• hamilelikten sonrası daha korkunç. boku, bakımı, sorumluluğu vs vs.

    (bkz: linç is coming)
  • yıllardır düşündüğüm ama dillendiremediğim şey. çok tuhaf değil mi yaa? küçük bir insan var ama karında? çok ilginç böyle kafası gözü falan var. mesela doğduktan sonra ayyy agucuk bugucuk diye sevilen şey birkaç gün önce tamamen başka bir insanın içindeydi, içinde! tövbe est.
  • hiç de korkunç bir şey değil aksine sevimli bir şeydir. zira insan yavrusu, o minnacık varlık annesinin koruması altında olgunlaşmaktadır.

    yumurtadan mı çıksaydık onu mu istiyorsunuz?
  • yumurtadan çıkabilirdik bence. sırf bu yüzden üremeyi çok istemiyorum. bence de çok garip bir durum.
  • hamileligi yasamadan once ben de boyle dusunuyordum. gobeginde bir canli var. hareket ediyor, uyuyor, uyaniyor, hickiriyor. hatta son aylarda durum o kadar enteresan bir hal aliyor ki, bazi pozisyonlarda elini ayagini icerden ittiriyor sen de bunu disaridan goruyorsun. insan panik atak gecirir cikarin bunu icimden diye degil mi? hayir iste... hormonlar sagolsun sen o canliyla oyle bir bag kuruyorsun ki aklina bile gelmiyor-mus bu dusunceler. ben de hamileyken gordum yasadim bu durumu. dusunun, dogum oncesi besigi yatagi her sey hazir ama bebek senin karninda bir gun sonra ordan cikip yataginda uyuyor... insan cildirsa yeri ama sanirim isin mucize kismi da tam olarak bu. cildirmiyorsun :)
  • toplum baskısından dolayı pek dillendirmemiş olsam da bugüne kadar, bence de korkunç ve hatta biraz da iğrençtir.

    bir şey var içinizde git gide büyüyor organlarınıza baskı yapıyor, kemiklerinizi yamultuyor, derinizi çatlatıyor, dışarı çıkmak için geri sayım yapıyor. karnınızda başka bir kalp, beyin var.

    ve ondan kurtulmanızın tek yolu iki parmak boyutundaki vajinadan 4 kilo bir canlı çıkarmak. vazgeçmek yok, kurtuluş yok (büyük bebeklere kürtaj izni olsa bile o doku vajinadan çıkmak zorunda). önce kilolarca ağırlıkta yekpare bir canlı çıkıyor içinizi zorlaya zorlaya, sonrasında yarım kilo kadar bir kan/yumurta akı karışımı gibi görünen plasenta başlıyor çıkmaya ve o şey bebek ve size göbekten bağlı/bağlıydı. uzaylı filmi olsa iğrentiden korkudan geberirsiniz o derece.

    hamilelikteki bulantı, yüksek tansiyon, şeker gibi şeyleri ve doğum acısını saymadım bile, vajinayla anüs arasındaki boşluğun yırtılması sebep olabilen bir olaydan bahsediyoruz ayrıca, ben anlamıyorum insanlar nasıl bunun çok güzel olduğunu söyleyebiliyorlar.
  • o kadar hormonu sana basalim, tepeden tirnaga bir rahatlarsin ki sorma gitsin.
hesabın var mı? giriş yap