• mart ayından itibaren sinsice istanbul'u işgale başlamış sarı canavarlardır. özellikle inşaat-yoğun bölgelerde fink atarlar. ataşehir civarında bir örgüt evi kurduklarını tahmin ediyorum. boşken e-5'te en sol şeritten 120-140 gibi bir hızla giderler. yanından geçtikleri araba sallanıp yalpalar. doluyken de asla frene basmazlar. kendisine yol vermek, yokuşta önlerinden çekilmek tamamen sizin sorumluluğunuza ve becerinize kalmıştır. kendini sağa attın attın, atamazsan muhtemelen asfalttan kazınırsın.

    (bkz: korkuyorum anne)
  • bu kamyonlar iş-okul saatlerinde trafik kurallarına ve diğer araçlara inanılmaz saygılı kusursuz bir sürüş ile gidecekleri yere doğru yol alırlar. damperleri çok iyi muşambalarla kapalı olduğundan yolda giderken diğer araçların üzerine inşaat atıkları-toprak-beton parçası gibi yabancı maddelerin düşme ihtimali yoktur. hatta toz bile çıkarmazlar. ayrıca hep kurallara uygun yükleme yaptıklarından ne asfaltta bir çökme ne de bir deformasyona neden olurlar.

    (bkz: içimden neler geçiyor bir bilsen)
  • istanbul trafiğindeki sarı canavarlardır. hatta en azılı olanları dorseli olanlarıdır.
  • son bir ay içinde iki kez kazaya sebebiyet verdiğini gördüğüm, inanılmaz süratli ve tehlikeli şehir canavarları.
    bu kamyonların arkasında nasıl bir güç var acaba? sanki tc kanunları, trafik kuralları bunları bağlamıyor. medyada da hiç bu katil sarı kamyonlarla ilgili habere rastlamadım.

    (bkz: katil kamyonlar)

    edit: "ne alaka" dedirten ilginç bir bağlantı için (bkz: #21082344)

    yıllar sonra gelen edit: bkz verdiğim başka bir yazarın entry’si idi, uçmuş. o entry, hafriyat kamyonları ile akp’li bir bakanın oğlunun ilişkisinden bahsediyordu.
  • yollarda özel araçlardan daha fazla görmeye başladığımız trafik katlediciler. sizi arkadan gelip sol tarafı komple götürmek suretiyle ezerler, bir de dur işareti yaptığınızda size el kol hareketi yaparak yollarına devam ederler. yollar onların. birileri yasaları kendi işlerine geldiği gibi değiştirdiği sürece de onların olacak
  • izmir civarinda savas acilistir trafik polisleri soteye yatarak istihap haddini asan butun harfiyat kamyonlarini en yakin kantara goturerek ceza kesmektedir
  • son 5 yıl içinde toplu konutların, lüks yerleşim yerlerinin çoğalması ve inşaat sektörünün uçması, yerel yönetimlerin fen işlerinin sürekli çalışması sebebiyle yollarda sıklıkla görmekteyiz. özellikle kullandıkları yollarda kuralsızca seyretmeleri kazaya davetiye çıkarmakta. asfalta verdikleri zararı saymıyorum bile.
  • bazılarının üzerinde harfiyat kamyonu yazılarak harfiyat hatası yapıldığı görülmüştür.
  • bir çok tanesi birden aynı anda korna çalınca ortalığın .mına koyan kamyon türü. şu an 100-200 tanesi (o kadar çoklar ki sayamadım) kornalarını çalarak, şile yolunda trafiği yavaşlatarak gidiyor. bir şeyi protesto ediyorlar ama neyi? bu şekilde teme çıkarlarsa bugün (cuma) istanbul kilitlenir.
  • bir çok insanın hayatına mal olmuş ve olacak olan trafik canavarlarıdır. trafikte ne kadar hayati hata var ise bunlar başı çekmekte. yetkililer bir an önce el atmalıdır bu konuya.
hesabın var mı? giriş yap