• boyle bir ikiyuzluluk vardir, avrupa'ya calismaya giden kusagin cocuklari ve torunlari hep yalan soyler. eger samimi degilseniz duyacaginiz seyler bir birine yakin olacaktir. "turkiye cennet, burda it gibi calisiyoruz bla bla oyro aliyoruz bunun s-bahn bileti var u-bahn var ondan sonra rewe'den falan alisveris yapar mi turk ailesi" falan filan. sonra donup dolasip gelicem memlekete ammaaaaa cocuklarin okulu falan diye diyaloglarla devam eder. gurbetcilerin bekar olanlari daha fena onlar hic hayatim yok hep calisiyorum derler, onlari buldugunuz yerde sikiniz, cunku her haftasonu berlin techno... neyse, bu gurbetci ikiyuzlu pustlar ayni zamanda sizin de oraya gelmenizi istemez, cunku amina kodugumunun gavatlari hem tipsiz, hem kultursuz olduklari icin oraya gittiginizde bu denyolarin sikim sokum insanlar olduklarini, hayatlarinin yalan oldugunu ogrenmenizi istemezler. bunu hayatin her aninda bilakis amina kodumunun istatistikleriyle bile anlayabilirsiniz.

    not: yazin bmw ile sulale boyu gelip almanya'da supermarktan aldigi cikolatayi alaman cikolatasi diye cocuklara veren pust ve turleri baz alinmistir, yurtdisinda donercilerde, tekellerde oyle boktan yerlerde bolca bulunurlar. onlardan kacin, sizin yararinizi dusunmediklerini bilin.
  • avrupa'nın göbeğinde yaşayıp, tüm nimetlerinden faydalanıp türkiye'nin aleyhine olan siyasi tercihlerde bulunmak. yoz milliyetçilik ve islamcılık anlayışına destek verip türkiye'yi kaosa sürüklerken, gavur dediği avrupa'dan dışarı tek adım atmamak.

    çok övdüğünüz suudi arabistan, iran gibi ülkelere gitsenize, almanya veya ingiltere yerine. türkiye'yi suudi arabistan'a çevirme projesine destek verirken kendiniz gavur dediğiniz adamların kıçının dibinden ayrılmıyorsunuz, allah'ın belaları sizi.

    yıllarca da orada kazandığınız para ile türkiye'de üç otuz paraya haybeden mal, mülk sahibi oldunuz. ne gözünüz doydu, ne nefsiniz. ne de akıllandınız.
  • en belirgin şekilde genel seçimlerde kendini gösterir. avrupa'da sol türkiye'de sağ partilere oy verirler.
  • bugun ikiyuzluluklerine ya da yuzsuzlukkerine rast geldim. altinoluk'tan canakkale'ye gideken bir suru sozum ona gurbetci luks arabalari ile arz-ı endam ediyorlardi. 2 tane serefsizi kirmizi isikta gecti gitti avrupa plakalari ile nasilsa ceza kesilemeyecek ya da kesilse de gonderilemeyecek ya!

    bu hareketi avrupa'da yapsana götün yiyorsa, adamın götünden kan alırla orada değil mi?

    bunun dışında küçükkuyu ezine arasındaki bir gidiş bir geliş virajlı dağ yolunda saçma sapan, insanların canını hiçe sayacak şekilde yapılan sollamalar felan.

    avrupanın nimetlerinden faydalan kurallarına sıkı sıkı uy ama iş türkiye'ye gelince yavşakça davran sokağa, yola çöp at, trafik kurallarına uyma. sonra ben mömlökötümü çok seviyorum de yavşak seni.

    edit: imla ve bütün gurbetçiler bir değildir tabiki ama çoğu böyle malesef.
  • türkiye sınırları içinde kuduz köpek, avrupa sınırları içerisinde süt dökmüş kedi gibi olma durumu.
  • kullandiklari oylar da bazen bu sekilde dusunulmesine sebep olabilir. tum gurbetciler isci partilerinin en buyuk destekcileriyken, is kutuklerine geldigi zaman tum otoriter uygulamalari desteklerler.

    hayir, bu mantikli bir sebebe dayanabilir. yani aslinda hepsi fasizan uygulamalardan hosnutlar ama avrupa'da ucu onlara dokundugu icin bunu desteklemekten kaciyorlar denebilir ve dogrudur da. ama yine de o pozisyonda olan, kafasi calisan bir bireyin, orada bulundugu pozisyon goz onune alindiginda burasiyla ilgili muhakeme yapabiliyor olmasi ve empati kurabilmesi beklenir ama beklememek lazimdir.
  • türkçesi kaykık gurbetçi
    kültürü çarpık gurbetçi
    askerde yok vergide yok
    iktidara ortak gurbetçi.
  • gurbetçi ikiyüzlülüğü türklerin yaşadığı hemen hemen her yerde vardır. bu ikiyüzlü kesim genellikle eğitimsiz kesimdir. bu kesim türkiye'de yaşayan türklerin zombi gibi avrupaya akın etmeye çalıştıklarını falan düşünürler, türkiye'de yaşayanlara üstten bakarlar. türkiye'deki insanların kira vermediğini, kendi evlerinde oturduklarını, türkiye'nin ucuz olduğunu hatta türkiye'deki insanların bedavadan para kazandıklarını ve hiç çalışmadıklarını, kendisinin ise avrupa'da fabrikada falan çok çalışmaktan harap olduğunu ve karşılığını hak ederek euro bazında aldığını falan düşünür. ayrıca bunlardan bazısı vardır ki türk vatandaşlığını kullanarak sağlık hizmetinden yararlanır ve bunu yapmak için taa amerika kıtasından uçağa binerek türkiye'ye gelir, uçağa 1000 dolar falan öder, çünkü türkiye'de beleştir, devlet karşılar, amerika'da sağlık sigortası mı yaptırsın adam her ay 750 dolar? amerigo bok, amerigo kötü der amma ve lakin bir türlü o amcık ve göt oğlanı olan amerigo'dan kopup türkiye'ye gelemez. troller ve milliyetçi geçinenleri anlamadığım kısım ise şurası; bu insanları türkiye'ye döndürmeye çalışmazlar, dişi ağrımıştır, tedavi için türkiye'ye gelsindir, fikirleri böyledir. ne hikmet ki amerika'da kalmayı tercih eder gurbetçimiz. haa tabi şimdi bana kızacaksınız, öyle diyorsun ama hani fikir özgürlüğü diyeceksiniz, demeyin. elbette tercih meselesi, aksini iddia etmedim ki. sadece amerigo bok falan deme bari, insanın sinir katsayısı artıyor, burada yaşanılan torpildir, düzenbazlıktır, işsizliktir gibi sıkıntılar akla geliyor yani. sinir oluyoruz. deme yani. ikiyüzlülük yapma. böyle yapınca senden nefret ediliyor bunu bil sevgili gurbetçi. adam amerigo bok, para kazanılmıyor diyor, abi eğer samimiysen türkiye'de kalacaksın, düzen müzen yok işte 2 ayda kuruluyor bir düzen. bizi yeme yani.
    o eski türk filmleri var ya. işte o kemal sunal'ın, şener şen'in çektiği filmler, işte onların hepsi doğruydu. şimdi de hayatını güzelliklerle yaşayıp bunun gayet normal olduğunu sanan gurbetçiler var. bir insan belli bir hayat standardına alışınca daha kötüsüne geçiş yapmakta zorlanır ve belki de başaramaz bile.
    bir de eğitimsiz olan gurbetçi kardeşlerimizin yaptığı avrupa öldü falan gibi yorumlara (kendileri de öyle sanıyor, onlara kızmayın, gurbetçiler türkiye'nin güzel olduğunu cidden ve gerçekten sanıyor, çünkü adam buraya geldiği zaman memleketlerinden sonra tatil bölgelerine falan gidiyor ve döviz kurundan yararlanıyor) bizim eğitimsiz mi, troll mü, aşırı sağcı mı ne olduğu anlaşılamayan hesaplar avrupa öldü zaten, türkiye'nin şefkati falan diyorlar. (bu son isveç olayını kastediyorum). ve dikkat ederseniz hiçbirinde orijinal yüzlerini gösterdikleri profil fotoğrafı yok, çünkü hepsi sahte. bunların yönetildiği bir merkez var ve oradan yürütülmekte tüm işlemler. tabi biz bu gizli merkezi bilmiyoruz sadece tahmin edebiliyoruz ve yine karşıt görüşleri bolca linç ettikleri de görülmekte aynı zamanda. kendi fotosuyla olup gerçek hesap olanlar var ama onlar eğitimsiz ve bilgisizler, troller tarafından yönlendirilen kesimler. bu kişiler fazla saldırgan değiller ve laftan anlarlar, ılımlı tartışırlar. işte bu son isveç olayında bu troller karar almış olmalılar ki avrupa gurbetçileri türkiye'nin her zaman yanında olduklarını görsün, ha tabi bu kötü bir şey mi? elbette değil ama vergisini benim ve benim gibi milyonlarcasının verdiği uçağı kaldırıp 3 kişinin prim yapmasını sağlamak, ve şov olması. onlar şov değil derler, onlara bakmayın. full edebi konuşurlar. edebiyatlık bir durum yok, devletler duygusal davranamaz. eğer davranırlarsa bugün isveç'e giden uçak yarın başka ülkelerden yardım isteyip sürekli gündem olan vatandaşlara da aynı yardımı yapmak zorunda kalır.
    yani bu ülkeden neden gitmek istiyorsun dedikleri zaman konuşmayacağım. siktir et. ben de amerika'ya yerleştiğim zaman türkiye cennet, biz burada zulüm görüyoruz diyenlerden olacağım. o zaman gel türkiye'ye diyenlere de siktir lo diyeceğim.
    benim anlamadığım şeylerden biri ise gurbetçilerden işid'e katılanların azımsanmayacak derecede fazla olması. şimdi biz işid terör örgütü mensuplarını ingiltere'ye fransa'ya ülkesine iade ettik diyoruz ya hani!?! işte adamların ismine baktığın zaman başka vatandaşlıklardan çıkıp ingiliz vatandaşı falan olduklarını görüyoruz. yani buradan anlaşılması gereken şey adamların davranışlarının gayet doğal olduğu. ortada bir ikiyüzlülük var ama bu sadece bizim penceremizden bakıldığı zaman var.
    aynı zamanda ingiltere'den gidip işid'e katılmış olan bir kadın vardı ve ingiltere'nin kendisini geri almasını söylüyordu, düşünceleri sorulduğunda ise işid'den hiç şikayetçi olmadığı görülmekteydi, çünkü kadın radikal fikirli biriydi, onun düşüncesine göre doğru olan kendisinin düşünceleriydi ancak ingiltere'nin özgürlüklerinden de vazgeçemiyor ve ingiltere'nin kendisini tekrar vatandaşlığa almasını diliyordu.
  • avrupa çok götü gurbette çok zorlanıyoruz deyip her türlü nimetinden faydalanan iki yüzlülerdirler. vardır böyleleri, dön dersin utanmadan orada kurulu düzenden bahseder. kal gelme dersin, bura çok güzel ama der, güzel olan buranın döviz karşısında ki güçsüzlüğüdür, onunda buradan elde ettiği ranttır.
  • var olan ikiyüzlülüktür.

    bunların çoğu avrupa'da sosyal yaşamı destekleyen partilere oy verirler ama türkiye'ye gelince sonuç ortada.

    bir de utanmadan demezler mi orada kiralar şu kadar sebze meyveyi taneyle alıp geçinemiyoruz diye kurulu düzenini silktiklerim.

    yapılacak ilk şey burada yaşamayanların oy kullanmasına engel olmak hangi partili olursa olsun.
hesabın var mı? giriş yap