• animesi yapılma kararı alınan bir voleybol mangasıdır. mangakafurudate haruichi'dir. gayet güzel ve eglenceli bir manga olmasıyla beraber kesinlikle okumanızı öneririm.
  • sezonun en güzel başlangıç yapan animelerinden biri. mangası da bir o kadar keyifli, tavsiye edilir.
  • kuroko no basket yokluğunda bünyeye iyi gelmiş anime. bir solukta izleniyor, karakterler de oldukça sevimli.
  • haikyuu!! ile ilgili bilgi:

    ilk bolumu 6 nisan 2014'te cikan bu guzide serimiz seviye olarak bir hajime no ippo, bir slam dunk oldu simdiden gozumde. kuroko biraz bok yiyebilir yaninda fjsdkfjsd.

    http://hatsuyuki-fansubs.com/…_-_01_release_pic.png

    esas oglanlarimizdan biri olan hinata voleybolu cok sevmektedir fakat gittigi ortaokulda voleybol klubu sadece kendinden olusmaktadir. arkadaslari, hinata'nin hatiri icin ara sira onunla voleybol oynamakta fakat bu yetersiz kalmaktadir. orta sonda ciktigi ilk ve son turnuva macindan sonra hikaye liseden devam ediyor. hinata, eskiden guclu bir takim olan fakat diger takimlarin artik pek de korkmadigi 'karasuno' lisesine giriyor. ayni zamanda orta okulda ciktigi tek macta malup oldugu dogustan yetenekli kageyama da karasuno'ya geliyor.

    hinata icin korkak, pozitif, caliskan diyebiliriz.
    kageyama icin de korkutucu, notr, hirsli.

    http://otaku-streamers.com/…255ap20140220062049.jpg

    hikayemiz buradan sonra ilerliyor. serinin cizimleri muazzam, arada watercolour/ink falan da giriyor. muzikler muazzam. seslendirmeler muazzam. karakter cesitliligi muazzam. espriler muazzam. pacing muazzam. bir suru takim var ve hepsinin karakterleri duzgun, ozene bezene cizilmis. cizim tekniklerinde bati havasi da var biraz bence.

    seri toplamda 25 bolum olacak. su anki hiza bakilirsa 25 bolumde bitecek gibi ama gonuller bitmesin, 2. sezon da olsun istiyor. bu kadar kaliteli is cok nadir geliyor. hele bu haftaki(15. bolum) bolum ippo'nun en kaliteli bolumlerinden biriyle ayni seviyedeydi bence. bolum boyunca guldum.

    izlemeyen kalmasin.
  • yer yer slam dunk tadı veren, enfes, spor temalı bir anime. komiklikli, şakalı kısımların çok ustaca serpiştirilmiş olması bu benzetmeyi yapmamda özellikle rol oynadı. zaten önceden slam dunk izlemiş bünye daha ilk bir kaç diyalogda bi "anaaa aynısı kaynımda var" oluyor. karakterler de çok iyi işlenmiş, gelişimleri çok güzel sunulmuş. 10 numara. bence ilk sezon tamamlansın öyle başlayın.
  • her bölümüyle insanın içindeki spor* ve anime aşkını kabartan animedir. bu hafta yayınlanan bölüm*, baş karakterler hinata ve kageyama'nın muhteşem hızlı ataklarını ilk kez resmi bir maçta gösterdikleri 15. bölümden sonra en güzel bölüm olmuş gerçekten.

    haikyuu'nun bir güzel yanı da genelde spor branşlarıyla ilgili animelerde gördüğümüz ve bir süre sonra insanı kanser eden "karakterler önemli bir hareket yapmadan önce bütün hayatlarının gözlerinin önünden geçmesi" klişesini olabildiğince az kullanmasıdır. 23 bölümdür tempoyu düşürmeden, geçmişe gitmenin bokunu çıkarmadan, mis gibi maçlar izleterek devam ediyor. kalan iki bölümde de bunun değişmeyeceği kesin artık.

    --- spoiler ---

    son bölümde yer alan kısacık bir sahne de "neden anime izliyoruz?" sorusunun cevabı gibi resmen. öncelikle sahneye bakalım;

    http://www.youtube.com/watch?v=h7ecjam_w-y#t=904

    oyunun en gergin anlarından birinde ilk kez maça dahil olan bir oyuncunun hissettikleri ancak bu kadar güzel anlatılırdı herhalde. sahaya adımını attığı anda yüzüne doğru vuran o gerginlik dolu rüzgar, renklerin bir anda değişmesi, oyuncuların auralarının tamamen farklılaşması ve o ağır ortam. tekrar tekrar zevkle izlenecek bir sahne.
    --- spoiler ---
  • go go let's go let's go dateko gibi dile dolanan * bir tezahürat barındıran animedir.

    umarım ilerleyen bölümlerde karasuno için de böyle tezahüratlar bestelerler. oynadıkları rakiplerin seyirci desteğinin yanında bizimkilerin boynu biraz bükük kalıyor.
  • bugüne dek en aklımın ermediği seri haikyuu'dur. nasıl oluyor da bütün karakterler bu kadar sevilesi oluyor? insan bir karaktere bile mi uyuz olmaz? insan gerçekten hayret ediyor. her mangaya en sevilen karakter anketi yapmaya bayılır ya japonlar, haikyuu'dan sonra tövbe edip vazgeçmeliler bence. furudate-sensei'in mübarek ellerinden öpüyorum buradan. esas oğlanları geçtim, iki sayı görünüp kaybolacak yan karakterler bile mi bu kadar sempatik yapılır be adam!

    kuroko no basuke ve etrafında yoğunlaşan çekilmez fujoshi nüfusunu gördükten sonra haikyuu'ya da biraz aynı gözle baktım. yine shounen takılan ama asıl kızların fantezi dünyasına meze olması için yapılan sporlu mporlu bir animeydi gözümde, ama kaliteli bir yapıma da benziyordu. aklımı çeldiler izlemeye başladım. birkaç bölüm sonra japonya'dan mangaları getirtiyordum.

    karakterler hakkında iki kelam etmesem olmayacak gibi hissediyorum:
    -kageyama: dünyanın en tatlı gerizekalısı.
    -hinata: gördüğüm en olmuş genki moe. maçta gidip heyecandan hakemi devirmek nedir shouyou-kun?
    -noya-san: bu çocuğa hayatımı emanet ederim. animenin en cool karakteri.
    -suga: tam bir anne. animenin ilk kapanış jeneriğindeki gülümsemesi, teletubbies'teki güneşte gülen bebeğinkinden daha iç ısıtıcı.
    -daichi: tam bir baba. kouhai'larına ciddi davranırken kendi sınıf arkadaşlarına yaşının gerektirdiği gibi davranması çok hoş bir detay.
    -asahi: kocaman bir kedi. ova'da buna oyunun bir bölümünü geçsin diye psp verdiler, tuttu yenmesi gereken canavardan korkup kaçtı. kedi canını senin...
    -tsukishima: seni bile seviyorum tsukki.
    -yamaguchi: bir işe yaramadığın için moe'sin.
    -tanaka: mahallede kavga çıksa noya ile birlikte tanaka'yı çağırırım.
    -kiyoko: spor animelerinde hep esas oğlana bir şekilde yamanmaya çalışan manager imgesini yıktı kız daha ne yapsın?
    -oikawa: kendisini seslendiren namikawa daisuke'ye bir kez daha saygı duydum. daha ilk gördüğüm an bu karakter bir ara ağlamalı dedim içimden; flashback bölümünde ağlayınca içimin yağları eridi resmen.
    -kuroo: japonca kelime dağarcığıma "neguse" kelimesini kattı.
    -kenma: dip boyası yapmaya üşenen ayrı bir kedi.

    karasuno'nun kız voleybol takımını, hinatanın ortaokul arkadaşlarını, iwa-chan'ı, bakkalı, kısacası herkesi seviyorum. bütün haikyuu'lar benim bebeklerim. şimdi böyle anlatınca olmadı da, elbette tek numarası karakterler değil bu animenin, maçları da son derece heyecanlı. setler uzadıkça insanın tansiyonu yükseliyor. kaybedenlerin hislerine koskoca bir bölümü ayıracak kadar da düşünceli bir anime. ayrıca olabildiğince de gerçekçi; böyle karakterler parlamıyor, maçta ışınlar falan çıkarmıyor. haikyuu'da top yuvarlak yani. hazır 2015 sonbaharında ikinci sezon geliyor, voleybol da seviyorsanız durmayın izleyin.
  • öncelikle çoğu animede olduğu gibi klasik birkaç yanı var, yok değil. zaten hangi anime tümden orijinal ki(o sırada bir iki isim geldi aklıma da neysee) ama animenin olayı orijinalliği değil zaten. bu anime ciddili insanda voleybol oynama isteği uyandırıyor. insan özeniyor, ya ben de böyle bir ortamda, bu şekilde voleybol oynamak istiyorum anam dedim ben hep. ama bu işler hep kader. bir de bahsedildiği gibi mangaka nasıl bir çılgınsa artık tüm karakterlerini seviyor insan. ben anlamadım bu işi, hepsinin kendine has bir tarzı, farklılığı var ama sana hiçbiri sinir bozucu gelmiyor. en son mangasında tam birine sinir oluyor gibiydim ki yine tatlı biri çıktı rıza baba!
    hee son olarak çok eğlenceli olduğundan bahsetmiyorum bilee
    sonra animeyi izleyip beğenmeyen olucağını sanmıyorum bu sebepten animeden sonra açın mangafoxtan 70. chapterdan başlayıp okuyun. animenin 2.sezonu daha ocakta. bir de manga 175.chapterda. yani olaylar olaylaar...

    son chapterdan
    --- spoiler ---

    mangada an itibariyle shiratorizawa ile karasunonun final maçının son setindeyiz. 4 set oynadılar, 2-2 berabere olduklarından 15 sayıya ulaşanın maçı alacağı son sette heyecan dorukta. animeyi izleyip mangadan devam etmeyenleri bekleriiiz.
    --- spoiler ---
    son olarak animenin mevzu voleybol, komikli, eğlenceli, tatlış karakterleri bol, gelecek vadeden sonradan hit olabilecek bir seri. bence az biraz ilgiliyseniz spora, voleybola ya da eğlenceli animelere deneyin bir.
  • yeni sezon animelerine bakıyordum ''ne izlesem?'' diye. baktım haikyuu'nun ikinci sezonu başlamış. dur dedim biri izleyeyim önce. indirmemle bitirmem bir oldu. olayları işleme hızı çok yavaş ama olayların oluş hızı yüksek bir anime. o yüzden bırakılmıyor başlayınca. çok beğenmiş olsam da kuroko no basket'le aynı olması tadımı kaçırdı.

    bakın:

    -iki animede de iki başrol var. biri dahi bir oyuncu diğerinin sadece tek bir iyi yanı var. birbirlerini destekleyip maçları kazanıyorlar.

    -kuroko'nun da hinata'nın da gücüne rakipler bir süre sonra alışıyor.

    -iki animede de hazırlık maçında şehrin en iyi 4 takımından biriyle karşılaşılıyor. rakibin as oyuncusu son anda maça girmesine rağmen maçı bizim okul kazanıyor.

    -hazırlık maçında göze çarpan eksiklikleri bir senpai takıma dönünce kapatılıyor.

    -bari ace asahi'yi pivot kiyoshi'den farklı bir tipte çizseydin ey mangaka.

    -eski deneyimli biri bizim takımı kampa çıkarıyor.

    daha yazıyordum ama üşendim. peki bu haikyuu neden kuroko no basket'ten daha iyi?

    çünkü çeşitlilik var. her maç kageyama pas atsın hinata vursunla bitmiyor. sonracığıma karasuna kız voleybol takımı var. kazanmalarına gerek yok. tribüne gelsinler yeter. canlarım benim.
hesabın var mı? giriş yap