• 1980'li yılların bilgisayarlı hayata geçiş dönemini konu alacak ve icatlarıyla o dönemin en büyük bilgisayar odaklı şirketleriyle kafa kafaya gelecek olan çok zeki mühendislerin hayatına odaklanacak. dizi, bilgisayar ve internet ile alâkalı neredeyse tüm büyük şirketlerin merkezi ya da çıkış yeri olan silikon vadisi‘nde geçecek.

    oyuncu kadrosunda lee pace, scoot mcnairy ve kerry bishé var. dizinin yapımcısı jonathan lisco.

    ilk sezonu da 10 bölüm olacakmış.

    kaynak
  • mad men in acısını hafifletmek için yapıldığını düşündüğüm dizi. ama bu zinciri iyi yaptılar o yüzden bu dizide güzel olur. sopranos sonrası mad men gibi bir gerçek var.
  • ilk bölümü malum ortamlarda yerini almış dizidir.
  • güzel dizi.
    kendisini rahat izlettiriyor ve de ilk bölüm itibariyle konusunun çok zengin ve rahat bir kaynaktan beslendiği söylenebilir.karakterleri de olabildiğince değişik ve uç seçmeleri iyi olmuş, karakterlere göre güzel oturmuşlar. ileriki bölümleri beklemekteyiz.
    perşembe gününün dizisi olacağı benziyor benim için...

    --- spoiler ---

    holy shit

    --- spoiler ---

    +müzikleri de baya güzel seçilmiş.
  • ilk bölümü yayınlanmış 80 dönemi imb ve apple'ın tekelleştirdiği bilgisayar sektöründe daha iyi sistemler yaratmayı planlayan, 'wozniak' ve 'jobs' ikilisine benzeyen iki kişinin etrafında dönen dizi. bu diziyle beraber amc kendini aşmaya başladı diyebiliriz. neredeyse hbo kadar iyi yapımlar çıkarmaya başladılar. breaking bad, mad men ve walking dead'den sonra turn şimdi de halt and catch fire.

    --- spoiler ---

    1. bölüm itibariyle güzel bir başlangıç yapıp beklentiler oluşturdu. karakterler şimdilik fena değil. "abi coder dediğin adam şişko gözlüklü nerd tiptir onun yerine seksi kız koyalım" furyası ne zaman başladı bilmiyorum ama şu 'kısa saçlı seksi bilgisayarcı kadın' modelinden burada da var. iyi güzel hoş ama gerçekçilikten uzak. ayrıca 90'lara daha çok var. macmillan baya hırsılı bir karakter sanırım kayıp 1 yılı bu işi planlamakla diye içimizden geçiriyoruz. gordon ise dönemin bilgisayar dehalarından tekelleşme yüzünden tıkılıp kalmış. donanım işinde açık mimariyi bulup şimdiki toplama pc'lerin atası olarak kabul edeceğiz sanırım.

    üstte de belirttiğim 1970'lerin sonu gibi apple ve ibm gibi firmaların aldıkları patentlerle piyasayı tekelleştirdiği bir dönem. http://cdnimg.chip.gen.tr/…/2013071714215866072.jpg
    yani geliştiricilerde bu firmalara karşı açık bir nefret ve korku var. dizide bu açık bir şekilde gösterilmiş. özellikle avukatlarla gelen bir ibm ordusu güzel bir sahneydi. fakat dönem dizisi dedik ama küçük bir sahnede reagan diyaloğu dışında dönemle ilgili çok az şey duyduk. o mad men dönem atmosferini istiyoruz.

    sonuç olarak gelecek vaad ediyor. amc dönemin önemli olayları yerine kıyıda köşede kalmış can alıcı hikayeleri işlemekte usta. umarım başarılı bir seri olur.

    --- spoiler ---
  • ibm ordusu gelirken çalan müzik bonobo-cirrus
  • atari, commodore 64, ibm neslinin çocuklarının oldukça hoşuna gidecek olan yepyeni amc dizisi.
  • mad men'in terk etme sürecinde ilaç gibi gelmiş yeni dizi.
  • imdbye göre ilk bölümü i/o adıyla bugün yayınlanacaktır.
    gösterimden neredeyse 2 hafta önce torrent'e düşmesiyse yeni bir pazarlama stratejisi gibi. neyse konu itibariyle hem ilgi çekici hem de ya efsane ya kestane olacak bir diziye benziyor.

    izleme ardından edit: sevdim baya ilk bölümü, hakkate nip-tuck'ı hatırlatıyor, bi de sakallının karısına musallat olmasın takım elbiseli dayı. bi de sonunda kesin bi kazık atılır sakallıya.
    ayrıca ibme nasıl bu kadar rahat sallayabiliyorlar, ilginç.
hesabın var mı? giriş yap