• kendi kendine yardım etmeyi bilmeyene, hiç kimse yardım etmez!...
    - hanri benazus
  • tek sarılı yumurtalara cift sarılı diye ihrac belgesi duzenlemekten gozaltına alınmıstı bir zamanlar,cift sarılılara daha cok vergi iadesi mi veriliyordu neydi,tavuk yumurta isinin profesoru sayılır
  • çok sıkı bir atatürküçüdür kendisi, hatta bir ara kimsede bulunmayan nadir atatürk fotoğraflarının bulunduğu bir de sergi açmıştı yıllar önce. bilmem hala durur mu bu fotoğraflar onda.

    gerek atatürk gerekse de yaşamla ilgili de pek çok kitaba imza atmıştır.

    yamuluyorsam düzeltin, yupi battıktan sonra zor zamanlar geçirmiş, ardından iş dünyasından elini eteğini çekmiştir.

    seneler önce annem yupi'de çalışırken bir hafta sonu eşiyle birlikte yemeğe gelmişlerdi. eşinin adını hatırlamıyorum ama bana 21 sene önce 7 yaşımdayken hediye ettiği jules verne'nin denizler altında 20000 fersah isimli kitabını bugün gibi hatırlarım. hatta diyebilirim ki bugün okumayı bu kadar çok seviyorsam, o parlak renkli, büyüleyici kitabın çok önemli bir yeri vardır.
  • zamanında türkiyenin en büyük tavuk ve yumurta şirketinin kurucusu,
    (bkz: yu-pi)

    dünyanın en büyük atatürk fotografları koleksyonuna sahip,
    altay spor kulübü'nün unutulmaz başkanı
    ve
    sevgi dolu yazar
  • " ben atatürk'üm, ben türkiye'yim" sözünü kulağıma aşına eden yazar.
  • altay spor kulübünün derin devleti olan divan kurulunun başkanıdır, ama sağlık sorunları yüzünden geri çekilmiştir. tavukçuluktan kazandığı paranın bir çoğu altay yollarında harcanmıştır. şimdilerde fuar ve kongrelerde kitaplarını ve fotoğraflarını sergiliyor. eşsiz bir atatürk fotoğrafları koleksiyonuna sahiptir.
  • 80lerde altay'ın başkanlığını yapmıştır.
  • atatürk'e rakısını leblebisiz içirten çocuk. kendisi dün caddebostan kültür merkezi'ndeki kitap şenliğinde tanıştığımız, atatürk'le tanışan son kalan tontonlardan biri.
  • ciddi bir araştırmanın ürünü olan "ulusal kurtuluş mücadelesinde din adamlarımız" adlı kitabının arka kapağında şunlar yazar:

    --- spoiler ---

    ulusal kurtuluş mücadelesinde din adamları konusunda kitap ve araştırmalar neredeyse yok denecek kadar azdır. halbuki genel kurmay askeri tarih ve stratejik etüt başkanlığı, cumhurbaşkanlığı ve osmanlı arşivleri, din adamlarımızın vatanseverliklerini, kahramanlıklarını dile getiren belgelerle doludur.
    sözü edilen arşivlerdeki belgeler iyice incelendiğinde, bu kitap dikkatlice okunduğunda onların, yüzlerce tiyatro eserinde, filmlerde ve karikatürlerde hafife alınan uydurma kıyafetli, ürkek bakışlı şahıslar ve kurnaz karakterli tipleri olmadıkları açıkça görülecektir.
    --- spoiler ---
  • 2014'te yayımlanan "niçin atatürk" adlı kitabının arka kapağında yazanlar:

    --- spoiler ---

    atatürk'ü anlamak dünü bilmek, bugünü yaşayabilmek, yarını görebilmektir.

    kafamızı bilimle yüreğimizi umutla ve yurt sevgisiyle, benliğimizi özgürlük ve bağımsızlık heyecanı ile doldurmak, iyiye, güzele, doğruya bağlanmak, çağı yıllar önce yakalayan mustafa kemal'in çağdaşlık anlayışına varabilmektir.

    niçin atatürk sorusuna en güzel cevap sanırım aşağıdaki atatürk'ün kendi cevabı olacaktır:

    "yaptıklarımızı asla yeterli göremeyiz. çünkü daha çok ve daha büyük işler yapmak zorunluluğunda ve kararlılığındayız.yurdumuzu dünyanın en mamur ve en çağdaş memleketleri seviyesine çıkaracağız. milletimizi en geniş refah vasıta ve kaynaklarına sahip kılacağız."
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap