• ulke sartlarinda kisiden kisiye gore degisen bir olgudur bu. 10 bin tl olabilir mesela bu kimileri icin. 20 bin de. evet...

    sma1 hastasi öykü semra. gundemde olmali.
  • (bkz: yoksulluk sınırı) + bir miktar para formülüyle hesaplanabilir.

    — kamu spotu —
    okumak sizin ve çevrenizdekilerin cehaletine ciddi zararlar verir.

    yazar hakkında
    doğum tarihi: 1976
    medeni durum: aşk evliliği, 3 çocuk babası (2 erkek, 1 kadın)
    askerlik: 77/4, güneydoğu, iç güvenlik, çavuş
    dini: yok
    eğitim: lisans
    politik eğilim: dünya devleti dominasyonu, sıfır silah, hep bilim
    ırk: homo-sapiens
    lisan: türkçe, ingilizce
  • brüt: 41969.78tl
    net: 30.000 tl
  • sözlükte bu tarz başlık açılır mı, (bkz: ego savaşları) başlar şimdi.. biri 10 beğenmez diğer 15k da paramı diye devam eder..

    yaşadığınız ülke türkiye asgari ücretle insanlar çoluk çoçuk okutuyor..

    10bin'i beğenmeyen dallama, birde asgari ücreti dene çok heycanlı..
  • asgari ücret
  • maaşlı bir iş ile sınırlandırdığımız için skalayı şuan için aklıma gelen güzel maaş net 8bin usd'dir. dünyanın her yerinde orta gelirli, bazı yerlerinde zengin yapar bu rakam sizi. minimum dendiği için böyledir.
  • 84 bin ?
    not: anladın sen oni...
  • ooff offf maaşlara bak burada yazan arkadaşları ancak çok zengin insanların kurabileceği cümleler başlığına doğru yönelmelerini tavsiye ediyorum. 20 binler , 30 binler, 8 bin dolarlar hayallere bak. sanırım artık sözlük yazarlarının çoğu iskandinav ülkelerine taşındı.
  • yeni başlayan için 1 yıllık döviz kuru öngörüsüyle 1500 euro'ya denk gelecek ortalama türk lirası tutarı güzel maaştır bence. (2019 yılında fransa'da haftada 35 saatlik çalışma karşılığında aylık asgari ücret 1521 euro'ymuş.) pandemi olmasa yurt dışı tatiline gider, ülke içinde de ortalamanın çok çok üstünde şartlarda yaşar. istiyorsa insani bir sürede düzgün bir araba alabilir, evlenecek olsa masraflar pek koymaz vs.

    hatta 1500 euro'nun şu anki karşılığı 14 bin küsür lira o kadar güzel paradır ki türkiye'de kurumsal firmalar haricinde pek çok şirkette 10-15 yıl tecrübeli yönetici pozisyonunda çalışanlar bile ancak o kadar maaş alıyorlardır.

    ülkemizin acı gerçeklerine dönersek 6000 lira yeni başlayan mühendis için güzel paradır diyebilirim ama ne yazık ki an itibariyle 635 euro yapıyor. akşama 630'a düşmesi de şaşırtmaz. öyle vahim bir ekonomimiz var işte. paramız pul, emeğimiz ziyan oluyor.

    düzeltme: bir yazar arkadaş uyardı.fransa'daki 1521 euro'luk asgari ücret brütmüş. net gelir duruma göre aileye göre 900-1200 arasında değişiyor dedi. zaten gerçek olmak için fazla güzel görünüyordu. yine de brüt de olsa haftada 35 saat için iyi para gibi sanki. ayrıca merak edenler olmuş, şöyle bir tablo buldum.
  • ev kirası faturalar araba kredisi 4 hafta sonu için otopark parasını düşünce cebine minimum 1500tl bırakan maaş
hesabın var mı? giriş yap