• ulke futbolunda gerceklesen hadise. bazi ornekler;

    metin tokat - serkan tokat
    serdar cakir - cuneyt cakir
    galip bitigen - abdulkadir bitigen
    hasan seylan - hakan ceylan
    etem atasoy - emre atasoy

    soyle bir yazi - ahbap hakemler cavus gozlemciler
  • bunlar sadece ismi bilinenler. klasmanlarda o kadar çok babası hakem olup kendisi de hakem olan çocuk varki sayfalar yetmez.

    burada ki olay yeteneğinden ziyade babasının görevi ve bıraktığı intiba ile alakalı. cüneyt çakır'ın babası serdar çakır'dı ve serdar çakır istanbul bölgesinin kralı gibiydi. oğluna seçme maçlar ayarlar hiç bir zaman sıkıntı yaşamayacağı maçları verirdi. façası yiyen gözlemci isterse cüneyt çakır için kötü not versin. anında serdar çakır 'ın gazabına uğrardı. cüneyt çakır ile fırat aydınus çok yakın arkadaşlar. serdar çakır'ın has adamlarından biri de fırat aydınus'dur. bunların dışında hüseyin göçek vardı. benim dönemimde gördüğüm en kötü klasman hakemi idi. ancak herkes bu hüseyin göçek'in arkası çok sağlam derdi. 2 sefer maça çıktım. ikisinde de maçı zar zor tamamladık ki süper amatör maçıydı bu. ancak o hüseyin göçek patır patır klasman atlayıp fifa oldu. tarihin gördüğü en kötü hakemlerdendir.

    kısaca hakemlik camiasında 5 tür kişi vardır.

    1 çok yeteneklidir şanslı olur ise iyi yerlere gelir. serdar tatlı
    2 yeteneği kısıtlıdır ama tanıdığı vardır. örnek hüseyin göçek
    3 babası eski mhk aşbaşkanı olur. yeteneğin varsa da en iyisi olursun. cüneyt çakır
    4 yalaka olursun. azıcıkta yeteneğin olursa yürür gidersin. fırat aydınus
    5 kendi yağında kavrulup bir yerlere gelmeye çalışır. bunlarda genelde asansör hakem olur.
  • tamamen torpil işidir. tanıdığınız torpiliniz yoksa amatör hakemlikten yükselemezsiniz. ne yazık ki her alana yayılan bu bozulma cumhuriyet tarihinden bu yana devam edem, torpil adama kayırma çukuruna düşen sektörlerden biridir.
hesabın var mı? giriş yap