• sabitlenmiş entry
    bugün açılan ve öğretmenlerimize yönelik kabul edilemez bir ithamda bulunan başlık kapatılmış, söz konusu başlığı açan yazar sözlük'ten uçurulmuştur.

    ekşi sözlük, yürüdükleri zorlu ve onurlu yolda her daim öğretmenlerimizin yanındadır. bu tür ithamlarda bulunan söylemlerin ekşi sözlük'te barındırılmasının hiçbir şekilde mümkün olmayacağını paylaşmak isteriz.
    • bugün açılan öğretmenlik ile ilgili tatsız başlık üzerine *, twitter üzerinde, özellikle öğretmenler tarafından desteklenen bir hashtag.

      bir densizin, -ki başlığı açtıktan 5 dakika sonra silmiş- yazdıkları yüzünden tüm sözlük töhmet altında bırakılarak tatsız bir şekilde şeytanlaştırılıyor. yönetim durumun farkında olmalı ki -sanırım- başlık engellenmiş ama az önce bu tag önüme düştü.

      malesef ekşisözlüğün tek bir zümreye ait olduğu algısı yıkılamamış. insanlar hala burada bulunan her yazarın tüm sözlüğü temsilen yazdığını zannediyor. bu durum belki entry girerken ne kadar dikkat etmemiz gerektiğini de hatırlatır bize. aynı zamanda her önüne gelenin yazar yapılmasının trollüğün önünü nasıl açtığını da görmüş olduk.

      edit: ilgili başlık ve twitter'da yazılanları buradan görebilirsiniz.
      ekşi sözlük twitter hesabından konuyla iglili açıklama.
    • eee güzel olmuş önüne gelen yazar yapar biz gibiler 3 yıldır bekletirseniz olacağı bu. #haddinibilekşisözlük sen bunları hak ediyorsun yazarlık işini hızlandır.
    • trollerin salakça hareketlerini sözlük olarak çekiyoruz, sağ olsunlar.
    • bir hadsiz yüzünden tüm sözlük hakaret altına alınmıştır.
      yönetim göreve
      sözlük yazarı olarak desteklediğim kampanyadır.onu yazan kişi bir an önce atılmalıdır.tüm sözlüğü kirletmesine izin verilmesin
    • ekşisözlük yönetiminin iki yüzlülüğünü gösteren hashtag'tir. madem 2 tweet atılınca başlık kaldırıyosun neden onca trolü ve diğer saçma başlıkları kaldırmıyorsun? onları kaldırmıyosan bunu da kaldırmayacaksın
    • moderasyonun gercekten ne yaptigini merak ettigim durumdur. hayir arkadasim ulkenin en ozgur platformu diye gecin eyvallah ama baskasinin serefina namusuna haysiyetine dil uzatmak ozgurluk degildir hemen ucurulmasi lazim basligin yoksa senin senelerdir elinde olan eksi sozlugu hemen ucurmak isteyeceklerdir ve ucuracaklardir da neden sen boyle basliklar acan serefsizleri ucurmadigin icin.
    • bu iğrenç başlığı saatlerce gündemde tutan ekşi sözlük yönetimi. neyin peşindesiniz, ne iş yaparsınız?..
    • yerinde bir kampanya.
      öğretmenlerle ilgili bunca hakaretten sonra bardağı taşıran o son başlığı açan şerefsizi hakim karşısına çıkaramayan bakana yazıklar olsun.
    • sözlüğün kadın ve öğretmen düşmanı kaynadığını, seviyenin yerlerde gezdiğini düşününce çok da haksız sayılmayan hastag.

      "trollerin yüzünden tüm sözlük zan altında kalıyor." falan denmiş ama sözlük zaten genel olarak burna pis kokuların sıkça geldiği bir yer. ha ülke leş burası da yansıması ama o ayrı bir konu girmeyeceğim.

      şurada bir tane bile ciddi ciddi eğitim tartışılan, öneri sunulan, elini taşın altına sokan başlık yokken öğretmenlerin tatillerinin konuşulduğu ve öğretmenlere söven eziklerin açtığı tonlarca başlık var.

      bilfiil ailelerinin başlarından attığı* onlar gibi ezik ve işe yaramaz adamlarla uğraştıkları için kafayı yemesinler diye var o tatiller. her mesleğin donanımı, gereklilikleri farklı olduğu gibi çalışma koşulları da farklı. öğretmenlik sıradan bir memuriyet ile bir tutulamaz çünkü yoğun performans gösterilen bir meslektir.* ve tartışılması gereken öğretmenlerin tatili değil sistemin, öğrencilerin ve öğretmenlerin nitelik problemidir. ama bazı mallar bunu bir türlü anlamıyor. oysa ki ünlü bir türk düşünürün dediği gibi: "beyin bedava."

      edit 1: işin kötü yanı şu öğretmenliğe saydıran tiplerin sınıftaki hâlini üç aşağı beş yukarı tahmin edebilmem ve tam da iktidarın hedeflediği insan tipi olmaları.

      edit 2: tabiki sözlük kapatılmaz, kapatılmamalı böyle bir başlıktan ama o mal değneğinin çok daha önce ailesinden alması gereken ama almadığı eğitimi alması ve beyni ile dili arasındaki bağlantıyı sorgulayıp, nasıl konuşması gerektiğini öğrenmesi için bir yaptırım görmesi gerekiyor.
    • malum başlığı tam sayfadan çıkarken görmüştüm ama anlayamamıştım.
      yapılan her türlü linç ve söylenen her türlü lafa rağmen bu kadar iğrençleşilebileceğine ihtimal vermemiştim.
      hadi bunu bir pervasız yaptı,bu başlık nasıl açılır böyle bir platformda?
      yazara bir ceza uygulanacak mı?
      yazıklar olsun cidden işini severek yapan bir insanım gözlerim doldu yazarken bile!
    hesabın var mı? giriş yap