• ortadoğu ve arap coğrafyası üzerine sendika.org başta olmak üzere çeşitli internet haber sitelerinde, bazı yerel dergi ve gazetelerde yazılar yazan ve çeviriler yapan hataylı eğitimci, yazar.

    arapça kaynaklar başta olmak üzere yazar seymour hersh ve arap coğrafyasında süreci birebir yaşayanlardan analizlerle derlenmiş, suriye saldırısının arkasındaki asıl gerçekler, arap baharı aldatmacası ve medya yalanlarının birinci ağızlardan çevrildiği ve kısa bir süre sonra * bütün kitapçılardan temin edebileceğimiz akp'nin suriye savaşı adlı okumaya değer bir kitap çalışması da vardır.

    kitap sadece suriyeli yazarlarla sınırlı bir derleme değil; arap coğrafyasından mısır, lübnan, fas, tunus, cezayir vs. gibi ülkelerden de suriye'ye bakışı ele alıyor.

    edit: imla.
  • takip edilesi sosyal medya adresleri şu şekildedir;

    twitter
    blog
  • libya'da kanlı bahar adlı ikinci kitabı çıkan araştırmacı yazar.

    kitabın tanıtımı

    satın almak isteyenler için;

    1. alternatif.
    2. alternatif

    not: büyük beğeni kazanan akp'nin suriye savaşı adlı kitabını da satın almak isteyenler için adres.
  • tüyap kitap fuarı imza gününde tanışma fırsatı bulduğum güzel insan. kısa bir süre konuşmamiza rağmen kalitesini çabucak belli etmiştir. kitapları okunası.
  • twitter bio’sunda kendisini şöyle tanımlamış: eğitimci & araştırmacı yazar.

    yazılarına kaynak çeşitliliği için zaman zaman bakınıyorum. bir kere de canlı dinleme durumum oldu.

    izlenimim şudur ki; vakit kaybı. takip ettiği coğrafyadaki vakalara mütemadiyen siyasi görüşü üzerinden gerekçe üretme gayretinde. yazı dilindekini biraz toparlasa da konuşurken retoriği yerlerde. ortaokul çocuğu gibi betimleme yapıyor. işin kötüsü cidden uzman edasıyla yorumluyor.

    söylemiştim ama yine cilasını çekeyim; açık ve net vakit kaybı. hanımefendinin gözü kapalı muhaliflik tadındaki tespitleri yerine muhalif bi’ gözden tespit merak ediyorsanız, fehim taştekin okuyabilirsiniz. fehim de saçmalama konusunda kimi zaman müthiş ataklar yapsa da en azından tutariyet barındırıyor.
  • ((bkz: hamide rencüzoğulları)

    günümüzde de artıgerçek.com haber sitesinde dış politikaya ilişkin yazılar yazıyor. soyadının değişmesi de belki boşanmış olmasından kaynaklanıyor olabilir ama kesin bilmiyorum.

    tekin yayınevindeki biyografisi şu şekilde:

    "1965 yılında hatay’ın samandağ ilçesinde doğdu. ilk ve orta öğrenimini samandağ’da, yüksek öğrenimini ankara üniversitesi dil ve tarih coğrafya fakültesi felsefe bölümünde tamamladı. sistematik felsefe ve mantık anabilim dalında lisansüstü eğitime devam ederken, k. maraş andırın lisesi’nde felsefe grubu öğretmenliğine atandı. öğretmenliğinin birinci yılını tamamlamadan, lisansüstü eğitim gördüğü anabilim dalında araştırma görevlisi oldu. ancak yök’ün araştırma görevlilerini güvencesizleştirdiği 50/d maddesine dayanarak, bir yıl sonra sözleşmesi feshedilip, üniversiteyle ilişiği kesildi. 1992 yılında tekrar öğretmenliğe döndü. halen ankara’da felsefe grubu öğretmenliği yapıyor. eğitim emekçilerinin güvencesizleştirilmesi ve eğitimin piyasalaştırılmasına karşı aktif olarak sendikal mücadelenin içinde yer aldı. eğitim sorunları ve eğitim emekçilerinin mücadelesiyle ilgili sendika.org’ta makaleleri yayımlandı. suriye’ye yönelik emperyalist saldırının başlaması üzerine bu konuda inceleme ve araştırma çalışmalarına başladı. haziran 2011’de suriye üzerine yazdığı ilk yazısı “suriye gerçeği: savaş kapımızda, duyan var mı?” bunu diğer yazıları takip etti. ayrıca suriye ve mısır’la ilgili arapçadan çevirdiği makaleleri bir çok haber sitesi ve dergide yayımlandı. hamide yiğit’in “akp’nin suriye savaşı-erdoğan’ın yıkılan hayalleri” adlı kitabı tekin yayınevi’nce “dünyayı anlamak-ortadoğu serisi” kapsamında yayımlandı. libya’da kanlı bahar yazarın ikinci kitabıdır."
  • kendisini sadece twitterdan tanıdığım kişi.
    çok enteresan bir insan olduğu izlenimi verdi bana.

    mesela rusya, ukrayna'yı işgal ediyor. hamide hanım diyor ki, "ukrayna nazi"
    yav adamlar neden nazi olsun? adamlar ab'ye girip batı bloğuna entegre olmak istedi diye neden işgal edilsin? bugün türkiye'nin %90'ına sorsak, "batıda yaşamak ister misin?" diye koşarak giderler. ukrayna'lı arkadaşlarımız da ülkelerinin vaziyetinin daha iyi olması için batılılaşmayı deniyor besbelli.

    şimdi de doğrudan hamas haklı demiyor ama "israil'de şunu yaptı, israil'in desteklediği örgütün yöneticisinin babaannesinin edebiyat öğretmeninin torunu dominik cumhuriyeti'nde filistinli bir adamın köpeğinin suratına tükürmüş." gibisinden argümanlar dile getiriyor.
hesabın var mı? giriş yap