• türkiye komünist partisi tarafından; işçilerin, işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin, kadınların, çocuklarımızın, kısaca tüm emekçi halkımızın iktidarı için, 20 ocak-20 şubat tarihleri arasında giriştiği atılım hamlesinin sloganı. alternatifsiz değiliz. insanca ve kardeşçe bir ülke kurmak için halkın seçeneğini güçlendirmeli, boyun eğmemeli ve mücadeleye omuz vermeliyiz.

    "çürümüş düzenin yıkılması için ayağa kalkan bir halk bugünkü gibi çaresiz olmaz, sömürücüler adımlarını on kez düşünerek atarlar. tkp “düzen değişikliği uzun iş, bugün ne yapacağız” diye soranlara, bugünü de yarını da kazanmak için güçlerimizi birleştirmek ve bir avuç soyguncuyu başımızdan atmak için harekete geçmemiz gerekiyor yanıtını veriyor. bu doğrultuda işçiler, işsizler, emekliler, yoksul köylüler için her gün daha dayanılmaz hale gelen ekonomik güçlüklere karşı birlikte mücadele ve dayanışma kültürü ile durmak için yeni kanallar açılacak, “örgütlü bir halkın kazanacağı”nı gösteren yeni örnekler yaratılacaktır.

    türkiye komünist partisi 2017’nin son çeyreğinde yaygınlaşmak ve örgütlenmek için yeni bir hamle başlattı. edirne’den ardahan’a emekçi halkın seçeneğinin türkiye’nin her tarafında kendisini hissettirmesi için yeni il ve ilçelerde bina açtı. üye sayısında büyük bir artış var. 2018’de bu örgütlenme hamlesi yeni bir evreye taşınıyor. “tkp her yerde” hedefi doğrultusunda yürütülen çalışmalar sonunda türkiye komünist partisi kendisine hak veren ama tereddüt eden geniş bir kesimle daha yakından temas edecek, onların elinden tutacak ve çaresizlik hissini ortadan kaldıracaktır.

    tkp 20 ocak-20 şubat tarihleri arasında “halkın seçeneği güçleniyor” sloganıyla özel bir örgütlenme dönemine giriyor. 1920 yılında kurulan türkiye komünist partisi’nin anadolu’da verilmekte olan antiemperyalist savaş sırasında katledilen 15 üyesini de anacağımız bu bir aylık süre boyunca türkiye komünist partisi yeni birçok bina açacak, 15 yerde halkla buluşma toplantıları düzenleyecek, eşitlik tutkunu çok sayıda kişiyi parti saflarına katacaktır.

    türkiye çaresiz değildir, halkın gerçek seçeneği güçlenecektir."

    nasıl mı?
  • her gün, güvenliksiz iş koşullarında çalışan işçilerin öldüğü,
    elimizi sallasak maaşlarını alamayan işçiye çarptığı,
    şeyma subaşılar gibi emekçinin üzerinden semirenler dışında herkesin mutsuz olduğu,
    bir yanda tekneleri olan çocuklar varken bir yanda okula giderken ayağına giyecek ayakkabı bulamayan çocukların yaşadığı, hatta atölyelerde, fabrikalarda, tarlalarda çalıştırıldığı,
    doğanın katledildiği,
    eşitsizliğin kol gezdiği bir düzenin devamına inanıp da

    eşit, özgür, dinle köleleştirilmeyen insanların yaşadığı bir düzenin mümkün olmadığını düşünmek dünyanın en saçma şeylerinden biri olsa gerek. esas bu düzenin sürebildiğine şaşmak gerek. sonra da neden oluyor diye sormak.

    bu düzen sürüyor çünkü bu düzeni yıkabilecek tek güç olan işçi sınıfı gücünün farkında değil.
    bu düzen sürüyor çünkü bu düzenin mezar kazıcısı olacak işçi sınıfı henüz elindeki kazmanın küreğin farkında değil.

    türkiye komünist partisi işte bu seçeneği güçlendirmek için mücadele veriyor ve tüm işçileri, emekçileri, öğrencileri, aydınları, ilerici ve eşitlikçi herkesi halkın seçeneğini güçlendirmeye çağırıyor.

    çünkü daha iyi bir ülke, daha iyi bir dünya mümkün.
  • sahte düzenin patroncu/paracı siyasetine karşı; üretenlerin, aydınlık bir ülke hayali kuranların, teslim olmayanların, kardeşçe geleceği inşa edenlerin, bir araya gelmesini çağıran slogan.
  • türkiye komünist partisi'nin, 31 ocak izmir toplantısıyla hız kesmeden yükselen örgütlenme atılımı.

    -10 şubat 16.00 adana'da, şirin park otel
    -10 şubat 18:30 ankara'da, batıkent meydan avm konferans salonu

    sonrasında; antalya, maraş, edirne, çanakkale, bursa, samsun, denizli, konya, eskişehir illerinde boyun eğmeyenlerle omuz omuza vermek için devam edecek.
  • halkın seçeneği her zaman bütçesine uygun olandır, diyerek mevzuyu başka bir boyuta taşımak istiyorum.
  • türkiye komünist partisi'nin dolu dizgin devam eden örgütlenme atağı. geçtiğimiz hafta boyunca; sarıyer toplantısı, samsun toplantısı, maraş pazarcık toplantısı, çanakkale toplantısı, bursa toplantısı ile amasya ve edirne keşan örgüt binalarının açılışlarıyla hız kesmemiş.

    sırada denizli, konya, eskişehir ve üsküdar toplantıları var. boyun eğmeyenler çabalıyor, mücadeleye inananlar yan yana geliyor ve evet, halkın seçeneği güçleniyor.
hesabın var mı? giriş yap