• yüreklere su serpen protesto.

    murat cagan isimli ögrenci, kürsüdeki mikrofonu alarak hem "yüksek seref ögrencisi" ilanini öğrenciler arasinda ayrima neden oldugu icin istemediklerini anlatip hem de acibadem üniversitesi'nden yatay gecisle gelen, ilk 10 bine girememis bakan kizini elestirmistir. kendisini ayakta alkisiyorum.

    bu haberi, bu da videosu.

    (bkz: hacettepe tıp'a yatay geçişle giren bakan kızı)
  • faşistliktir. bu arkadaşların derdi bakan kızı filan değil, başörtüsüdür.

    herbirinden daha iyi başarılar kazanmış pek çok türbanlıyı da hazmedemezler. onlara da laf sokarlar. bir chp'li yetkilinin kızı/oğluna iltimas geçildiğinde ağızlarını açmayıp, başörtülü birisi ortalamasıyla, hakkıyla bir yere yatay geçiş yapınca çemkirmeye başlarlar. bu kızın konusu tartışıldı. 3.50'nin üzerinde tıp fakültesi'nde ortalama yapmış. üstelik bu ortalamayı dindarların hakim olduğu tıp fakültelerinde değil, seküler kesimin kalesi olan acıbadem'de yapmayı başarmış. sen çıkmışsın bu kızın yarısı kadar bile başarı sağlayamamış birisi olarak onun başarısını eleştirme haddini nereden buluyorsun?

    boşuna hacettepe tıp'takileri yerin dibine sokmuyor diğer tıp fakülteleri demek ki. bilim yok, eğitim yok, kalite yok, varsa yoksa militanlık var. aferin, bravo.

    düzenleme: bana kalırsa böyle faşist söylemlerde bulunduğu tespit edilen kişilerin hiçbir şekilde kamuda çalışmalarına izin de verilmemelidir, buna rağmen özel sektörde halen bu faşist tutumlara devam ediyorsa lisansı da iptal edilmelidir.

    düzenleme 2: peşinen kendisinin üzerinde olduğu halde alınmayanlarla ilgili açıklamayı da yapayım:

    tıp fakülteleri yatay geçişlerde ingilizce ve türkçe bölümler için ayrı kontenjanlar açarlar. lisans kademesinde de sizin ingilizce yeterliliğinizi gösterecek tek resmi belge %100 ingilizce bir bölümde halihazırda okuyor olmanızdır. istediğiniz kadar toefl, ielts belgesi getirin anlam ifade etmez. zira bu belgeler yurtiçinde sadece lisansüstü eğitimde geçerli sayılır.

    bu kız ingilizce kontenjana başvurmuş ve kabul edilmiştir. kendisinin üzerinde olduğu iddia edilen kişiler zaten ingilizce kontenjana başvurma yeterliliğini sağlayamamıştır, türkçe kontenjanlarda ise gerekli dilime girememişlerdir. o yüzden bu dezenformasyona bel bağlayarak hakkıyla kazanan hakkıyla okuyan bir kıza sırf başörtülü olduğu için yapılan iğrençlikler, apaçık faşistliktir.

    düzenleme 3: faşizm söz söylememize kadar uzandı. gerçekleri kabullenemiyor olabilirsiniz ama "entry başlığın sözlükteki haliyle ilgili" gerekçesiyle ispiyonlayacak kadar düştünüz mü gerçekten? bu başlığın sözlükteki haliyle ilgili olduğu hiçbir kelime-cümle yok içerisinde. on yıldır sözlük yazarıyım, bir düzine sözlükte de yöneticilik yaptım. böyle saçma bir ispiyonlama ile ilk defa karşılaşıyorum.

    düzenleme 4: gg ve zvnd olarak ispiyonlama yoluyla söz hakkımıza uygulanan zulüm ve faşizm devam ediyor. avukatıma ve arkadaşım olan altı hukuk fakültesi akademisyenine incelettim. ne hukuki ne dezenformatif ne de nefret suçu bağlamında entride en ufak bir sıkıntı yok. faşist ispiyoncuya duyurulur. bu konuda sözlük yönetiminin demokratik tavrına güvenim tam.

    düzenleme 5: gelen destek mesajları için teşekkürler. belirli bir kalitede yapılan eleştiriler için daha fazla teşekkürler.

    yediğim onlarca küfürün müsebbiblerine ise, bir gün evrimlerini tamamlamaları duası.
  • gerçekleştirenlerin şimdiden militan olarak nitelenmeye başlandığı protesto. bir sonraki adım teröristler nitelemesi olacaktır. o da bakan beyden gelir diye tahmin ediyorum.

    akp'nin ülkemizi getirdiği demokrasi artık bu; iktidarı eleştiremezsin, protesto edemezsin. edersen marjinalsin, teröristsin.
  • türbana da herkes kıl valla işiniz zor,ne çektiniz ha,sıkışınca hemen türban.zaten
    (bkz: imam böyle yaparsa cemaat ne yapsın)
  • yasa ve yönetmeliklere aykırı bir biçimde sıralamaya bile girememiş bir torpilli bakan kızının hakettiğini bulmasıdır. bana kalsa kürsüden hedef göstererek, işte o kız diyerek, rencide ederek protesto edilmeliydi! sen o kadar para dök dersanelere git, tıpa gir, ilk 10 bine bile giremeyen bir sıkmabaş sırf babası bakan diye dalavereyle tıpa girsin, protesto edince de faşo ol! siktir lan at yarağı! senden ala faşist mi olur! utanmadan meseleyi türban sığlığına çekmeye çalışıyor bide! insanların emeği çalınmış, hakkı yenmiş kimin sikinde, varsa yoksa türban! ya sabır!
  • iddialar doğruysa haklı bir protestodur.
    adam o okula girmek için bir tarafını yırtıp, gecesini gündüzüne katıp çalışıyor. olay ne başörtüsünde ne de başka bir şeyde, kendi emeğinin hiçe sayılmasına içerliyor insanlar.
  • normal olan bir hak arayışıdır.

    zira tıp fakültesini ya da "hacettepe tıp fakültesi"ni normal şartlarda kazanmanın zorluğunu, "derdini anlatabilecek kadar" beyine sahip bir insan bile bilir. bunu tersi şekilde kazanımını eleştirmek, her aklı başında bireyin hakkıdır.

    tabi bazılarına göre aşk 7 harflidir.* bu yüzden hak etmeyen öğrencinin orada yer alması faşistlik değil, bunu dile getirmek faşistlik. sevgili ülkem türkiye.
  • ilk önce duran adam gibi bakan kız protestosu olarak anladığım protesto.* anlamadığım nokta, "yüksek şeref öğrencisi insanlar arasında ayrım yapıyor aileler rahatsız oluyor o yüzden istemiyoruz" söylemi. biraz mantıksız geldi bana.

    edit: oley! zamanın ötesine giden ilk entryim olmuş! eksileyen herkese teşekkürü borç bilirim.

    edit2: mantıksız geldi çünkü not ortalaması öğrencinin bir başarısı ve bunun ödüllendirilmesinin yanlış olduğunu düşünmüyorum. tamam mesleğini icra yeteneğiyle doğru ya da ters herhangi bir orantısı olmayan bir sayı olabilir ama çalışmış yapmış. bu ödül kalksın yerine değişik alanlarda, not ortalamasından bağımsız ödüller de verilsin (iyi projeler, sosyal sorumluluk vs.) böylece çeşitli alanlarda teşvik olsun demek daha mantıklı geliyor bana.

    edit3: meğersem zarar verici nitelikte dezenformasyonmuş. biri beni de aydınlatsa da neyi yanlış biliyormuşum öğrensem.
  • flash mlash nedeni ile gazete sitelerinden video izleyemeyenler için: http://www.youtube.com/watch?v=bbxwsdux-v4
    (videoyu kapatmışım, açtım. kusura bakmayın)
  • korkaklar ve yalakalar coğrafyasında böyle cesur çocukların da var olduğunu gösteren olay. mesele akp falan değil, ağır ve tepkisi sınırsız otoriteye rağmen çıkıp böyle gümbür gümbür konuşabilmek hiç kolay değildir, değil mi? böyle hareketler hafiften spartacusvari (tv dizisi olan diil) hareketlerdir, tebrik etmek lazım.
hesabın var mı? giriş yap