• nadirde olsa ilk ayda mümkün olan bir durumdur. ayrıca ilk üç ayda adet kanaması gibi olmasada ufak ufak kanamaların olmasıda normaldir. asıl korkulması gereken 3 aydan sonra meydana gelen kanamalardırki bunlar düşük tehlikesini işaret edebilir.
  • halk arasında "üstüne görmek" tabir edilen bir durumdur.
  • hamile oldugunu sanmak ile hamile olmadigini anlamak arasindaki ince cizgi.
  • hatun kişinin güvenli bir metodla korunuyor olsa bile (çünkü teorikte ve pratikte tüp ligasyonu bile % 100 koruyucu değildir) aklından çıkarmaması gereken olasılık. az görülen ancak az görülse de görüldüğü zaman özellikle de gebelik planlanmıyorsa büyük sıkıntı yaratabilecek , mesela gebeliğin büyüyerek legal kürtaj süresini aşmasına sebep olabilecek durum. bu yüzden adeti beklediğinden erken ya da geç gelen, alıştığı kıvam ve görüntüden farklı mesela pıhtılı olan, miktarı her zamankinden çok ya da az olan, adeti alıştığından kısa veya uzun süren kısacası '' lan bi anormallik var sanki bu sefer'' hissi yaşayan bayanların test yaptırmasında yarar vardır, bir şey kaybetmezler.
  • "üstüne görmüşümdür" ya da "normal canıım, olacak bu kadar da" diye kesinlikle ihmal edilmemesi gereken durumdur, kontrol ettirmekte fayda vardir. zira bu kanama bir tür dis gebelik belirtisi olabilir. üstelik kanama dış gebelikten kaynaklanıyorsa anne için de hayati önem taşıyan bir sürece girilmiş demektir.
  • bazen doğuma kadar her ay gerçekleşir.
    aynı anda korunmanın bin tanesini uygulasa bile, kadının taaa menapoza kadar her ay gebelik testi yapmasına neden olur.
    garibime yazık, menapozda bile hormon testlerine filan güvenemez habire test yapar.
  • bazen annenin gebeliği 6 ay gibi çook zaman sonra farketmesine sebeb olur.
    olmaz demeyin annenin yaşı küçükse etrafında da yol gösterecek biri yoksa gebelik anne açısından sadece 3 ay sürebilir.
    cem uzan vaadleri gibi.... :)
  • embriyo icin islerin yolunda gitmedigine delalettir,

    anne adayının hemen bir dr'a gorunmesi gerekmektedir. alınabilecek tum onlemler alınmalı, sakin kalamay calısılmalı mumkun oldugunca iyi bir sekilde istirahat edilmelidir.

    (bkz: bebe aspirini)
    (bkz: progestan jel)
    (bkz: yatak istirahati)

    (bkz: missed abortus)
  • öncelikle gebelikte adet olmaz. döllenmeden sonraki 13.günde henüz embriyoda damarlanma iyi gelişmediği için, anneden gelen kanın blastositi besleyen lakünalar içinde fazla birikmesi nedeniyle implantasyon bölgesinde kanama görülebilmektedir. 13. gün adet döngüsünün 28. gününe denk geldiği için menstruasyon kanıyla karıştırılabilmektedir.
hesabın var mı? giriş yap