• (bkz: güvercin)
  • ego tatmini sağlayan, zararsız gibi gözükse de son derece zararlı aktivite.
    bir çeşit bağımlılık yapıp vazgeçilmez bir hal alır zamanla.
    kolay yoldan zengin olma, terlemeden kazanma, sözünü dinletme, emredebilme, ölüm - yaşam kararını elinde tutabilme, gösteriş... gibi pekçok istek, his, duygu, zaaf vs'nin tatminini sağlar.
    zamanla herşeyden vazgeçebilecek güvercinlerden vazgeçilemeyecek hale gelinir. aslında alınan hazdan vazgeçilememektedir.
    üç - dört güvercinle başlayan serüven, onların hayatının kişinin elinde olduğunun fark edilmesiyle beş - on derken yüzlerceye kadar uzanır.
    yabani güvercinleri parlak çekerek* yakalamanın ve sürüye dahil etmenin verdiği hazza, yine bir güvercin müptelasının yabani olmayan güvercinlerini yakalamak da eklenince nirvanaya doğru bir adım daha atılır.
    güvercin sayısı arttıkça ve çevredeki müptelaların güvercinlerini yakalama yeteneği geliştikçe, önce iş hayatından, sonra sosyal hayattan, ardından aile hayatından ve nihayetinde kendi hayatından vazgeçecek seviyeye ulaşılır.
  • bazi insanlarin pilavlarina katmak icin gerceklestirdikleri hede.

    (bkz: kirkor amca)
  • çatılarda çöp evler yaratıp idame ettirme.
  • kendimi bildim bileli ugrastıgım cocukken bayram harcliginin hepsini verdigim ve hala da devam ettigim dunyuanin en guzel hobilerinden biri.bilgisayar oyunlari populer hale geldiginden beri artik cok az cocuk ilgi duysada,bi cocuk acisindan cok onemli bi ugrastir.ozellikle ilk guvercinini aldiginda ve ucurdugunda yasanan telas
    guvercin gokyuzunde yukseldiginde gidebilir,yani onu tutabilecek ya da geri getirecek hic bi neden yoktur ama gelir,o anda anlarsin iste ev halkindan ebeveynlerden ayri dunyada kimsenin karisamayacagi sana ait bi sey vardir artik,sorumlu oldugun canlilar.vakit olayi ve bagimlilik yapmasi dogrudur.hatta bi cok guvercinci catilara cikip rambo misali guvercin pesinde kosar,kolunu bacagini kirar.ayrica kavga etmeyide ogretir,kus baskasina gittimi yada sana baskasinin kusu geldimi,calinmis bi kusunu pazarda cingenler satarken rastlarsan dayak yicegini bile bile tekme tokat dalarsin kusu almak icin.vakittende cok calr.kuslarin kumesinde yatacak konuma geldiydim ben hatta kucukken,yumurtalar kirilipta yavrularin ilk ciktigi ani yakalamak icin.sonra para tabikide,kaliteli kus almak icin tum harcligini vermek,kendi yavrularini uretip satarken para kazanmak,kaziklanmak,ticareti ogrenmek,kus degis tokusu cidden bi cocugun birey olmasina,ticari zekasina,hayati ogrenmesine yardimci seylerdir.kuslari egitmek sonra,ilk ucuslarini gormek,yavrularini,yavrularinin yavrularini yetistirmek garip bi sey.manevi baglar kuruyosun kuslarla,bes milyon bile etmeyen bi kusu milyar verseler satmıyosun.
    universiteyi kazandigimdan beri anca yaz tatillerinde ilgilensemde,birakamam kesinlikle hic bi guvercinde birakamz zaten hastaliktir bu ve garip bi bicimde niye sevdiginide bilmezsin,sorgulayarak edindigin bi sey degildir,dogustan gelen bi sey.urfa antap mardin piridir bu isin.aile gelenegi gibi bi seydir hatta.aksam beste besyuzbin kusu ayni anda salip ucurur kuscular hatta.
  • kesinlikle etrafı bok götürmesidir. her yer güvercin pisliği olur. her seferinde muhabbet kuşlarının 10 katı büyüklükte kaka yaptıklarından bi süre sonra muhabbet kuşları bile gözünüzde daha temiz gözükür. altları bağlanmadığı sürece yapmak tehlikelidir.
  • beni kıllandıran bir olay. altını dolduracak bilimsel örneklerim yok ama güvercin besleyenlerde hep bir suça yatkınlık gözlemişimdir. daha doğrusu rastladıklarımın hepsi psikopat falan adamlardı, hiç normal birisini güvercin beslerken görmedim.
  • annemin her gün pencerenin önünde yaptığı şey. artık elinden bile yiyorlar. beslemenin günahı da, sevabı da yoktur diyen hocanın hocalığından da şüphe ederim. bir kış günü güvercinleri doyurmanın nasıl sevabı olmasın ki?
hesabın var mı? giriş yap