• istanbul büyükşehir belediyesi meclis üyesi. 17.06.1964 ardahan doğumludur. kars alpaslan lisesi’ni bitirdi.1984 yılında sodep gençlik kollarında siyasete başladı. 1989 yılında belediye meclis üyesi seçildi. 1994 yılında belediye meclis üyesi başkan yardımcılığı görevinde bulundu. chp üyesidir.

    http://www.ibb.gov.tr/…isuyeleri/kadikoy/gtekin.htm

    ukteyi veren: sufa (09.05.2007 10:37)
  • bir zaman sonra deniz baykal'ın kendisine rakip gördüğü için başını yiyeceği kişi.

    (bkz: nah suraya yaziyorum)
  • 1964 ardahan doğumlu, 24 yıldır cumhuriyet halk partisi'nde çeşitli görevlerde bulunmuş siyasetçi. geçen sene ağustos ayında şinasi öktem'den boşalan istanbul il başkanlığı görevine kadıköy belediye başkan yardımcılığı görevini bırakarak getirildikten sonra, 22 temmuz 2007 genel seçimlerinde adeta bozguna uğramış partisinin tekrar ayağa kalkmasında büyük pay sahibidir desem yerinde bir tespit yapmış olurum. cumhuriyet halk partisi'ni belli bir zümrenin partisi olma niteliğinden çıkartıp tekrar halkın içine getiren, chp'nin elit bir tabakanın değil, işçinin, köylünün, emekçinin, halkın, anadolunun partisi olduğunu tekrar hatırlatan insandır gürsel tekin. yakın geçmişte pek olmayan muhafazakar kesimin desteğini de partiye kazandırması, gürsel tekin'in asıl parladığı ve partisini ayağa kaldırdığı noktadır zannımca.

    kendi bölgesi istanbul'da da tabiri caizse chp'yi varoşlarla buluşturan, bundan da öte musevisini, ermenisini, baş örtülüsünü, chp'ye küsmüş sosyal demokratını, yarattığı sinerjiyle partisiyle buluşturmuştur. gerçekten de 2007 temmuz genel seçimlerinin üstünden henüz 1,5 sene geçmişken hava tamamen değişmiş, chp rüzgarı arkasına almış durumda. bu atmosfer 15 yıl önce bıraktığı istanbul büyükşehir belediye başkanlığını sosyal demokratlara tekrar kazandırmaya yeteceği konusunda tüm partililerin umudunu artırmaya başladı.

    http://www.gurseltekin.com/
  • cumhuriyet halk partisi ile ilgili "ahlaksızlar" yorumu yapan kadir topbaş'a "ona istanbul'u dar edeceğim" diyerek karşılık vermiş chp istanbul il başkanı. şöyle ki:

    ''sayın topbaş'ın artık bundan sonra 'sayın'ını kaldırmak istiyorum. biz cumhuriyet halk partisi geleneğinden gelmeyiz. biz hangi terbiye içinde büyüdüğünü biliriz. sayın topbaş, dün bir gazeteci arkadaşa chp ile ilgili 'ahlaksız' demiş. bunu ispatlayamazsa ona istanbul'u dar edeceğim, dar..."
  • katıldığı her halka açık örgüt toplantısında, istanbul' da belediyelerin aracılığıyla oluşan yolsuzluk miktarının 20 milyar doları aştığını; bunu ispatlayabileceğini ayrıca da ilgililerden ( kadir topbaş, ali müfit gürtuna, recep tayyip erdoğan ) tekzip beklediğini de belirten; chp' nin şu ana kadar gelmiş geçmiş en halka yakın il başkanı... ayrıca %90 büyükşehir belediye başkanlığı için de chp' nin adayıdır.

    edit: zannedersem kılıçdaroğlu' nun aday gösterilmesiyle buruk bir sevinç yaşamıştır...
  • chp istanbul seçmen kaydı sorgulama sistemi gibi bir uygulamayla, 2009 yerel seçimleri seçmen kütüklerindeki kargaşanın en azından istanbul için giderilmesindeki büyük hizmetin arkasındaki cumhuriyet halk partisi istanbul il başkanı.
  • secmen kaydi sorgulama sistemi ile ne kadar zeki olabilecegini de gostermis umut veren politikacı
  • bugun itibariyle istanbul'da 4000 sahte secmenin kayitli oldugunu aciklamis son derece zeki, basarili, becerikli ve siyaset biliminden haberdar oldugu -kimi uygulamalarindan ve aciklamalarindan- anlasilan chp istanbul il baskani.
  • an itibariyle ahmet hakan'ın sunduğu tarafsız bölge programında harikalar yaratarak, izlerken durup dururken "helâl olsun!" dememe sebep olan fevkalâde sempatik adamdır. istanbul'un sorunlarına ilişkin deprem, ulaşım ve su sempozyumları düzenleyerek bu sorunların çözümüne yönelik dosyalar dolusu projeler üreten çalışkan ve dürüst bir siyasetçidir. chp'yi -en azından istanbul özelinde- sola çeken, dolayısıyla ayakta alkışı hak eden adamdır.
  • feci şekilde javier bardem'e benzemektedir.
hesabın var mı? giriş yap