• (bkz: knut hamsun)
  • nobel ödüllü norveçli romancı knut hamsun ve karısı marie hamsun'un nazilere olan açık desteğini ve savaştan sonra ailesinin norveç'te yaşadıklarını anlatan 1996 yapımı biyografik bir film.

    hamsun'u bergman sinemasından tanıdığımız isveçli efsane aktör max von sydow oldukça başarılı canlandırmış. marie hamsun'u da danimarkalı bir aktris canlandırmış. filmde hamsun çifti isveççe ve danca konuşurken kalan cast norveççe ve almanca konuşuyor. marie hamsun'un yazdığı otobiyografiye dayanarak hazırlanan film norveç, isveç, danimarka ve almanya ortak prodüksiyonlu bir film.

    filmde hamsun'un neden nazilere destek verdiğinden veya gençliğinden bahsedilmeyip sadece nazilere verdiği desteğe ve sonrasına odaklanılmış. ww2 sırasında başlayan filmde hamsun hitler'e ve ideolojisine olan inancını desteklemek için gazetelere yazılar yazar, karısıyla beraber norveç'teki nazi toplantılarına katılır. ancak savaşın bitmesinin ve hitler'in düşmesinin ardından nazilerin yaptığı insanlık suçları ortaya çıktıkça hamsun ailesi de hem ülkesinde hem dünyada dışlanır, zor günler geçirir.

    https://www.imdb.com/title/tt0116480/
hesabın var mı? giriş yap