• dünyanın en güzel pilav üstü tandır'ını yiyebileceğiniz yer. agora alışveriş merkezine gelmeden önce ne olduğu anlaşılamayan çirkin bir yapının altındadır. izmir'e yolu düşenin ne yapıp edip uğraması gerekir.
  • hayatımda içtiğim en kötü ayak paça çorbasını burada içtim.ne suyu ne yağı ne de taneleri sınıfı geçecek düzeydeydi.
  • dünyanın en iyi ayak paça çorbasını yapan kurum. o kadar jelimsidir ki ağzınız yapışır.

    ayrıca türkiye'nin bi çok yerinde bu kültür olmadığı için ayak paça , kelle paça ile karıştırılır. ayak paçada et parçası yoktur jölemsi kıkırdak vardır. kemiklere iyi gelir , kolesterolü düşürür, et içermez, sırf kıkırdak ve kemik suyudur. başta biraz ilginç gelir ama sonra müptelası olursunuz.

    türkiye'ye ilk defa gelen yabancılara mutlaka denetiyorum. genelde ertesi gün bi daha gelmek istiyorlar.
  • salaş desen, salaş değil. önü savaş alanı gibi kalabalık. otoparka inseniz yarım kalmış bir inşaat gibi. içerisi tuvaletle iç içe. yanında başka bir vasat kokoreççi var. mekanın fiziki durumu kötü. servis çok geç ve ilgisiz çorbası da lezzetsiz. lahmacun ızgaralar idare eder.
    şu zamana kadar bu kelimeyi hiç kullanmadım ama maalesef mekan direk overrated
    eğer konu çorbaysa hiç risk almayın. (bkz: çorbacı ismet)
  • izmir’e ne zaman gelsem, gelip bi çorbasını içerim.

    bence başarılı.
  • yıllar önce o küçük dükkan ne ise büyütülen yerde gene aynı güzel hizmet hiç değişmedi.
    en önemlisi iyi bir ayak paça burada içilir.
    fiyatları her zaman uygun.
  • izmir balçova'da kendi suyundan kelle paça-işkembe içebileceğiniz, sağlam alkol alınan gecelerin sabahına karşı gidilip %30'a yakın ayılma sağlayan, zamanının iyi çorbacılarından biriydi çok yıllar önce. en son uğradığımda ben de yer bulamadım ki değişmiş, çorbacıdan ziyade kebapçıya dönmüş, o salaş eski tip metal bacaklı masaların yerini afilli masa sandalye grupları almış, içeriden yana doğru genişletilmiş, meşhurlaşmış sanırım. bilemiyorum altan, zaman geçtikçe değişiyor her şey.
  • pilav üstü tandır'ı çok güzeldir fakat artık kelle paça'nın içine et koymuyorlar. ikram diye verdikleri minicik şeyler komik oluyor. kendini geliştirene ve iyi haberler gelene dek güle güle.
  • vedat milor'un kulaklarını çınlattım bu akşam. programlarından birinde bir yer fazla meşhurlaştıysa ya da isminde meşhur kelimesi geçiyorsa ordan uzak durun gibi bir şey demişti.

    daha önce hiç denememiştim bu meşhur çorbacıyı. bu akşam oranın müdavimi bir arkadaşla onun ısrarıyla gittim. mekan fazla büyük ve aşırı kalabalık. müşteri kadar da garson var. çorba aşırı yağlı ve tuzlu. lahmacun hastası bana bile bi' müddet lahmacun yemem dedirtecek bir servis. garsonun parmağının izi kalmıştı lahmacunda. tabaktan taşınca o da tabağı içindekiyle tutmuş getirmiş. otoparkı da bok çukuru. hakaret olsun diye söylemiyorum, gerçekten evsizlerin tuvaleti gibi olmuş. leş gibi. bir müddet bırakın çorba içmeyi, hakan adını bile duymak istemiyorum.
hesabın var mı? giriş yap