• bahse konu olan hanımın videosu

    şuradan ulaşılabilecek cevaptır: (#105395516)

    meali:her yeri birinci bitirdim.esnaf değil bilim insanıyım.beni izinsiz paylaşmışsınız.en iyi eczacı benim.eczacılara kurban olun.en iyi benim demiş miydim ?

    'ben eczacı bilge demir uysal. başka bir mecrada paylaştıgım videom iznim olmadan burada paylaşılmış, hem tarafıma hem de onurlu mesleğime onlarca itibar zedeleyici hiç haketmedigimiz cümleler yazılmıştır. oysa ki videomu paylaşırken bir açıklama ile paylaşmıştım. açıklamam şu idi:
    "sözlerimi çarpıtıp prim yapmaya çalışacaklar icin şimdiden söyleyeyim:
    bizi çok seven koruyup kollayan hatta maskenin kenarina dantel örüp sen kullan diye getirdim diyecek kadar bizi seven teyzelerimizin,amcalarımızın, kardeslerimizin başımızın üstünde yeri var.

    benım bu sözlerım biz eczacılara karaborsaci diyen iftiracilara,kolay para kazaniyor diyen emekten anlamazlara. bunu bize yaptığı gibi öğretmenine, bankacisina, hakimine, muhendisine, polisine, doktoruna, savcısına,ciftcisine... çalisan ve emek sarfeden iyi niyetli insanlara yapanlara.
    ben kendi mesleğimin yaşadıklarını anlattim,sizler de sizinkini anlatın ki sesinizi duyalım."

    bu açıklamayı paylaşmayıp yalnizca videomu paylaşarak kasıtlı olarak adeta herkes için çekilmiş bencilce bir video izlenimi verilmiştir.

    9 yıllık bir eczaci olarak meslek hayatımda eczacı odası yönetim kurulları,oda komisyonlarinin pek çoğunda komisyon başkanlığı, turk eczacıları birliği komisyonları, çalıştayları vs vs daha pek çok pozisyonlarda görev almış,bu pozisyonlara seçim usulü ve şahsen tercih edilerek atanmış, mesleğimin kanun-yasa-tuzuk konularına mümkün olduğunca hakim ve bu pozisyonlarda olduğu icin meslektaşına da örnek olacak doğrulukta çalışması gerekmiş bir eczaciyim. tıpkı pek çok bu pozisyonlarda görev almış eczacilar gibi.

    okuduğum universite dahil ilkogretim hayatımda bütün okullarımı birincilikle bitirmiş bir öğrenciyim. ılk 5 binde idim üniversite sınavımda da. üniversite hayatımda her dönem "üstün başarı ödülü" almış bir hacettepe'liyim. gurur duyuyorum. hayatım boyunca da eczacidan baska hicbir meslek istemedim, hala da istemiyorum. bunları övünmek için değil hakkımdaki yalan beyanlar icin yazıyorum. (ozel uni mezunu vs) kabul edilsin veya edilmesin,başarı tesadüf değildir,istikrarlı olmayı,bazi zevklerden feragat edebilmeyi gerektirir. ben kendi adima basarabildigime inanıyorum. herkesin bir yetenegi var,benimki de akademik başarı.

    ıkinci üniversite olarak sosyoloji bitirdim. ınsan ilişkileri konusunda hassas ve deger veren bir insan olduguma inanıyorum.

    videoma gelince;
    corona ile bogustugumuz su günlerde fahis maske fiyatlari yüzünden maske satmaktan imtina ettigim bir nöbet günü hastalarla pek cok sorun yaşadığımız, surekli aciklama yapmak zorunda kaldığımız,sikayet edildigimiz cok yipratici bir nöbetin ertesi günleri de yoğun bir şekilde çalışıp,hekim muayenesiz raporlu ilaclari hastalarimiza ulastirmak için uğraştığımız gunlerin ardından yine maske satısı da yasaklanip hic veremez olduğumuz icin bir hastanın daha bize kırıcı cümleler kurması ile mesai çıkışı eczanemde herkes gittikten sonra bu videoyu cektim.
    bizi fırsatçılık, dolandiricilikla suçlayanlara "bizi kiriyorsunuz kaybediyorsunuz"diye serzenişte bulundum. herkesin bir dayanma noktası var,çok tükendiğimi ve ruhen yıprandığımı hissettim. ıcimi dökmek istedim. benim sözümle eczaneler kapanacak değil elbette. bu cümlem "eczaneler olarak var olmadığımızı düşünün ,gerçekten hayatinizi hic mi kolaylastirmiyoruz,kusturmeyin binlerce eczaciyi" deme şeklim idi.

    bu çerçevede konusmamda çarpıtılan pek cok noktadan bazılarını düzeltmek isterim:
    1- ben universite hayatımız laboratuvarlarda hergün ilaç üreterek geçiyor dedim(dogru),eczanelerde demedim(yanlış). her gun eczanede ilac yapıyor sanki diyenleri anlamlandiramiyorum.

    2-eczaci olabilmek icin belli bir başarı düzeyi gerekiyor osym tarafından belirlenen sinav puanlarinin amaci da budur, benim teorim değildir. benim zamanimdan bugune gerilemiş olabilir ancak bu gerçeği değiştirmez.

    3- kimseye had bildirmedim,hizmet aldığı insanı kıracak asagilayici sozler sarfeden ınsanları eleştirdim.

    4- ben bizim yorulmuslugumuzdan bahsettim. baskalari yorulmuyor ya da daha az yoruluyor da demedim. su süreçte yorulmayan sağlık çalışanı olmadığı aşikar degil mi. sadece sen mi yoruluyorsun yazan arkadaşlar,böyle bir iddiam olmadı.

    5-asıl haddini bilmek erbabi olmadigin meslek hakkinda atıp tutmamaktir. nasil ki ben asla bir avukat kadar avukatın sorunlarını anlayamayacagim,siz de bizimkileri anlayamazsınız.

    6-baskasinin kazancı sizin maaşınızdan kesilerek gelmez. o kisi daha az kazanmaya başladığında sizin geliriniz artmaz. o sebepten doktora, hakime,eczaciya cok kazanıyor demek yerine az kazandığınızı düşünüyorsanız bunun artması için cabalanmalidir. eczacinin kazanci da emek karşılığıdır. kolay para olduğunu düşünen varsa o da bu meslegi yapabilir,geçilecek aşamalar ortadadir dedim. videomda kimseye engel değiliz,kolay paranın yolu eczaciliksa siz de secebilirsiniz dedim.

    henüz eczaneden cok da hizmet almadiginizi düşünüyor olabilirsiniz. ancak çocuğunuza, bir sevdiğinize ilaç alırken ya da herhangi bir kronik bir hastaliginiz icin sorduğunuz ve siradan sandığınız her soru için pek cok bilgiyi eleyip cevap vermek gerekiyor. ornegin kendinizi hic antidepresan anlatirken düşündünüz mü?
    size pek çok küçük ama yaşam standardini yukselten yuzlerce hikayemizi anlatabilirim,ancak uzatip sıkmak istemem.

    meslegimle ilgili de birkac noktayi duzeltmek isterim:

    1- eczacılık mesleği insan var oldukça var olacak kıymetli ve saygın bir meslektir. ılac nerede satilirsa satilsin saglik danışmanı olarak eczaci sunumunda hastaya ulastirilmalidir.

    2- dünya eczacılığın farmakoekonomi,hasta iyilesme suresi vs pek cok konuda katkisini konuşurken burada eczacılık esnaflık demek lafi guzaftir.

    3- evet eczaci bilim insanıdır. kullandığınız her ilaçta eczaci katkisi ve imzasi vardir. ılaçları kim üretiyor sorusuna "fabrikalaaar" diyenler gibi olmayin. bu fabrikalarda kimler birlikte ilac uretiyor. eczacılar, hekimler,kimyagerler,kimya muhendisleri,biyologlar ve daha sayamadigim pek çok meslek birlikte çalışır.

    4- eczacılar esnaf degildir,saglik bakanligimizin genelgesi ile birinci basamak sağlık kurulusu ilan edilmislerdir. lutfen tanimini okuyunuz. yeni bir olay da degildir.

    5- ılac fiyatlari tarafımızdan belirlenmez,o sebepten al ilaci bas fiyati sat gibi hicbir tutar yani olmayan sozler sadece zaman kaybıdır.

    6- esdeger ilaç ulke ekonomisi icin katkısı olan desteklenen bir ilactir. recetenizi getirdiğinizde sgk nin medulasinda bize ait sayfaya gireriz,size yazilan ilacin tum esdegerlerini gosterir ve seçip verebilirsiniz. ekstra bilgilendirme yapilmasina dair de bir zorlayicilik yoktur. bir suc ya da bir para kazanma yolu degildir. bır haktır. 20 esdegeri olan bir ilacın her birini almak dogru bir yaklasim da degildir eczane ekonomisi adina.

    7-bir işletmenin muhasebe yönünün olması onu saglik kuruluşu olmaktan cikarmaz. hastanelerin muhasebesi yok mu?

    8- her meslekte iyiler kadar kotuler de vardir. birisi icin tum meslegin mensuplarına laf etmek adil degildir.

    aklima gelenleri yazdim,daha onlarcasini yazabilirim ancak tum iletileri okumadim. okuduklarimdan aklimda kalanlara cevaplar yazdim.

    videomda soyledigim her sey ve burada yazdiklarim da yalnizca benim sorumlulugumdadir,eczacıları temsilen konusmus yazmis degilim.

    ınsanları sonsuzca linç etmek bir kültür olmamalıdır. hikayesini bilmediğiniz insanı elestirmek,bilginin dogruluguna emin olmadan başkaları ile birlikte yazıp cizmek sizi begenmediginiz o insanla aynı kefeye koyar.

    kendimi açıklamak adına yazdığım kişisel bilgilerimi de ego olarak adlandiracak pek cok kişi olacaktır. ancak cevap hakki dogmus biri olarak bazı konulara değinmem şart oldu.

    kaybettiğimiz meslektaslarimizi hüzünle aniyor,tum saglik calisanlarini,eczane personellerimizi ve daha yazmadigim tüm sağlık ve ilac sektörü calisanlarini bu süreçteki emeklerinden dolayı kutluyorum.

    luppo alan beyefendiyi kırıp dökmek ne kadar insafsizca idiyse bana ve meslegime ve diger tum meslek erbablarina yapilan bu davranislari ayni derecede vicdan yoksunu buluyorum. o beyefendi adına resmen ben kırılmıştım içimde,yazmak istedim.
  • bilge diego uysal.

    ablacım ne çok ağladın ya?! ben bildim bileli eczacıya muamele budur yani. tamam en bilgili kültürlü başarılı emekçi sensin tamam ya. dünya batık gemiye dönüyor şu an farkında mısın? bir dur allahını seversen zaten ortalık karışık?!

    edit: aşağıda bir tanesi gerçekten “okumuş” insanların bu başlığa tevessül etmediğini söylemek için “bu başlığa entry girmiş”. sırf canım sıkıldığı için acaba ne demiş diye baktım, normalde yazmam. yazsam da kadın bize cevap verince ‘saygı duyulası’, biz politik doğrucu olmayınca ‘eğitimsiz seviyesiz lanet insanlar’ olacağız öyle mi? canım ya kıyamam.
  • yüzümüze tokat gibi inen cezadır. okurken ağladım resmen. siz niye üzüyorsunuz eczacılarımızı? haddinizi bilin ulen...

    okuyun ve ağlayın.
  • -efendim cok haklisiniz, ayip ettik, özür dileriz. sizlere de cok teessüf ederim sayin yazar arkadaslar...
    - möööööö
  • ekside bok bile olamayan eziklere niye cevap veriyor anlamadım? burasi linç yeridir. dışarda bi bok olamayanlar klavye başında linc ederler. o da onlarin zevki takma ablam.
  • insan kısa yazardı ya, nereden ne sokmuş diye 30 sayfalık duvar gibi yazıyı okuyacağız mecburi artık.

    eczacısın isyan ediyorsun evet haklısın da, işte oradan devam ey ne gerek var açıklama yapmışsın zaten.
  • eczacılık bu kadar yıpratmış ise makyaj videolarına odaklansın dediğim, bir değişik eczacı abla. eczacıyken böyle şikayet paragrafları döşeyen birisi olarak iyi ki doktor yada sağlık personeli olmamış, "kavgam" adlı bir kitap çıkartabilirmiş.*
  • haklı bir insanın cevabı bu olmaz, olmamalı.

    yapılan eleştiriye verilecek bir yanıtın varsa argümanını kısaca sıralar, yaptığın değerlendirmenin hatalı yaklaşımlarla eleştiriye uğradığını kanıtlar, kenara çekilirsin. ne o videoyu izleyenler gerizekalı, ne de buraları okuyan, takip eden insanlar.

    verilen yanıt gerçekçi argüman ve kanıtlar sunmaktan ziyade kendini, eğitimini, aklını, zekasını övmeye kalkan, kişisel tatmin yaratmaktan öte bir şey sunamayan, insanların okumaktan imtina edeceği kadar uzun ve gereksiz laf kalabalığı olunca, ciddiye alınmaması da normal oluyor. bu cevap da tüm bu nedenlerle okunmaya, ciddiye alınmaya değer bilgi ve açıklama içermiyor.

    ayrıca şahsın o pek övgüye değer gördüğü eğitime, bitirdiği okula, sahip olduğu mesleki deneyime bir çırpıda tur bindirecek birkaç bin kişi yazar ve okurdur bu mecrada.

    işini doğru ve haklı bir şekilde yapacak elit seviyeye ulaşırsa söyledikleri bir nebze ciddiye alınacaktır. gerisi laf salatası..
  • işlerine gelmedimi hemen saldırıya geçmişler. eczacılar esnaftır.
  • günde üç kez,tok karna içiniz
hesabın var mı? giriş yap