• çalması muhtemelen aşırı kolay olan bir enstrüman.

    hiç yakından görmedim, akoru falan nasıl yapılır, nasıl değiştirilir işin teknik yanına dair bilgim yok.

    ancak elinizde bir alet var, 9 farklı noktasından 9 farklı ses çıkıyor.* minör bir gamda 9 ses ya da kromatik bir gamda 13 ses koymuşlar.

    istediğiniz farklı şekillerde bu 9* noktaya dokunun zaten kulağa hoş gelecek. hoş gelmeme ihtimali yok. ona göre tasarlanmış.

    9 tane tuşu olan mini bir klavye düşünün. onun gibi bir şey işte.

    kısacası eğer parasını verip alırsanız o youtube'da videosu'nu gördüğünüz insanlar gibi olmanız için bir kaç ay harcamanız yeterli.
    ancak problem şu,

    ucuz bir alet de değil, ( euro ile değerlendirsek de )

    aldınız 9 ya da 13 her neyse aynı notalarda bir öyle çaldınız bir böyle çaldınız, büyük bir alet bir notadan ona uzak bir notaya geçmek zor vs yapabilecekleriniz fizyolojik olarak da kısıtlı.

    ne olacak?

    hevesini alıp atacaksın kenara. bir de şöyle yapayım diyemeyeceksin. çünkü yapabileceklerin diğer enstrümanlarla kıyaslandığında son derece sınırlı.

    bu açıdan bir yetişkinden çok müziği sevdirmek istediğiniz bir çocuk için uygun bir alet gibi duruyor.

    olur da bir gün değişik bir enstrüman alayım derseniz ve aklınıza handpan gelirse lütfen önce buna bakın:

    (bkz: hurdy gurdy)
  • bana bir tutku verebilecek kadar çalmayı çok istediğim müzik aleti. bir gün bir sokak sanatçısı çalarken ben kendimden geçmiş bir halde dinliyorum, yanımdan geçen bir başkasının söylediği 'adam ufoyla müzik yapıyor abi ohaohaoah'
  • hang (drum) olarak bilenen daha sonra el yapımı olup ve daha anlaşılır olması için hang yerine handpan adı verilen bir çeşit perküsyon.

    ilk kez 1989 yılında, felix rohner macaristan turunda icat etmiştir. steelband olarak adlandırdığı perküsyon aletini 1 yıl kadar güneşin altında beklemiş, onun deyimiyle yaşlanmış , varilden yapmıştır. harika sıcak bir ses elde ettiği ilk steelband, fabrikadan çıkan yeni bir varilden çok daha iyi bir sese sahiptir. bunun fark edilmesi yapay yaşlanmış metaller olan pang kompozit markasının oluşumunda uzun süren araştırma sürecinin başlangıcı olmuştur. böylece hang veya handpan yaygınlaşmaya başlamıştır.

    bu büyülü sese sahip handpan veya hang in en iyi özelliği ise kişiye özel yapılıp, tamamen sizin ruhunuzun sesini yansıtmasıdır.

    bu aleti çalan, daniel waples, hang massive, asachan, david kuckhermann etkileyeci isimlerdendir.
  • bu aralar oldukça popüler. çalmayı bilen de bilmeyen de bununla hava atma derdinde.
  • daha çok "entel dantel hevesler" kapsamında şöhretlenmiş gibi gözüken bir müzik/melodi aleti. yani gotik tarz yada melodik tarzda müzik yapan bir grubun elemanı olabilir mi? olursa repartuar genişliği ne kadar olur emin değilim ama bir heves bir aşk bir "aha çalarım nan ben buğnu" sonucu edinmek gayretiyle yollara düştüyseniz bugünkü kurdan 600-650$ aralığından başlayan fiyatlarla(2.000$üstüde gördü bu gözler) aynı zamanda "bu çanak çömleğe bu parayı zart diye gömecek zenginlikteyim şekerim" mesajına da hizmet ediyor sanki..

    benzer bir hevesle edinmek için yola düşüp bu işin ticaretinde kendini buluverenlerdenim sanki.

    arsha marka 9 nota re-minör istanbul ve izmir elden teslim için mesaj kadar uzağım. (tabiki sıfır ve elbette piyasa fiyatı/2)
  • duzenli dus aldigim ve 40 kilo olmadigim icin calamadigim vurmali calgi.
  • bazen hayatı koştur koştur yaşarken neleri kaçırıyoruz diye düşünürken buluyorum kendimi. sonra kaçan ya da geç farkedilen her bir küçük detayı yakaladığımda çocuksu bir sevinç duyuyorum.

    eski bir arkadaşım vesilesiyle yakınlarda tanıştığım handpan de işte o küçük ama mutlu eden detaylardan birisi oldu benim için.

    çıkardığı sesler ve eşlik ettiği ritimlerle insanı, mistik ve huzurlu diyarlara götürüyor. müzik kulağı ve ritim duygusu olan her insanın biraz gayretle çalabileceği bu basit fakat ilginç çalgı bazen farklı enstrümanlara da eşlik ediyor.

    sun and moon meditation

    blessed
  • yeni hobimdir kendisi.
    özel ders almaya da başladım… çok heyecanlı.
    çok da keyifli. şimdiden band kurma planları havalarda uçuşuyor.
    görsel
    tek sorun, benim kedişler bunu ufo sandı sanırım.
  • çalmak için müzikle ilgili pek bir şey bilmeye gerek olmayan, müzik kulağına sahip olmanın yeter de artar olduğu çalgı

    bulunduğu ortamlarda genelde başka hiçbir enstrümanın sesi duyulmaz. bir tanesi yetmiyormuş gibi, birkaç tanesi de yan yana dizilirler. dolayısıyla “session” için çok uygun değildir. hiçbir senkronizasyon ve armoni olmadığı için de kafa siker.

    zât-ı âli'mce;

    ot kafası yaşarken anıran, çük-daşak açık gezen, yandan memesi pırtlayan, günlük eş değiştiren “doğaçlamacı eco” tayfanın, kalimba niyetine kullandıkları gam sekansör demir çelik a.ş. l.t.d. ş.t.i. a.ş.t.i. p.i.ş.t.i. a.ş.k.o. k.u.ş.k.o. su

    not: derdim enstrümanla veya icrâcılarla değil, vasıfsız hallerine bakmadan “müzisyen/enstrümantist” ayaklarına girenlerle
  • çoğu enstrüman gibi üretimi oldukça emek gerektiren bir alet. neden 2k euro diye araştırırken youtube'da bir videoya denk geldim. çok güzel kurgulanmış belgesel tadında bir şey. bunu izleyince parasını fazlasıyla hakettiğine karar verdim.
    keşke benim de olsa

    video linki: https://youtu.be/q0o6sfm48fc
hesabın var mı? giriş yap