• yürürken insanda donsuz gezme hissi uyandıran ev.

    sanki 2 güne taşınıyormuşum gibi, birşeyler olması gerektiği yerde yok gibi, efil efil esiyor gibi, evde tadilat varmış gibi ya da ev değil gibi...

    normalde halı değil, kilim kullanıyoruz evde makinaya atıp yıkaması kolay oluyor diye ama makinaya attıktan sonra kurumalarını beklerken 2 gün yine yerlerde hiçbir şey yok.

    alacağım bir çift daha kilim tüm odalara...
  • şu anki ev halim. taşındık, evin her yeri yerleşti, sadece mutfak banyo ve vestiyer dolabı takılacak onu bekliyoruz ve dolayısıyla halıları sermedik. bu sebeple evi bir türlü benimseyemedim hala, sanki başkasının evindeyim ya da geçici bir mekana geçici bir şekilde gitmişim gibi. halısız ev tam bir ev olamamıştır.

    aynı hissi yaşatan bir diğer durum için (bkz: perdesiz ev)
  • terlik derdine son.
  • insan psikolojisi hızla değişiyor. eski evimde "ben bu evi benimseyemiyorum" diyerek aldığım 6 metrekare halıyı hiç bir taksi almadığı icin iettyle eve kadar taşımışken bugun de yeni evimde "her an bırakıp gidebilecekmişim" hissine ulaşabilmek için yarim saatte koltuğun altından çıkardım.
    öncelikle tek başıma bu halıyla tekrar ilgilenmek istemiyorum. bel fıtığı sahibi oldum sayesinde.

    halısız ev ferahlıktır bu arada.
  • halı yoğun miktarda toz tutmaktadır ve zemin katta yaşamadığımız sürece evin ısısında da pek bir etkisi olmayacaktır. evde bulunmasının çok anlamı olmadığını düşündüğüm ve temizlik süresini 2 katına çıkardığı için de tercih etmediğim için benim evim o halısız evlerden biridir.
  • sıkıntı yaratır. atılan osuruklar, iğrenç hapşuuuular yankı yapacağından alt ve üst komşu büyük ihtimal "hangi öküz bu" diyecektir. perde ve halı bir evin susturucusudur, sesi tutar.
  • halısız ev yol geçen hanı gibidir ayakkabıyla gezmek,dışardan sürekli eve mikrop taşırsın.
  • temiz tutması imkansıza yakın ev. hele bir de evde boyuna tüy döken bir kedi ve kediyle yarışırcasına saç döken siz varsanız.*

    her gün evi süpürmekten bel fıtığı olacağım bu gidişle. bazen mikrofiber paspaslarla kuru temizlik yapıyorum ama süpürüp silmeyince de temizlik hissi vermiyor. sadece tüyleri ve saçları ortadan kaldırmış, evin geri kalanı pislikten yıkılıyormuş gibi hissettiriyor.

    halısız evi, eve yatılı yardımcı almadan temiz tutabilenlerin tavsiyelerine açığım.*
  • yazlık ev değilse çıplak evdir ve göz üşütür.
    yazlık evde bile sabah kalkınca soğuk taşa basmak istemem ve en azından yatağın yanında kilim, hasır falan ararım.
  • evi ferah ve geniş gösterir.
    temizlemesi de kolaydır.
    demode görünümden uzaklaştırır.
    halı yıkatma derdiniz olmaz.
    çocuklar rahat rahat at koşturur.
hesabın var mı? giriş yap