• (bkz: aşifte)
    (bkz: kavaşe)
    (bkz: şıllık)
    (bkz: ırıspı) veya (bkz: orospu)
    (bkz: hafif meşrep)
    veya önüne gelene verebilecek hafiflikte kadın. bir zamanların osmanlıca sonrası edebi neşriyatında bu kalıp ile tasvir edilmiştir eli işte gözü oynaşta hatun kısmısı.
  • kilosu az kadın.
  • cok kolay soylenebilecek bir sozdur. yani bir baskasina.
    yani kime gore neye gore kadinin hafif oldugu tartisma konusudur. siz bir kisiyi hafif bulurken, aslinda pesinden kosan bir suru adama yuz vermeyen birinden de soz ediyor olabilirsiniz. ama belki onu hoslandigi birinin yaninda gorunce, o kisiye yakin davranmasi sizde bu intibayi yaratir.
    mesele sudur ki, turk toplumu gibi cinsel acliktan kivranan, dinsel, sosyal, her yonden baglanmis kisitlanmis, ama bir yandan disariyi seffaf bir pencereden goren ve ister istemez ozenen, benzemeye calisan insanlarin ulkesinde, cinselligini yasayamayip, icinde bir takim duygularini bastirarak etrafindaki herseyi cinsel icerikli anlamaya musait insanlar peydah olmustur.
    gercek bir hafif kadin, frasier dizisinde izledigimiz rose tiplemesi gibi, yatagindan ve hayatindan gecen erkegin haddinin hesabinin olmadigi kadindir. baska bir ornek vermek gerekirse, her ne kadar kendisini bazi acilardan tasvip etmesek de ally mcbeal bu tanima uymaz. neden, cunku o her seferinde aski arar, her erkekte. yani salt birliktelik amacinda degildir. onun erkek arkadaslarinin sayisi da henuz olculememistir, ama bu onu hafif yapmaz, cunku duygusal bir derinlikte yaklasir. ve hafiflik, tanimi geregi derinligi ihtiva edemez. (yani nicelik degil nitelige bakiyoruz.)
    dolayisiyla, etrafindaki erkekleri etkileyebilen her kadin hafif degildir. guzel ve zeki bir kadin, ustelik kulturluyse, hele bu ulke sartlari icinde, evet, etkiler insanlari, hatta belki istemeden. (guzel kismi bile yeterli olur cogunlukla.)
    hafif kadinlar, olmasi gerektigi gibi, pek fazla cazibesi olmayan, erkekleri elde etmek icin onlara acik davranmak disinda secenekleri olmayan kadinlardir. guzel bir kadin, hele ki zeki ve/veya kulturlu ise, zaten bu tanima giremez. neticede, cok daha azina bile razi olan bir suru erkek varken kendisini sosyal acidan bu konuma sokmaya cesaret etmez veya gerek duymaz.
    yani cevrenizde insanlari etkileyen bir kadin gordugunuzde, bu kadin eger hicbir cazibeye sahip degilse* o zaman bile karar vermeden once bir dusunmek lazimdir.
    hele ki etkileyici biri icin bu sifati kullanmak tamamen at gozlukleri takip dolasmak gibidir. bir adim basarili, iki adim basarili, ucuncude dusersiniz..
  • (bkz: kobe tai)
  • (bkz: kaşar)
  • (bkz: fena kadın)
  • (bkz: zilli)
    (bkz: fingirdek)
    (bkz: oynak)
  • (bkz: rospik)
  • tersi için
    (bkz: ağır abla)
  • ayda bulunan kadınlar yerçekimi itibariyle hafif kadınlardır.
hesabın var mı? giriş yap