• anadolu'da nesli süren insanlarla karşılaşıldığında tanık olunan, insana dair inancı ve sevgiyi pekiştiren anlar.

    2010 yılında yozgat sorgun'da gecenin bir yarısı evinden gelip dükkanını açan lastik tamircisi yaşatmıştır bu ânı. kaza sonrası gümleyen lastiği onarıp üzerine bir de balans yapmış; ne kadar vereceğim usta, dediğimde 10 tl yeter demiştir. gece, evinden kalk gel, lastiği yap, balans çek; 10 tl iste. az değil mi, diye şaşkınlıkla sorduğumda, normal abi, demesi, benim 20 tl verip, eline sağlık demem. işte o anlardır bu anlar.
  • az önce bornova trafiğinde bu duyguyu yaşadım ve buna inancımı yeniledim. hızla gelen araçların varlığını görüp, bir köpeği son anda çarpmak üzere olan araçtan kurtaran birini gördüm. köpeğe yaklaşıp bir şeyler söyledi, sevdi bir de üstüne. yüzümde gülümseme oldu akşam akşam. iyi insanlara ne kadar çok ihtiyacımız var!
  • kimse iyi değilse kimse kötü de olamaz.
  • dağ başında donmakta olan köpekleri 7 km sırtlarında taşıyarak kurtaran bursalı dağcıların haberini gördüğüm an. kendilerine selam ederim.

    https://twitter.com/…lugu/status/689179782492348416
  • otobüste bian gülümsediğim teyzenin inince "ne tarafa gitceksin? bizi almaya araba gelecek, seni de götürelim." dediği an. böbrekle işi olacağını hiç sanmam.
  • kurşun geçirmez muskayı horoz üstünde deneyen dayının haberini okuduğum andır
  • izmir' e üniversiteye kaydolmaya gelmiştik sözlük. üni nin yerini ışıkta yanımızda duran bir hanımefendiye sormuştuk. hanımefendi de beni takip edin deyince takıldık peşine ve yaklaşık 10 km peşinden gittik. evet sözlükçüm kadın gideceği yeri bırakıp bizi üni nin önüne kadar bıraktı.

    o an aklıma geldi de.
  • şu şehirde 3. ve umuyorum ki son yılım. her sabah 6.30da servise binmek için caddeye çıkarım. ilk defa bu sabah bir polis arabası önümde durdu ve bu saatte ulaşım olmaz, eğer servis beklemiyorsanız gideceğiniz yere bırakayım dedi. işte bu an, insanlıktan hala ümidin kesilmemesi gerektiğini ve hala iyi insanlar olabileceğini düşündüm.
  • herhangi bir sanat eseriyle karşılaştığım her an.
    kaliteli bir şarkı, tiyatro oyunu, sinema filmi, resim vs.
    sanat en çok da bu işe yarıyor herhalde. herşeye rağmen bu dünyada iyi insanların da olduğunu hatırlatıyor.
hesabın var mı? giriş yap