• (bkz: ebu fısar yüksekokulu)

    şimdi hocam adamın kimseye saygısı yok. ee nasılsa cennete gidecem diye ülkenin dikili taşlarını tarumar ediyor. nelere acımadı gaziye mi acıyacak.
  • ankara'da açılması düşünülen, üstelik hukuk, tıp, diş hekimligi, eczacılık, mühendislik ve mimarlık fakültelerinin gazi üniversitesi bünyesinden ayrılmasıyla oluşturulması planlanan üniversite.

    bu yapılanmaya gazi üniversitesi öğrencileri olarak kesinlikle karşıyız.

    change.org

    edit :
    "gündemdeki haberler, derin bir mazisi olan ve türkiye'nin gözde üniversitelerinden olan gazi üniversitesi'nin bazı fakültelerinin bir düzenlemeyle yeni açılacak hacı bayram veli üniversitesi'ne devredileceğine dair işaretler içermektedir. bilindiği gibi bir üniversiteyi üniversite yapan mazisi ve markalaşmış ismidir. binlerce öğrenci üniversite tercihini yaparken bu hususu göz önünde bulundurmuştur. bu düzenleme öğrencilerin emeklerine yapılan bir saygısızlıktır. türkiye'nin en iyi 6. üniversitesi olmaya hak kazanan, türkiye'de en çok kişiye eğitim veren ikinci üniversite konumunda olan, birçok bilim adamı, siyasetçi, yazar, sanatçı yetiştiren ve yetiştirmeye devam eden üniversitemizin hukuk, tıp, diş hekimligi, eczacılık, mühendislik ve mimarlık fakültelerinin gazi üniversitesi bünyesinden ayrılması kesinlikle kabul edilemez. logosunda gazi mustafa kemal atatürk'ün imzasını barındıran üniversitemizin türkiye'de çok iyi sıralamalarda olan ve bilim üreten fakültelerinden gazi isminin silinmesine gazi'nin öğrencileri olarak karşıyız ve her zaman karşı olacağız."
  • -sen nerden mezunsun
    +hacı veli tıp
  • atatürk imzalı gazi'yi yok etme projesidir. evet ülkede üniversite yapacak yer kalmadı. bir tane bina yapıp gazi'nin fakültelerini buraya bağlayalım. yazık oluyor yılların gazisine.
  • gazi üniversitesine bağlı diş hekimliği, eczacılık, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, mühendislik, mimarlık, sağlık bilimleri ve tıp fakültelerinin gazi üniversitesinden ayrılarak uhdesine verilerek kurulması düşünülen üniversitenin ismi.

    gerekçe olarak gazinin 62 bin öğrencisi olduğu söyleniyor. benim anlamakta zorlandığım hususta bu, kontenjanları şişiren yine yök değil mi? maksimum dönemlik 40-50 öğrenciye ders verilebilecek fakültelere 120 küsur öğrenci alınıyor. ne hocalar, ne derslikler yeterli.

    mühendislik fakültesi diye girdik, hacı teyzelerin sağında solunda doluşup yasin okuyacakları okul haline geldik.

    ostim technical university bile daha kaliteli duruyor yanında vallahi.

    not: hacı bayram veli ye saygımız sonsuz, ama biraz markaya saygı.
  • gazi üniversitesi'ni ana kampüsten ibaret bırakacak olan üniversitedir.

    tıp, hukuk, mühendislik, iib, diş hekimliği, eczacılık, iletişim ve mimarlık fakülteleri sağa sola serpilmiş halde, ana kampüsten uzak yerleşmişlerdi. bunların hepsini bir torbaya doldurup üniversite yapmışlar.

    kişisel fikrim, yıllar içinde oluşturulan iyi-kötü bir markayı bir hiç uğruna yok etmekten başka bir şey değildir. ülkenin değerlerini mantıksız bir şekilde yok ediyoruz, bundan ne kazanç elde edileceğini merak ediyorum. aynı şey istanbul üniversitesi için de geçerli. umarım yanılıyorumdur.

    edit: bazı değişiklikler olmuş. bu hâli en azından daha az kötü.

    tıp, mühendislik, diş hekimliği ve eczacılık fakülteleri gazi'de kalmıştır.

    şunlar hacı bayram veli'ye geçti: güzel sanatlar, edebiyat, hukuk, iktisadi ve idari bilimler, iletişim, polatlı fen-edebiyat, polatlı ilahiyat, sanat ve tasarım, turizm fakülteleri, tapu kadastro yüksekokulu, türk musikisi devlet konservatuvarı, adalet meslek yüksekokulu, polatlı sosyal bilimler meslek yüksekokulu, polatlı teknik bilimler meslek yüksekokulu.
  • gazi edu tr yi acmışlar neresi iş yaparsa kopartıp yeni üniversiteye bağlamışlar. adini (bkz: gazi mustafa kemal) den alan bir üniversite diye siyasal islamın 100 yıldır yaptığını yapıyorlar. yıkamazsan itibarsızlaştır.
hesabın var mı? giriş yap