• 21 yaşında, 1.5 yıllık bir işletmeciyim. hiçbir destek almadan,borçlarla dükkan sahibi oldum.zaten ekonomik krizden dolayı zor ayakta dururken, şimdi de virüs sebebiyle dükkanım kapatıldı. mart'ın başında oluşan virüs haberlerinden sonra müşterilerimiz gelmemeye ve yeni müşteriyi bırakın, eski müşterilerimizden de taksit alamamaya başladık.cumhurbaşkanımızın medyada esnafa destek haberlerine uyarak,bugün çaresiz şekilde ilk önce kaymakamlık ve valilik ile görüşmeye gittik. hiçbir şekilde destek veya yardım olmadığını sert bir şekilde söyleyerek benim gibi mağdur bir çok insanı azarlayarak kovdular. sonrasında oradan halk bankası'na geçtim.kredi başvurusu için gerekli belgeleri eksiksiz hazırlayıp gittim. bankada çalışan memur bana banka skorumun 1100 olduğunu,1300 puan olması gerektiğini,hiçbi şekilde bu destekten yararlanamayacağımı söyledi.benim 1300 skorum olsa zaten 25+25 bin tl kredi için bu paketten yararlanmam.talep ettikleri puan ile diğer bankalardan fazlasıyla beni rahatlatacak bi tutar çekebilirdim. ben aylık ortalama 40.000 tl ödemesi ve gideri olan bir esnafım.bu şekilde nasıl ayakta duracağımı şaşırdım.yaşıtlarım elinde kahve bardağıyla sağdan sola koştururken,ben 13 yaşından beri hem okuyup hem çalışıyorum.karşılığı bu olmamalı. bu süreçte ne yapmam gerekiyor bilmiyorum gerçekten güçlü bir yapım olmasına rağmen hayatımda ilk kez canıma kıymayı düşündüm.bu konularla ilgili yardımları,gelecek gelişmeleri bilgilendirecek biri olursa çok sevinirim.
  • son maddesinde başvuranın genel sağlık sigortası ve vergi borcu bulunmaması koşulu yer alır.
  • olmayan destek paketi. sgk, vergi borcun olmayacak. kkb 1300 ve üzeri olacak. ee o zaman ben her yerden kredi çekerim. 25 değil 55 çekerim. ne anladık bu işten.
  • haklı bir sitemdir.
    her konuya millet can derdinde vs. diyerek elinde bir demet virüsle gelenler peydah oldu bugünlerde. her koşula uygun bir felaket senaryosu yazıyorlar. adam kredi çekemiyoruz diyor, yukardaki de bankalar virüs merkezi oldu diyor. ne alaka dalyarak?
  • hükümet ne zaman sıkışsa ortaya attığı hayali desteklerden bir tanesi. bu şartlara sahip olan tc vatandaşı %1 falandır. ha diyelim ki şartları hafifletip tüm esnaflara verdi bu krediyi, denize düşüp yılana sarılmak denir buna. hükümetin, über süper eşsiz dahiyane destek fikri, halkı her zaman olduğu gibi yine bankaların kucağına atmak mı? ne diyelim, hele bi atlatalım şu günleri, elbet hesaplaşırız...
  • kardeş derdin ne iş kurup, döndürmeye çalışıyorsun? bu ülkede emeğe değil cüzdana ve zengin yandaşa saygı var, destek var anlayamadın mı? o paketler, destekler senin benim için değil müteahhit yandaş için, gerisi vitrin süsü sadece. allah yardımcın olsun, emeklerin boşa gitmez inşallah.
  • hocam kkb 1300 ise sana kredi değil bakkaldan veresiye ekmek vermemek lazım kusura bakma
  • rezalettir. sonucu cinayettir. ticareti durdurmadan sosyal mesafelendirmeyi sağlayamazsın. ama köşeye sıkışmış esnafa tek seçenek olarak borçlanmayı sunarsanız, herkesi bankaya toplarsanız, çalışanları hafta sonu bile işe çağırırsanız insanları öldürürsünüz.

    birçok şubede kovid-19 tespit edilmiş, bazı şube çalışanları ve aynı servisi kullanan çaışanlar karantinaya alınmış durumda. esnafa krediyle birlikte koronavirüs de veriliyor.

    https://plazaeylem.org/…yon-cumlelerinin-hukmu-yok/

    https://www.gazeteduvar.com.tr/…lasma-riski-olustu/
  • 1600 puan ile alamadım kredi.
hesabın var mı? giriş yap