• (bkz: melanom).
  • temizledikce baska yerlerde tureyen, yaralar acan, benler, sivilceler, egzama goruntulu $eyler cikartan, olduren hastalik.
    kanser.
    bilhassa ba$ ve boyun bolgesinde yayiliyormu$; ogrendik.
  • melanositlerden köken alan cilt kanseri tipi...
  • (bkz: kemoterapi)
  • ingiliz bilim adamlarının yayılma riskini tespit edecek yeni bir yöntem bulduğu en tehlikeli cilt kanseri türü.
    melanomun etrafındaki lenf damarlarının yoğunluğu, kanserin metastaz yapma riskiyle doğru orantılı.
    bristol üniversitesi'nde görevli bilim adamı david bates ve ekibi, kanser hastalarının tümörlerinin etrafındaki lenf damarlarının yoğunluğunu kaydedip kanserin 8 yıl içinde hangi hastalarda başka organlara yayıldığını belirlediler. araştırma sonucunda, kanserin yayıldığı hastalarda melanomun etrafındaki lenf damarlarının yoğunluğunun, kanserin yayılmadığı hastalara göre, çok daha yüksek olduğu tespit edildi. kanser hücrelerinin, melanomdan yola çıkarak kan ve lenf damarları üzerinden tüm vücuda yayılabilmesi, melanom kanserinin tehlikeli olmasının nedeni olarak biliniyor. bilim adamları bundan önce, kanserin melanomun kalınlığına göre yayıldığını tahmin ediyorlardı. fakat ince melanomların da metastaz yapması, bu hesaplamanın güvenilir olmadığını gösterdi
  • derideki benlerin rengi siyaha çaldıkça:"ulan acaba kanser miyim?" diye paranoyalara sebebiyet veren ama bir gözden kaçtı mı en ücralara metastaz yapıp adamın canını durduk yere alacak hastalık!(bkz: bir ben vardir bende benden içeri)
  • eva cassidy'nin olum nedeni.
  • ben kanseri. kemoterapi veya radyoloji uygulaması gibi bir tedavisi yok. bulunduğu bölge genişçe kesilip atılıyor (kendimden biliyorum). bu cerrahi müdahale öncesinde gama prob denilen bir yöntemle lezyonun olduğu yerden çok acıtan birkaç iğne yapılarak vücuda radyoaktif bir madde veriliyor. bu maddenin hangi lenf bezine gittiğine bakılarak işaretleme yapılıyor. bulunan lenf bezine sentinel nod (nöbetçi beze) diyorlar. ameliyat sırasında bu bezeyi ve bununla birlikte birkaç bezeyi daha alıyorlar. sonra bunları patolojiye yolluyorlar. patoloji sonucunda bunlar temiz çıkarsa mesele yok, konu kapanıyor. yok melanom hücreleri bulunursa ikinci bir ameliyatla koltuk altındaki tüm lenf bezeleri de alınıyor. daha sonra interferon tedavisi başlıyor. doğru teşhis, tanı ve tedavi için iyi dermatolog, iyi bir cerrah ve iyi bir onkologa ihtiyaç var. allah kimseye vermesin.
  • diger cilt kanserlerinin aksine ilk tanida dahi %30 ihtimalle metastazi gerceklestirebilen cilt kanseridir...
hesabın var mı? giriş yap