• kanadali yonetmen. yirmili yillarda cekilmemis filmleri tekrar cekiyor. devamlilik diye bir meraki yok, kamera kullanmaktan da fazla anlamadigini belirtiyor. ama ortaya cikan isler, kamera kullanmasina ne gerek oldugunu sorduracak kalitede. ayrica komik biri. sanirim.
  • bir dönemini anlatan belgeseli, yatağında, berber salonunda, arabada...ve çeşitli tuhaf yerlerde anlamdırma gayretine girerek, spike jonze'un sonunda kustuğu röportajı daha ironik bir safa çekmiştir. careful gibi bir baş yapıttan sonra; kısa filmlerini izleyin-ondan sonra kaldığınız yerden bir şekilde akıp gidersiniz. bu arada tom waits'in en çok sevdiği yönetmenlerden biri olduğunuda söyleyelim; waits'in listesi biraz kalın aslında, ama neyse.
  • 2004 istanbul film festivali'ne dunyanin en huzunlu sarkisi filmi ile katilan yonetmen.
    fatih ozguven film icin "sahane bir antimuzikal" diyor.
  • son filmi keyhole 11. istanbul uluslararası bağımsız filmler festivalinde gösterilen sanatçı/yönetmen.
    (bkz: #27460971)
  • "deleuze okumalıyım aslında, ama korkuyorum, çünkü benzer deneyimi freud okumaya başladığımda yaşamıştım. biraz fazla öğrenmiştim ve rüya görürken rüyalarımı analiz etmeye başlamıştım, bu rüyalarımı mahvetmişti. belki deleuze de filmciliğimi yok edebilir."

    http://www.bantmag.com/magazine/issue/post/38/483
  • dünya'nın en büyük banliyösünün penceresinden dev gözleriyle bakan annesi yüzünden, herkesin uyuduğu winnipeg'i terk edememiş, kendini devamlı rüyalarda yaşatmış bir çocuk ruh. eğer bulunduğunuz yerden memnun değilseniz çok uyursunuz ve rüyalarınız herşeyden değerlidir.
  • zamanının ötesinde bir adam galiba. hakkında bu kadar az entry girilmiş olması şaşırtıcı. bugüne kadar yaptığı şeylerden (şeyler diyorum zira çektikleri film midir değil midir, ondan da emin değilim.) üç veya dördünü, sadece festivallerde izledim. fazla bir halt anladığımı zannetmiyorum ama hepsi de kafa açıcı ve ilham verici şeylerdi. çizginin dışında, rahatsız edici, orijinal ve soru sorduran işler...

    bir başka festivalde görüşmek ve yanımda sürüklediğim kişinin bana edeceği küfürleri duymak üzere muhterem guy... sevgilim, senin yüzünden bütün bir cumartesi (hatta pazar da) bana trip attı. ama yine de canın sağ olsun guy.
  • bkz
hesabın var mı? giriş yap