• https://www.birgun.net/…z-316057?utm_source=webpush

    18 eylül tarihli cumhurbaşkanı beyanı.

    covid 19 önlemleri konusunda cumhurbaşkanımız faturayı halka kesmiş görünüyor. yeniden belirli ölçülerde karantina ve bazı iş yerlerinde kısıtılma olabileceği anlaşılan açıklama.
  • ihale yine halka kaldı demek ki. cami açan, miting yapan, burada kendi halkıyla dalga geçerek çay dağıtan ve istanbul'daki yasakların sırf akp'ye 100 bin üye etkinliği yüzünden ertelenmesi başkalarının yüzündendi zaten. ne diyelim şu içer gibi yalan söyleyen bir iktidarın utanmasını beklemek de hayal oluyor. gerçi bu halk geçmediği yolların, binmediği trenlerin, taşıtların parasını kendi cebinden ödüyor. bunun da üstlerine kalması çok doğal.

    edit:ankara yüksek hızlı tren garı için hükumet liman-kolin-cengiz ortaklığına hazineden 27 milyon lira ödeyecek. 3 milyon yolcu garantisinin sadece 553 bini sağlandığı için geri kalanı gene halkın sırtına yüklendi. tüm bunlara rağmen hala bu iktidardan doğru işler beklemek bana çok komik geliyor. o para ile bu pandemi döneminde neler yapılabilirdi tahmin edelim. işsizlik bu kadar artmışken, çoğu kişi zor durumdayken iktidar halkını düşünmek yerine yandaş cebini doldurmanın derdinde.
  • (bkz: tabi lan manyak mısın)

    o halktan yıllardır biz neler çekiyoruz bir bilseniz sayın başkanım. hiç laftan anlamıyorlar 18 yıldır kendilerini fakirleştiren, aşağılayan, yok sayan bir partiyi iktidar yapıp o da yetmezmiş gibi delicesine iktidarın yaptığı her hatayı ölümüne savunuyorlar. ne deseniz az bu millete, ne deseniz haklısınız sayın başkanım, sırtından sopayı malından vergiyi eksik etmeyeceksiniz bu kendini bilmezlerin.

    debit : her millet layık olduğu şekilde yönetilir.
  • sıkı önlem demek ekonominin zor bir sürece girmesine sebep olabilir. reisi birileri yanıltmak mi istiyor anlamıyorum ancak reis bugüne kadar muhalifler gibi halkı suçladığıni hiç duymamıştım. ilginç.
  • sayın cumhurbaşkanımız'ın olaylar karşısındaki olağan tavrını düşünüyorum da bu sefer az bile söylemiş. artan covid-19 vakaları nedeniyle vatan haini veya terörist de ilan edilebilirdik. şükür, şimdilik sadece dikkatsiz olmakla itham ediliyoruz. yine de süleyman soylu'nun çıkıp, halkın tamamına ya da en azından muhalif kesimine yönelik bir tehdit savuracağı anı beklemiyor değilim...

    tanım: covid konusunda pik'i tuttuğumuzun, cumhurbaşkanı tarafından da kabul edildiğini gösteren açıklama.
  • sizin miting yapınca sorun yok, biz plaja restorana gidince sıkıntı oldu sanırım.
  • ya artık küfredeceğim, bir an için bırakın particiliği siyaseti, halk dikkat ediyor mu yani? bir cümlenin doğruluğunu söyleyene göre belirlemek mide bulandırıyor artık. kim söylemiş olursa olsun şu sözün anlamı faturayı halka kesmek değildir. halkın umrunda değil. kimse dikkat etmiyor, insanlar dikkat etmediklerini etmeyeceklerini sosyal medyada alenen ilan eder olmuş siz neyin derdindesiniz arkadaş? maske tak dendiği için kavga çıkaran insanlar var ve hiç de az değiller.

    tanım: siyasetten bağımsız düşünülmesi gereken söz.
  • bu açıklamayı cuma namazı çıkışı yapmış olması halkın ne kadar suçlu olduğunu ortaya koyuyor zaten.
  • halkımız mitinglere zoom ile bağlanarak katılmamıştır.
  • 50 kişiyle aynı dolmuşa binerek işe gitmek zorunda olan halk dikkatsiz, evet...
hesabın var mı? giriş yap