• ankara barosu demokratik sol avukatlar grubu aday adayı. ekibinin, interneti (sosyal medyayı) çok efektif kullandığını söylemek isterim. ancak hazır metinleri oraya buraya kopyalayıp yapıştırmak sosyal medyaya uygun mudur? tartışılabilir.
  • baro siyasetinde etkin aktörler (egemen çoğunluk her ne kadar sosyal demokrat geçinse de) avukatlık ile ilgili düzenlemelerini iş veren godoman avukatları gözeterek yaparlar zira kendileri de neticede birer patron avukattır bu nedenle stajyerler ve genç avukatların lehine yapılacak olan düzenlemeler ve uygulamalar kendi tekerlerine çomak sokmakt olacaktır.

    yalandan stajyerlerden oluşan bir kurulları vardır ve bu kurulun avukat partilerinin nerede olacağı ve partideki afişin ne renkte olacağı konuları dışında karar almalarına katiyen izin vermezler.

    bunun yanı sıra bu zatların baro da bu kadar öne çıkmak istemesinin bir diğer amacı da chp'den vekillik, belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği kapmak gibi basit köylü kurnazı işler güçlerdir.

    metin feyzioğlu da bu döngünün en tepesinde olup, baro'nun paralarını ve atatürkün de adını kullanarak olası bir chp den kopma süreci olursa alternatif bir başkan olmaktır.

    velhasıl hakan canduran'ı da çok yakından tanımamakla birlikte bildiğim kadarıyla baro'nun genç oluşumları ve taşradan sivrilmiş avukatları da yönetim kurulu ekibine dahil ederek feyzioğlu ve muadili sema aksoydan farklı bir politika yürütmeye çalışmakta.

    başarılı olur olmaz veya harun gibi gelip karun gibi de gidebilir zira metin feyzioğlu da baro başkanı oluncaya kadar pek demokratik konuşuyordu ama hakan canduran'nın egoizimden uzak ve değişik gruplara açık olan siyasi tarzının ankara barosu başkanlığında bir şans hakkettiğini düşünüyorum.
  • attığı seçim mesajları ile yıldıran avukat.
  • demokratik sol grubu seçimini kazanmış resmi olmayan sonuçlara göre.

    e ankara barosu seçimlerini de demokratik sol grubu kazandığına göre kendisi yeni baro başkanıdır diyebiliriz.
  • henuz resmi olarak aciklanmasa da yeni baro baskan adayi ve umarim yeni ankara barosu baskani olacak kisi.
    degisim iyidir, guzeldir. umarim hayirli olur.
    ozellikle gecen sene metin feyzioglu'nun siyasetten baska bir sey dusunemedigi icin baronun resmen gelisi guzel bir hal almasi, kim kime dum duma olmasi; ondan sonra gelen sema aksoy'un da metin feyzioglunun golgesinde kalmaktan baska bir etki yaratamamasi sebebiyle umarim bu yeni donem bizler icin guzel olur ve pisman olmayiz.
    cok ikilemde kalmistim canduran mi aksoy mu diye. sema aksoy arkadasinda mf olmasaydi ilk tercihim olacakti cunku bır kadının baro baskanı olması hepımız ıcın ıyıydı; ama mf nin ve destekcilerinin deli gibi sema aksoy'u desteklemesi beni 10 bin metre oteye itti, cunku bılınır kı tbb den gelecen boylesı bır destek ve baskı baro baskanının objektıf bır sekılde hareket etmesını ve davranmasını engelleyen bır unsurdur, bence. ayrica canduran'in kadrosunda da bildigim, fikrini, tavrini begendigim insanlarin olmasi beni cezbetti.

    neyse hayirli olsun diyelim.
  • tanışmamakla birlikte biraz da olsa şaşırtıcı bir sonuçla bugun dsa seçiminden ankara baro başkan adayı yani baro başkanı olarak çıkmış zat.

    en başta baro içindeki yönetim değişikliği nasıl bir farklılık yaratır bilemem ama okuldan gelen bir feyzioğlu hayranlığı en azından barodaki arkadaşlarım üzerinden gider. değişim iyidir
  • seçimden önce, çoktan seçimi kazanmış edasıyla gezdiğini düşündüğüm ankara barosu başkanlığı dsa adayı zat.
  • an itibariyle ankara barosu yeni başkanı seçilmiş avukat.
  • umarım sonu metin feyzioğlu gibi olmaz dediğim, avukat haklarına ve meslektaşlarının çıkarlarına öncelik tanımasını, siyasetin içinde kaybolmamasını, vaadlerini bir bir gerçekleştirmesini dilediğim yeni ankara barosu başkanı.

    metin feyzioğlu da çok alkış alarak gelmişti baro başkanlığına. ancak sonradan öyle bir siyasete daldı ki ne avukatları umursadı ne baronun eksikliklerini. konuştukları insanların yüzüne gülümseyip arkasını döndüğü an atıp tuttuğunu, mesleğe yeni başlamış avukatlara tamamen "kameralara oynamak" deyimini yerine getirmek için güleryüzlü yaklaştığını gördükten sonra gitgide tepki toplamaya başladı mf. antipati arttı, etrafındaki şakşakçı ve yalaka takımı sayısı gitgide azaldı. sırf mf nin desteklediği kişi başkan olmasın diye midir yoksa gerçekten hakan canduran iyi biri diye midir böyle bir sonuç geldi bilinmez. ama her ne sebeple olursa olsun yeni başkanımız olmuş olan hakan canduran umarım mf nin yaptığı ve tepki toplayan hatalardan ders çıkartır, umarım avukatlara değer verir ve umarım "önce ben" diyeceğine önce baro der. başarılar...
  • baro seçimlerinde genç avukatlardan büyük destek alan avukat.

    lakin ilginçtir, seçilen listeye bakıldığında sicili 19.000'den yukarıda kimse yok. (baro sicili 26.000'e ulaştı)
hesabın var mı? giriş yap