• rivayete ve bir bilene göre düzenli uyuşturucu tüketen dünya çapındaki ünlüler, rock starlar, oyuncular vs. burada varolduğu söylenen bir terapi ve arınma merkezinde, kan temizliği de dahil birçok iyileşme sürecine burada giriyor. faiş fiyatlara hertürlü muamele ve yenilenmeye vakıf olan kişilerden orada olmuş olabilir dediğim iggy pop var örnekse. adam hep diri hep paramparça.
  • doğal gaz arama faaliyetlerinden de sonuç çıkmayınca batacağını anlayıp bankaları kapatan ülkecik. perşembe gününe kadar kimsecikler paralarını çekemeyecek. sonrasında çekenlerden de %10 vergi kesilecek. avrupa birliğinin finansal anlamda çöküşünün yansımalarından biri daha.
  • "who is the sick man of europe now" dedirten ulkelerden biri...
    bence bir kisim avrupali sunlari almasaydik da turkiyeyi alsaydik keske diyordur.
    rus oligark lara paralarini turkiye'ye getirmelerini tavsiye ederim.
    zaten o kadar ticaretimiz var. demir celik komur aliyoruz , meyve sebze gonderiyoruz, kiz alip veriyoruz. ne isiniz var sizin kucucuk offshore guney kibrista? getirin paralari bizde tutun. gelismis, guvenli bankacilik sistemi gorun.
  • coronavirus nedeniyle ohal ilan eden gıprıs yarısı.
  • pazartesiden beri iş seyahati sebebiyle bulunduğum ama tüm planları değiştirip buraya taşınmayı düşünecek kadar beni büyüleyen yer oldu.
    inanılmaz güzel havası, yemekleri, marinası, şehir merkezi, alışveriş imkanı, mekanları var. iş imkanı da var tüm denizcilik şirketlerinin burada ofisleri var. herkes ingilizce biliyor. tek kelimeyle bayıldım.
    özelde de muhakkak gelmek istiyorum.
  • 2019 mart'ta 3 gün bulundum. konferans amaçlı gittim.
    tc vatandaşları güney kıbrıs için vizeyi ancak atina'daki gkry'nin büyükelçiliğinden alabiliyorlar. evrakları 2 hafta önceden email ile gönderiyorsunuz, ön onay email ile geliyor, sonra vize servisine pasaportunuzu bırakıp 2-3 saat sonra geri alıyorsunuz.
    sağolsunlar 3 günlük konferans için 4 günlük vize vermişler (!).
    kıbrıs'a daha önce hiç gitmemiştim. lefkoşa'da (nicosia) kaldım, yunanistan'a göre rehaf seviyesi daha yüksek gibi hissediliyor. türk olduğumuzu ve istanbul'dan geldiğimizi söyleyince genelde çok sıcak karşılıyorlar ama istisnalar oluyormuş, biz görmedik. pasaport kontrolünde tc pasaportunu gören polis epey şaşırdı, n'apmaya geldin diye bir sürü soru sordu. yarı şaka yarı ciddi cevaplar verince o da o seviyeye geçti hemen.
    konferansta fransız genç diplomatlarla lafladım. rum devlet adamlarının ve bürokrasisinin türkler'e karşı akıl almaz bir fobileri olduğunu söylediler. her haftasonu kktc'ye geçiyorlarmış, hem daha ucuz hem de daha güzel diyorlar. (tabiat olarak kuzey'in daha güzel olduğunu söylüyor iki tarafı da bilenler). ayrıca biri kktc'deki üniversitelerin muazzam olduğunu, öğrenci olarak gelse güney'de değil, kktc'de okumak isteyeceğini söyledi.
    gkry'nin bu kafası doğru kafa değil. adanın yarısını kaybetmek ciddi bir travma ve kompleks yaratmış ve bunu aşmaları siyasi açıdan çok görünüyor. işin kötüsü iğneyi kendilerini hiç batırmıyorlar.
    bu seyahatten sonra bir fırsat bulduğumda kktc'ye gidip bir hafta güzel bir tatil yapma kararı aldım. umarım o fırsatı bulurum.
  • yönü nereden bakarsan değişen ada yarısı.
    (bkz: sağını solunu karıştıran teyzem)
  • (bkz: #8962540)
  • kuzey kıbrıs ara bölgeden baktiginizda meydaninda bir heykel,meydan ve bir yunan bayragı görünen bombo$ yer.
hesabın var mı? giriş yap