• %70i laktoz bik bik bik...
    siktir diyorum efeem.
    yıllardır okul sütü dağıtılırken neredeydiniz?
  • ekrem imamoglu'nun sagliga faydali icraati. uzmanlar, kemiklerin yapı taşı olan kalsiyum açısından en zengin ve vücutta kullanılabilirliği en yüksek besin olan sütün her gün düzenli olarak tüketilmesini öneriyor. özellikle büyüme çağı (6 - 10 yaş) ve ergenlik döneminde (10 - 18 yaş) gelişimin sağlıklı bir şekilde tamamlanması için gerekli vitamin ve minerallerin düzenli olarak alınması gerekiyor. avrupa’da yıllık kişi başı süt tüketimi ortalama 59.4 olarak kaydedildi, türkiye ise yılda sadece 34 kg süt tüketimi ile ortalamanın altında kaldı. ulusal süt konseyi, süt tüketimi için milli çağrı yaptı. https://www.haberturk.com/…kadar-sut-iciyor-1873890
  • tire süt kooperatifinin sütleri çok lezzetli, bu kooperatif ilk organik pastörize süt üreten firma

    tesisleri çok temiz gezdim gördüm oradan biliyorum. entegre markasını tüm marketlerde gördüğümüz firmaların tesislerinden farkı yok

    kooperatiften alınması iyi olmuş, çiftçimizin yüzü gülsün
  • ücretsiz olması çok sömürüleceğine işarettir. bizim milletimiz açgöz biraz, durumu iyi olsa bile o sütü bir yolla alır. düşünce güzel uygulama başladığında göreceğiz.
  • bu işe populist hareket diyeni alacaksın. kulağından tutup süt nedir bilmeyen çıcukların yaşadığı yerlere götüreceksin. kafasını duvara vura vura göstereceksin sütün ne olduğunu bilmeyen bilsede ayda yılda bir içebilen çocukları .

    sonra o çocukların baba larını abi lerini ailelerini göstereceksin. o adamların yarısının karısının eline çocuğa süt alsın diye para verilse bunu önce ekmek almaya harcayacaklarını. kalan yarısının da karısının elinde bi kuruş para görse bunu şans oyunları na sigara ya içki ye harcayacağını göstereceksin.

    göstermekle kalmayıp o adamlara bi güzel dövdüreceksin.

    nerde ergen nerde mal nerde ilgi orospusu varsa topladılar sözlüğe.

    çok acaip amk. çok.
  • kimse yazmamış
    (bkz: okul sütü)
  • ankara’da da başlamış olan uygulamadır.

    halk ekmek’in satış mağazalarında raflarda yerini alan 3 litrelik sütlerin yanında probiyotik zengini ev yapımı yoğurt mayası da armağan edilecek. kırsal bölgelerdeki üreticilerden temin edilen ve atatürk orman çiftliği tesisleri’nde dolumu yapılan günlük sütler, 16 tl’den satılacak.

    haber
  • dışarıdan bakıldığında popülist bir davranış, makarna kömür benzeri bir harket gibi görünse de öyle değil aslında.

    çocukların, fakir çocuklarım süt içmesi önemli ancak bence de bu tip şeyler bedava olmamalı. ama bu halk süt projesinin sürmesi ve destek bulması için geniş kitlelerin ufak da olsa bir çıkarının olması lazım.

    bu projede asıl önemli olan şey yıllardır devleti yönetenlerin yapamadığı veya yapmadığı bir şey aslında. çiftçiye doğrudan destek, sübvansiyon. burada ibb çiftçilerden ve özellikle istanbul çevresinde olanlardan sütlerini toplayıp onları destekliyor ve kalkınmalarını sağlıyor. aslında en önemli nokta bu. benzerlerlerini avrupa ve amerikada çok görüyoruz. çiftçiye mazot desteği ve kredi vererek çiftçiyi ve hayvancıyı ancak tembelliğe alıştırırsınız. bu modelle üreten kişilerin daha da çok üretmesi için güven veriliyor.
    bir ülkenin ekonomisin gelişmesi, kalkınma ve alım gücünün artması için ilk önce gıda fiyatlarının düşük ve stabil olması lazım. bunu sağlarsanız ülkeniz refah ülkesi olmaya ve her gelen dış baskıya dayanmaya başlar.
    bakın 2 yıldır yerli muz fiyatları 8 - 10 tl arasında gidip geliyor. genelde 9 lira civarında. çünkü ülkemizdeki muz üretimi fazla olduğu için fiyatlar artmıyor. aynı şeyi un, şeker, yağ, et, sebze ve meyvede olduğunu düşünün. dolar ne kadar artarsa artsın mazot ne kadar artarsa artsın bunun ürüne etkisi sırlı olur. zaten o dalgalanmaları yerli muz fiyatındaki sapmalardan görebiliyoruz.
    gıda enflasyonu %5'in altında olduğunda türkiye çok hızlı bir şekilde gelişir. 4 kişilik ailenizin aylık gıda masraflarının 300 tl olduğunu düşünün. sucuğu kaşarı her şeyi olsun. işte o zaman enerji ve kira masrafları da düşünce asgari ücret yaşanabilir minumum maaş olur. tabi bu işin ihracat kısmı da var.
    biz akp gelene kadar buğday ihraç eden şeker ihraç bir ülke iken şimdi bunları ithal eden bir ülke haline geldik. 94 krizinde açım diyen pek yoktu çünkü türkiye ekonomik krizde de olsa kendi kendine yetebilen 7 ülkeden biriydi.

    işte bu saydığım sebeplerden ötürü bu projeyi çok kıymetli buluyorum. eğer halk süt marketlerde satılıyor olsaydı normal süt fiyatından 1 tl fazla verip yine halk süt alırdım desteklemek için. istanbul ve ankara belediyelerinin bu konudaki çalışmaları inşallah ileride ülkedeki iktidar değiştiğinde yeni gelen iktidar tarafından sürdürülüp desteklenir. büyük sorunlarımızın çözümü için ciddi ve kapsamlı bir tarım reformuna ihtiyacı var türkiye'nin.
hesabın var mı? giriş yap