• güvenilirliği yüksek olduğundan çoğunlukla devlete ait .gov ve üniversitelere ait .edu uzantılı web sitelerine yapılan, css ile web sayfasının ön yüzünden ya görünmez yapılarak, ya da linklerin renginin arka plan rengi ile aynı yapılarak uygulanan google'ı kandırmaya yönelik black hat seo çalışması olarak nitelendirilen bir işlem.

    arama motorlarını kandırması bir yana, hacklink yapılan siteden, ne idüğü belirsiz bir sürü siteye dofollow link verilebilmesi için sitenin güvenilirliğini de google gözünde düşürmektedir. dofollow ne demektir? siteden dofollow olarak verilen linkler "ben bu siteye kefilim, hamili kart yakinimdir" demek gibidir. işte üniversite ya da devlete ait ve google'ın gözünde güvenilir sitelerden bu tarz hacklink alan web siteleri, rakipleri ile aralarında haksız rekabete yol açmaktadır.

    tespit ettiğiniz bu tarz hacklinkleri https://www.google.com/…tools/paidlinks?pli=1&hl=tr linkinden rapor edebilirsiniz. google ne derece ilgileniyor bilmiyorum bu sayfadan gelen şikayetlerle.
  • özellikle piyasanın kızıştığı sektörlerde seo'cuların sıklıkla başvurduğu yöntemdir. tehlikelidir ama yararı fecidir. farklı yöntemleri mevcuttur. sql, ftp ya da başka bir yolla gözünüze kestirdiğiniz sitelere sızıp içerisine görünmeyecek şekilde link bırakmak ve bu sayede sitenize backlink kazandırmak şeklinde tanımlanabilir.
  • piyasada ön plana çıkmayan isteyen, google'ı kandırıp istedikleri kelimelerde ilk sıralamaya gelmek isteyen karaktersiz insanların başvurduğu bir yöntemdir. güvenirliği yüksek olan sitelere gizli şekilde ne kullanıcıların ne de site sahibinin göremeyeceği şekilde kendi website adreslerinin koyulması ile yapılan işleme kısaca hacklink diyoruz. yapılan işlem sonucunda kendi sitesinin güvenirliğini arttırırken olaydan habersiz websitesinin güvenirliğini düşüren bu işlemi genellikle dizi film siteleri, nakliyat firmaları gibi site sahiplerinin yaptığına tanıklık ediyoruz.

    yıllardır süren bu işlemden dolayı google'a sayısız şikayet gitmesine rağmen google beyin bu şikayetlerle pek ilgilenemediğini görüyoruz. belki de ilgilenmek istiyordur fakat bu işlemle başa çıkamadığı için bizlere bir şey demiyordur. ama yine de siz görmüş olduğunuz hacklinkleri eachon adlı yazarımızın anlatmış olduğu yöntem ile google'a şikayet edebilirsiniz.

    ayrıca kendi sitenize hacklink eklendiğinden şüphe duyuyorsanız bunu tespit etmenin yolunu bilmiyorsanız doğru satırları okuyorsunuz. ilk olarak böyle bir şüpheniz varsa herhangi bir seo aracından sitenizi taratınız. örnek olarak "wmaraci seo analiz" adlı aracı kullanabilirsiniz. daha sonra sitenizi tarattıktan sonra çıkan sonuçlar içerisinden dışarıya verilen linkler kısmına tıkladığınızda sitenizde olan linkleri göreceksiniz. işlem bu kadar. hacklink kaldırma işlemini anlatmak isterdim lakin oldukça detaylı ve anlatması uzun ve zor bir süreç olduğundan buradan anlatamıyorum. fakat hacklink yememek için kullandığınız yazılım ve eklentileri güncel tutup, warez içeriklerden uzak durup, kuvvetli bir şifre kullanmanız yeterli olacaktır diye düşünüyorum.
  • öyle bir şeydir ki, kendine ait "hacklink"'ler işe yaramadığı için gelip ekşi'de anchor text verip sitesini "yükseltmeye" çalışırlar.
  • asla başvurulmaması gereken bir yöntemdir. sitelere zarar vermekten başka hiçbir işe yaramaz. sitenize gelen linkleri düzenli olarak kontrol etmeli, doğal olmayan linkleri anında reddetmelisiniz.
  • büyük haber sitelerinin her konuda yukarılara çıkmak için uyguladığı backlink şekli. küçük siteler yakalandığında google acımaz. gazetelere ise bir şey olmamaktadır.
  • yok mu ekşide şu işle uğraşan bi babayiğit.
    neyse ücreti fazlasıyla vercem, yeterki sağlam birini bulayım.
hesabın var mı? giriş yap