• kongresinde kürtçe konuşulduğu için ve cumhurbaşkanına kürtçe davetiye gönderdiği için yargılandığı davada savunmasını da kürtçe yapmış partidir

    http://www.hakpar.org.tr/
  • avrupali amcalarindan istedikleri de verilen sitede siralanmis:

    özgür koşullarda ve katılımcı bir tarzda yapılacak yeni anayasa kürt halkının varlığını, ulusal demokratik haklarını, ata topraklarında esenlik içinde yaşamasını garanti altına almalıdır

    kürtlerin kendi kimlikleriyle örgütlenmesi, kürt kimlikli ve kürtçe isimli siyasi parti, dernek, vakıf, sendika, kulüp, meslek odası vb. kuruluşların kurulması yasal güvenceye kavuşturulmalı, faaliyetlerinde kürtçe dilini kullanmalarının önündeki hukuki ve fiili engeller kaldırılmalıdır.

    kürtçe, türkiye'de türkçenin yanısıra resmi dil olarak kabul edilmeli, kürtçe radyo-televizyon yayını alanında bütün sınırlandırmalar kaldırılmalı, kürtlerin yoğun olarak yaşadığı coğrafyada temel eğitimden üniversiteye kadar eğitim dili kürtçe olmalı, diğer bölgelerde de kürtçe seçmeli ders olarak okutulmalı.
    yerleşim yerlerinin, coğrafik alanların (dağ, nehir, ova, göl vb. yerlerin) kürtçe isimleri iade edilmelidir.

    --- spoiler ---
    toplumda güven, barış ve adalet duygusunun tekrar ikame edilmesi için genel bir siyasi af çıkarılmalıdır.
    --- spoiler ---

    insan boyle boyle irkci oluyor.
  • "türkçe bizim anadilimiz değil" durumunu gözümüze sokmak için mi yoksa gerçekten doğrusunu bilmediklerinden midir bilinmez, sitelerindeki yazılarda cümlelerin özneleri yüklemleri zamanları ayrı ayrı tellerden çalmaktadır.

    misal:
    "pkk, tek taraflı yapmış olduğu ateşkes konusunda kararlı olması gerekiyor. özellikle devlet güçlerinin provokasyonlarına gelmemeli, derin devletin çıkarına olan savaşma nedenini elinden alması gerekiyor. kürt halkı bu silahı istemeden eline almıştır. bugün için kürtlerin lehine değil, doğrusunu sorarsanız güney kürdistan’da ki kazanımlara da zarar veriyor, güney kürdistan’daki kazanımları boğmak için her türlü olanağı değerlendirmeyi görev bilen kürdistan coğrafyasını sömürgesinde bulunduran ülkelere bu fırsat verilmemeli."
  • herhalde o kadar çok dava ediliyorlar ki web sayfalarının ana menüsünde "davalar" diye bir kısım var.
  • (bkz: sertaç bucak)
  • "kış ortasında yaz gelecek" diye sloganları olsun. kömür ve erzak yardımlarının siyasetini açıklayan bir de kısa metin, girerler meclise.
    sesleri çıkmasın ama, detone olurlar filan, mazallah!
  • kısaltması hak-pardır.
  • 2009 yerel seçimleri'nde 22 ilde aday göstermiş:
    http://www.hakpar.org.tr/…digi_secim_cevreleri.html
  • demokrat kürtler içinde yetmez ama evet kampanyasına yeterli desteği veriyor. desteklerini "yetersiz de olsa evet" diyerek bir basın toplantısıyla açıklıyacaklar arasında olan parti.

    16 08.2010 pazartesi günü saat 11.00 de ofis azc plaza önünde basın açıklaması yapılacak. 12 eylül 2010 da yapılacak referanduma ilişkin
    “yetersiz olsa da; evet” konulu ortak açıklama:

    hak ve özgürlükler partisi (partîya maf û azadîyan)

    demokrat kürtler arayışı (légerîna kurdén demokrat)

    kürt devrimci demokratlar hareketi (tevgera demokratên şoreşger a kurd)

    dicle ve fırat diyalog grubu (komela dialoga dîcle û firat) tarafından yapılacaktır.

    belirtilen gün ve saatte ilgilenen herkesi bekliyorlarmış.

    kürt devrimci demokratlar hareketi sözcülüğü

    diyarbakır
hesabın var mı? giriş yap