
    istanbul - 1949, cengiz tahir, süheyla - istanbul yıldız üniversitesi
    mühendislik fakültesi inşaat bölümü, istanbul üniversitesi edebiyat
    fakültesi, new york polytechnic üniversitesi sanayi işletmesi master, rusya
    plakhanov akademisi ekonomi fahri doktora - ingilizce, fransızca - bankacı
    - citibank yöneticisi, başbakan siyasi danışmanı - anavatan partisi kurucu
    üyesi - xviii, xix, xx nci dönem istanbul milletvekili - devlet eski bakanı
    - evli, 2 çocuk.
  • 89'daki siyasi yasakların kaldırılması hakkındaki referandum sırasında meydanlarda üzerinde büyük puntodan başlayarak giderek küçülen "no" yazan turuncu bir t-shirt ile arz-ı endam eylemiş politikacı. "no"ların en altında ufacık "well, maybe yes" yazıyordu sonradan gazeteciler sözkonusu t-shirt'ün evropa'da genç kızlar arasında çok moda bir t-shirt olduğunu, üzerindeki yazının ilgi gösteren karşı cinse verilen tipik tepkiyi temsil ettiğini filan yazdılar. (bkz: no no no no no no yes)
  • televizyon röportajları icin para talep eden üstad.
  • yillardir her secimden once enflasyonu 40 gunde dusururuz diyip de ulkenin icine sicanlarin basinda gelen kronik, ekonomiden sorumlu devlet bakani.
  • elinde prosu ile gezzen ton mu tonton, tontonun torpillisi sağkolu, birbirinden yakışıklı amerika okumlu iki oğula sahip-biri kapıldı kızlar- ensesi kalın eski devlet bakanı.
  • (bkz: kamil taner)
  • gurme nedir, napar daha türkiye'nin bilmediği, duymadığı zamanlardan beri gurmedir bu. hatta gurmeliğin bokunu çıkarıp maymun beyni yediği yazıldıydı bi ara gazetelerde. maymun beyninin tazeliğini kaybetmeden yenmesi için hayvancık canlı canlı sofraya getirilir ve kafasına bi çekiçle vurularak kafatası çatlatılır, beyni çıkarılıp çiğ çiğ yenir. tarifi kısaca budur, hani niye bokunu çıkarmış olsun ki, hayattan zevk almayı biliyor adam demeden önce..şehir efsanesi midir, gerçek midir bilemem..
  • eski baskuda.com, yeni bidolu.com'un hissedarı imiş anlaşılan, ne var ki, uzan şirketleriyle ilişkilendirilip, el konulmuş bulunuyor bu şirketlere tmsf tarafından.
  • 1997 da türkiyede ekonomi sorumlusudur. ayrıca yine 1997 yılında, kriz dönemindeyken 'türkiye olarak güçlü bir ekonomiyiz. yaşadığımız krizlerden dolayı krizlerle nasıl başedilebileceğini öğrendik. sadece ince bir ayar yapmak gerekiyor' şeklindeki açıklamasını yaptığı gece 5 milyar dolarlık sermaye çıkışı yaşanmıştır. (bu meblağ için 2.5 yıl harcanmıştı.)
    bunun sonucu olarak türkiye hem iç borç , hem dış borç hem de emisyon kullanamaz hale gelmiştir.

    not : evet para politikası çalışıyorum ve ders çalışmayı zevkli hale getirmeye çalışıyorum.
  • ekonominin başında olduğu yıllarda türk ekonomisi gerçekten çok kırılgandı, tabii ki 98 krizini de gözardı etmemek gerek. bu kırılganlıktan dolayı da piyasalar bayağı oynaktı. bu yüzden güneş taner piyasaların tansiyonunu düşürmek için devamlı demeç verirdi ve aslında bu demeçler belli ölçüde piyasaları rahatlatırdı.

    velhasıl çok heyecanlı günlerdi...
hesabın var mı? giriş yap