• doğmamış çocuğun potansiyel katilidir. hamileyken sigara icmek ciddi anlamda psikolojik rahatsızlık belirtisiyken, annelik hislerini bile eritmiş sigara bağımlılığına söz geçiremeyen bu kadın suçludur! kesinlikle yargıda bu konunun bir yeri olmalı ve kadın cezalandırılmalıdır..

    (bkz: mahkemede sucluyu parmakla gostermek)
  • en iyi ihtimalle dünyaya astım hastası bireyler kazandıracaktır.yapılmaması gereken bir aktivite onun yerine su içsinler meyva suyu içsinler değil mi ama.
  • ağzına ağzına vurulası kadındır
  • çocuğu doğurduğu halde annesi olamayacak kadındır, o sıfata layık değildir.
  • italiensk for begyndere adlı filmde kız kardeşiyle yeni tanışan kadın onun sarsaklığına, sakarlığına ve aptallığına şaşırınca arkadaşının ona annelerinin ona (kızkardeşine) hamileyken çok fazla sigara içtiğini söyleyişini ve sonra o sarsak ve aptal kadının masaya geri dönüşünü, bir hayatın heba olmuşluğunu ne kadar iyi ifade ettiğini hatırlattı bana bu kadın.
  • çocuğunun iradesi dışında nikotin almasını sağlayan kadındır. bu kadın ilerde çocuğu büyüyüp sigaraya başladığında ayrıca çocuğu azarlayıp dövecek kadındır. afferimdir bu kadınlara. çok bilinçli bir toplumun bilinçli bireyleridirler. ki bilinci bile oluşmamış bir canlıya, daha birey olamamış bir canlıya zorla, isteği dışında bir şeyler vermektedir.
  • hunharca ve acımasızca eleştirilen kadındır...
    yasal olarak bakkallarda ve marketlerde satılan bir ürünü düzenli olarak kullanması anladığım kadarıyla katil, bilinçsiz, zorba vs gibi sıfatlarla süslenmesine yol açmaktadır. buraya kadar istemesem de kerhen onaylıyorum ancak mahkemelerde yargılanmalıdır ve yasal olarak cezalandırılmalıdır vs. şeklinde tezahür eden bir düşünce bende rahatsızlık yaratmaktadır.
    sonuçta bir annenin olabilecek en değerli varlığı olan yavrusuna yaptığı kötülüktür ve sorumluluğu verilebilecek her cezadan daha büyük bir olgudur.
    eğer yargılanmalı, asılmalı, kesilmeli diyeceksek; her türlü düşünce akımına uyarak bir takım bilimsel olarak kanıtlanmış hipotezleri göz ardı etmemiz gerekmektedir.
    (bkz: pipisi kesilen çocukta oluşan travma)
    yazarın notu: ulan oğlunu sünnet ettirdi diye herkesi yargılayın o zaman sonuçta çocuğa bilimsel olarak zarar vermekte. gerekliliği/gereksizliği konusunda tartışmaya girmiyorum bile.

    bu göz ardı ediş ise ne toplumumuza uygundur ne de bilimi toplumumuza uyarlamaya çalışan bilim adamlarımıza.

    (bkz: hamile değilim erkeğim)
    (bkz: evet sigara içiyorum lan ne var)

    not: bu görüşler, sigara içen, çocuk planlayan, ardından da hamile kalan ve bu olayın getirdiği sorumluluk duygusu yüzünden sigarayı bırakmış bir prensesin ezgin kocası tarafından yazılı hale getirilerek size sunulmuştur.
  • olabilir olandır. ne yazık ki var böyle kadınlar, hamileyken yada bebek emzirirken sigara içen.. psikolojik destek almalıdırlar illa ki ve bu destegi almak utanılacak bişey degildir.
  • az önce haberlere konu olan, sigara ictigi icin cocugun antisosyal olmasına, matematiksel hafızanın düsük olmasına vb.. neden olan kadındır.
  • çocuk bir bireyse, bebek bir bireyse henüz doğmamış olan bebek de bir potansiyel bireydir. bu durumda her nasıl ki çocuğuna kötü muamele gösteren ebeveynlere hükmeden kanunlar sabitse bebek doğmadan önce de kendisine uygulanan bir takım olumsuzlukların tespit-yasama aşamaları yine yazılı kanunlarda yer almalı, takip ve tatbik edilmelidir.

    potansiyel bir bireyin; daha doğmadan yaşayacağı, ileride yaşayacağı sağlık sorunlarının ve hatta öyle ki kendi rızası dışında oluşmuş bir durumun doğrudan muahttabı olmasının sorumlusu olan kadın gerçek anlamda bir "potansiyel katildir"

    kaldı ki ülkemizde halen "kürtaj" olayı için bile hukuki zemin çok netleşememişken ve yaptırımları muallakta kalmışken böylesine ince bir konunun (sadece sigara değil, hamileyken alkol, uyuşturucu-uçucu madde, tehlikeli diyetler, zararlı medikal ürün kullanımları da var olmalı) tck ve daha önemlisi kamu ahlak ve bilinç yapısında yer almasının sağlanmasını istemek herhalde abes kaçmış olabilir. kaçmasın.

    bu kadınımızın yaptığının "bir adamı bir çuvalın içine sokup ağzından duman vererek öldürmekten" farkı yoktur.
    o çuvalı o haliyle sırtınızda taşısanız da farketmez..
hesabın var mı? giriş yap