• 8 nisan 1976 günü fasist*ler tarafindan sbf onunde oldurulen 3 öğrenciden biri, emekli kurmay albay muzaffer yurdakuler in oglu idi. hem babasının toplumca sevilen ve sayılan birisi olmasi, hem de kendisinin cesur ve iyiliksever ve çok sevilen birisi olması nedeni ile olsa gerek bu tip ölümlere çok alışılmış bir dönem de bile günlerce gündemde kalmış ve cenazesine 80 bin kisi katılmıştı.
  • (bkz: #13017849)
  • hatırla sevgili adlı dizide 59. bölümde ülkücü olarak belirtilmiş, fakat 60. bölümde düzeltip özür dilenmiş.
  • yarın katledilişinin 38. inci yıldönümü. ülkede değişen hiç bir şey yok.
  • karşıyaka mezarlığına gün 35 arayla iki değerli verlığımı defnettim. nasıl gidilir gelinir diye bakarken, deniz gezmiş ve iki diğer fidanın da aynı mezarlıkta yattıklarını farkettim. mezarlığa ilk kez gittiğimde bir arkadaşımla bilgi sisteminden deniz gezmiş'lerin yerini de öğrendik. ikinci kapıdalardı. bir demet karanfil alıp gittik. her üç mezar da taze karanfillerle doluydu. o sırada küçük bir kız peydah oldu. su getireyim mi diye. istemez dedim. harçlığımı çıkartıyorum ben dedi. getir o zaman dedim. yanlış hamleymiş. meğer bunlar küçük bir çeteymiş. kız su getirmeye ve kuzenini de peşisıra sürüklemeye koştururken küçük bir de oğlan bitti. ulaş bardakçı'nın mahir çayan'ın erdal eren'in mezarlarını gösterebileceğini söyledi. erdal eren'i duyunca kabul ettik. yolda çeşitli ülkücüler ve arif nihat asya'nın mezarını da gördük. hatta tarihçi enver behnan şapolyo'nunkini de. erdal eren'in ki oldukça tepedeydi. diğerleri gibi ziyaretçi almadığı da belliydi. çok tepede olduğu için çocuklar bile soluk soluğa kalmıştı. giderken bir mezarda mülkiye'nin amblemini gördüm.

    hakan yurdakuler'in mezarıydı bu. çocukların mezar turizmi güzergahına dahil değildi. yeterince popüler olmadığı için belki. mezartaşı türkiye haritası şeklindeydi. üzerinde bu güzel topraklar ve bu sıcak halk için canımı vermişim ne ki minvalinde bir yazı vardı.
  • 8 nisan 1976 yılında faşistlerce sbf önünde öldürülmüştür. katillerin kim olduğunu sorarsanız sır değildir.
  • 47 yıl önce bugün katledilmiş sbf-der başkanı ve sbf öğrencisi. katili ise ülkücü davut haskırış. kendisi dün mhp listelerinden milletvekili adayı gösterildi. istanbul 3. bölge 6. sırada aday. sürekli olarak muhalefete terörist diyen bahçeli katilleri meclise sokma derdinde.
hesabın var mı? giriş yap